myszka_1405
Fanka BB :)
no to super
chyba pojade jutro do cerfa na zakupy ;-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wlasnie po to byla mi niania :-) a co do "zwierzat dla dzieci" to ja uwazam ze wlasnie pies moze okazac sie groznieszy niz kot ;-) no ale twoj to chyba za mikry zeby cos zrobil (bez urazy) ;-) co do wyprowadzania to rzeczywiscie jest klopot przez jakis tydzien, ale pozniej jak pies zalapie to informuje i luzik :-)A ktoras jeszcze pisala ze nie wie kiedy kupic psa, to zalezy czy masz domek z ogrodkiem czy mieszkasz w bloku, szczeniaka trzeba nauczyc czystosci co w domu jest latwiejsze puzzczasz na ogrod i juz a w bloku to masakra, nasz nauczyl sie w 1,5 tyg ale trzeba bylo z nim isc po spaniu, po jedzeniu, po zabawie i przed tez ;/ chyba co 2 godziny... Dobrze ze maz byl w domubo tam to chyba bym jeszcze czekala z decyzja o psie bo jak zostawic dzieckko male i isc z psem..
co do tego to sie nie zgodze, nie ma super dobrych karm, moj brat pracowal kiedys w jakiejs hurtowni czy czyms podobnym i zajmowal sie wlasnie odzywkami, karmami i innymi specyfikami dla zwierzat i powiedzial ze to wszytsko jest siebie warte, po prostu purina czy royal to marka, i za marke sie placi a nie za jakosc, a czy pies toleruje jedna karme czy druga to juz inna sprawa, mojej kiedys wzielam probke od weta to nawet nie ruszyla, oddalam mamie dla jej suni.... wiec roznie to bywa :-)Hej, ja na chwile z telefonu
co do psa to zdecydowanie zodze sie z opinia ze to duze koszty jak sie chce mic zdrowe zwierze, my mamy buldoga francuskiego, kupujemy mu dobra karme nie jakis marketowy szajs, ale od poczatku bylismy na to przygotowani, jednak np okazalo sie ze pies jest alergikiem i do konca zycia musi brac leki odczulajace, trzeba byc przygotowanym ze takie cos sie stanie,