• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hej dziewczyny,

a ja w weekend bylam nad morzem, w Sopocie i w okolicach. Bylo super :))))

W poniedzialek bylo polowkowe - opisalam w watku "u lekarza" - bedzie corka Klara :)
Tylko kurde mam zelazo na granicy normy - dal mi prochy jakies z zelazem, mam nadzieje, ze na nastepnym badaniu krwii juz zelazo bedzie calkowicie ok.

Co do twardnienia brzucha - mi twardnieje tak raz na 2 dni, czasem codziennie - na kilkanascie sekund na kamien. To calkowicie normalne i lekarz mowil ze na tym etapie juz niegrozne, macica przygotowuje sie do porodu :)

gratuluje coreczki:))))

MI brzuch bardzo twardnial jakies 2 tygodnie temu, teraz w sumie przestal. Ale caly byl jakby obolaly..
Wczoraj dziwna rzecz mi sie stala, jak kladalam sie juz spac...nagle zaczelo mi sie strasznie krecic w glowie...kurde nie wiem co to../

beti dziekuje, juz troszke sie zmartwilam...dziwne ze tak pod wieczor mi sie krecilo...

a powiem wam ze w niedziele pojechalam z R na zakupy i w sklepie nagle tak mi bylo duszno, ze modlilam sie aby wyjsc i zadnych ozdob swiatecznych nie kupilam przez to../

a ja dla odmiany nie mogę jeździć autem jako pasażer, jak ja prowadzę to jest ok,ale jak siedzę obok to masakra ostatnio do tesco nie mogłam dojechać 5 kilometrów bo mi się wymiotować chciało, a jak wysiadłam z auta to szłam jak pijana:-D

Pchła, mam to samo i jak napisała beti teraz coraz częściej, krew gęstnieje, jest jej więcej, nie ma takiego dotlenienia organizmu jak przed ciążą...dlatego spacery na świerzym powietrzu, przynajmniej po 10- 20 minut dziennie dobrze by zrobiły :tak: powinnyśmy teraz zwolnić tempo, powoli wstawać, nie schylać się i nie prostować raptownie, bo to właśnie powoduje zawroty głowy...a duszności- ja też mam...strasznie bywają męczące

Ja z kolei mam bolace plecy, na koniec dnia w pracy juz na prawde bola.
Jeszcze 2,5 tygodnia i zwolnienie, na prawde juz odliczam bo jednak pozycja lezaca pomaga na boloce plecy

reklama
dziewczyny może zainteresuje to te które są z Krakowa:)

Być mamą to naturalne pragnienie większości z nas. Dla jednych ważne jest odpowiednie i staranne przygotowanie, drugie po prostu cieszą się nowym życiem, które noszą pod sercem. Nie powinnyśmy zapominać o koniecznych badaniach, które są ważne zarówno dla nas, jak i naszego maleństwa.
Z myślą o nas zaczęły być organizowane spotkania ogólnopolskiej akcji społeczno-medialnej „Diagnostyka dla Twojej ciąży”. W tym roku zawita do Krakowa, 22 listopada do hotelu „Galaxy” (ul. Gęsia 22a), początek o godz. 17. 30. W programie rozmowy ze specjalistami:
- mgr Danutą Kozłowską - kierownikiem Centralnego Laboratorium DIAGNOSTYKI w Krakowie,
- prof. dr hab. Marcinem Majką - przewodniczącym Rady Naukowej Banku Komórek Macierzystych DIAGNOSTYKA,
- lek. med. Piotrem Michalskim - lekarzem Oddziału Ginekologiczno-Położniczego w Szpitalu Położniczo-Ginekologicznym “Ujastek”,
- lek. med. Pawłem Orłowskim - reprezentantem Szkoły Rodzenia przy Szpitalu Położniczo-Ginekologicznym “Ujastek”.
Wszyscy eksperci będą także odpowiadać na pytania uczestniczek.
W programie dodatkowe atrakcje z pokaz chustonoszenia, porady instruktora fitness, losowanie atrakcyjnych nagród wśród uczestniczek.
Więcej informacji i możliwość rejestracji na stronie bezpiecznaciaza.pl
Wstęp otwarty i bezpłatny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry