reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dorotka ja tam miałam z córeczką w ciąży, wszystko mi śmierdziało i nic nie jadłam schudłam kilka kg, ja na pewno chcę wiedzieć kto tam w brzuszku mieszka, mam córeczkę ale obojętne mi co teraz będzie :-)
Bluelovi ja chcę dzisiaj usmażyć kiełbaskę z cebulką i jestem ciekawa czy dam radę :p
Milka pewnie !! Gratulacje robisz teraz betę czy czekasz na wizytę ?
Chanel beta musi wzrastać o ileś ale dokładnie nie wiem ile u mnie około 20 tys w tydzień urosła, trzymam kciuki żeby wzrosła :-*
Minkimink kurcze to może jest nadzieja, trzymam kciuki :-*
Joasia witaj, gratulacje kiedy lekarz? Czy beta ?
Jessie witaj i ty, gratulację :-)
Gawa super!!

kochane u mnie bez plamień dalej, tak się cieszę, ale za to dopadają mnie strasznie mdłości, rano jest mi tak nie dobrze, coś strasznego, dzisiaj poleciałam do WC ehhhh:baffled: najgorzej mi rano i wieczorem w ciągu dnia też mnie dopadają i te zawroty głowy i ciągle zmęczenie, oby szybko minęło, dobrze, że mam córeczkę to jakoś przy niej staram się nie myśleć o tym , że się źle czuję :-D
kochane czy wam też tak wyskoczyły brzuszki? niby w drugiej ciąży widać wcześniej i u mnie już taki wystający jak tylko coś zjem to wyskakuje jak w 4 msc :rofl2:

reklama
Hej jeesie witamy ;)
dorota ja nie mierzyłam ale prawie codziennie na wieczór wydaje mi się że mam podwyższoną, chyba nie ma czym się martwić taka burza hormonalna teraz dla organizmu że to chyba naprawdę nic dziwnego
martita a pochwal się nam co za wózeczek już wypatrzyłaś :happy:
Dziewczyny ja odpukać po 2 dniach na zwolnieniu czuję się trochę lepiej :tak:Dalej jestem osłabiona i muszę uważać ale przynajmniej nie latam za każdym razem jak z łóżka wstaję do toalety :sorry:A co do jedzenia mało co mi wchodzi, lekarz zalecił mi dietę wysokobiałkową a ja jem prawie same węglowodany bo na białko patrzeć nie mogę, ale widać służy mi jednak na razie taki sposób odżywiania bo jest coraz lepiej jak mi przejdzie to przejdę na bardziej zbilansowaną dietę ;) Oczywiście jem też codziennie dużo warzyw i owoców, myślę że będzie ok organizm teraz jest tak wyczulony że chyba najlepiej wie co mu służy co nie :happy:

Cześć wszystkim :)
13 sierpnia zrobiłam test i wyszła druga bladziutka kreska, dzisiaj zrobiłam kolejny i wyszła mocniejsza :) Termin w programie mi wyznacza na 21 kwietnia ale jeszcze muszę się przejść do ginekologa :) Mamy już z mężem synka 3 letniego. Mieszkamy na mazurach. Czy jest tu ktoś z okolic mazur ? Albo jakieś młode mamy ? Ja mam 23 lata :)

Witam nowe mamusie :) U mnie temperatura jest pomiędzy 37.1-37.4 także myślę, że to normalne, iż jest podwyższona. U mnie przy kazdej z 3 ciąż czułam, co się urodzi i zawsze się sprawdzało. W pierwszej ciąży nie chciałam znać płci ale czułam, że dziewczynka i mam najstarszą córkę. W drugiej ciąży czułam, że syn i nawet zgłupiałam przez chwilę jak lekarz powiedział w 7 m-cu, że kolejna dziewczynka. Więc kładąc się na stół operacyjny pytają co ma być, ja na to, ze niby córka. Wyciągają a lekarka mówi: To za cholerę nie chce wyglądać na dziewczynkę i wystawiła mi małego na widok jajętami :) W trzeciej ciąży celowaliśmy z mężem w dziewczynkę ale wiadomo, na dwoje babka wróżyła... Na usg połówkowym lekarz stwierdził,że najprawdopodobniej będzie chłopak. Mąż był w szoku , ja też zaskoczona, bo byłam pewna na dziewczynkę. W końcu mówię do męża, ze chłopcy też są fajni, bo mąż nastawił się na córkę. A mąż mówi : " ja wiem, ale jak ja na chłopaka będę wołał Julka?..." ;) Podczas usg w 33t3d ciąży okazało się, że będzie jednak córeczka:)Teraz też mam swój typ, zobaczymy czy się sprawdzi, choć wiadomo, ze najważniejsze żeby dziecko żyło, potem żeby było zdrowe a płeć to na końcu .

Gawa - ale sie cieszę że wszystko w porządku, ja czekam na wizytę na 18 jak na szpilkach.

Heather - gratuluję :-)

Mi też wyskakuje brzuszek jak zjem, a to dopiero początek :-)

Cześć dziewczyny:) U mnie dzisiaj spokojnie chociaż nie mam ochoty nic jeść. Zauważyłam, że najbardziej mdli mnie jak jestem w pracy, bo w domu mam spokój od mdłości. Chociaż jak byłam wczoraj na zakupach i przeszłam na dział mięsny to na zapach i widok surowego mięsa to myślałam, że "pawia" puszczę bleeee.
Tak jak wam, mi po jedzeniu wyskakuje brzuch i wyglądam jak w czwartym-piątym miesiącu ciąży:laugh2:. Dziewczyny a jak myślicie, kiedy może być widać czy np. bliźniaki będą? Może tak być, że będzie to dopiero widoczne?

I jeszcze pytanie o sprawy intymne - jak to z seksem wygląda? Lekarz powiedział, że jak najbardziej można, ale lepiej z zabezpieczeniem. Jak to u Was było?

A ja mam 25 lat i dostałam dzidziusia na urodziny hehe :)

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za przywitanie :)
ktoras z was pytala czy ide na bete czy czekam na gina, no wiec ja mieszkam w UK i tutaj nie mam jak isc na bete bo po prostu tu nie ma takiej możliwości. do gina tez nie pójdę i to przez cala ciążę ;) tutaj ciążę prowadzi polozna. na wizytę nie mam sie co jeszcze umawiac bo pierwsze usg robia tutaj w 13 tygodniu. poczekam jeszcze ze 2, 3 tygodnie z wizytą, dowiem sie ze nie moge jesc surowego miesa i ryb, dostane kilka broszurek i tyle na pierwszej wizycie :)

kurcze, tak czytam co piszecie i wy wszystkie to juz macie tyle objawow ciazowych! ja oprocz bolu piersi i braku okresu nie mam nic. zaszokowalyscie mnie tez, ze juz kompletujecie wyprawki, niezle!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry