reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka jasne :-)

Ale mi dziś maluch skacze,kopie,przeciąga się <3 dostaliśmy dziś smutna wiadomość z polski wiec maluch chyba czuje ze jestem smutna. Oli przychodzi i jak nigdy się do mnie przytula i daje buziaki. Kochane bąbelki <3

reklama
Martita ja teraz nakładki silikonowe zamówiłam z aventu poprzednio nie używałam ;)
Ja tez tylko przegotowana woda buźkę przemywałam ;)
Pieluszki kupie z pampersa albo happy bo maja fajne wycięcie na pępek a na brodawki pomagało mi tylko to co Martita pisze mleko i wietrzenie.

Bluelovi co do kosmetyków planuje kupić dokładnie taki sam zestaw nivea i linomag ;)
Bluelovi to tak realnie u mnie wyprawka wyjdzie z wózkiem tak koło 3600 ale sam wózek 2500 :/
Ale sie pochwale ze prócz wózka i kosmetyków do kąpieli mam wszystko taaaa daaaam. Juz nie mogę sie doczekac paczuszek :D

Annika co to jest kubek dla noworodka? :D

To taki plastikowy pojemniczek , wielkości jak kieliszek około 30 ml pojemności. Używa się go zamiast butelki ze smoczkiem do karmienia, żeby nie zaburzać odruchu ssania, jeśli chcesz karmić piersią. Moja Julka pierwszy kieliszek obaliła po urodzeniu, bo po cc wolno rozkręcała mi się laktacja.W szpitalu pytali czy chce karmić piersią, czy butelką. Jeśli piersią, to jesli trzeba to dokarmiają dziecko mm z kieliszka a jesli butlą to dostawało się mm w butelce ze smoczkiem. Potem w domu jak miałam więcej mleka , to podawałam swoje odciągnięte w tym pojemniczku. Ja zamówiłam z firmy medela. Potem wrzucę link.

Dziewczyny ale miałam dziś irytująca noc :/ przed 3 złapała mnie straszna kolka, myślałam że zwariuje i dopiero nad ranem na chwilkę zasnęłam. W zasadzie do teraz mnie trzyma, tylko troszkę zelżało. Drugi raz w ciąży mi się tak zdarzyło :(

Rsz to zależy od tego jak będziesz się czuć i od opini lekarza :-)
Milka ja Nivea albo z Rossmana używałam też Johnsona baby przy córci
Ja też pudru nie używałam tylko krem surowcem albo bephanten, oczka też solą przemywalam jak coś się działo, bo codziennie po kąpieli buzke oczka i uszy przemywalam przegotowana woda, też przy córci kupiłam pełno kosmetyków a połowy nie użyłam teraz już wiem co i jak :-)
Martita ja różnych firm używałam ale silikonowe m in z lovi,co do pampersow to 1 miałam z pampersa i jakiś 2 później przeszłam na dady :-)
U nas dziś noc średnia i dodatkowo ja wstaje do WC kilka razy i mam nos zapchany, chyba pójdę dziś po ten syrop może coś da bo katar mam straszny do tego ból gardła i boli mnie głowa, a córci tylko katar został. Dzisiaj na 12 mam wizytę ale tylko fotel będzie :-)

Ja tam mimo wszystko jestem zadowolona z octeniseptu i zamierzam go używać. Sobie na ranę po cc, bo przynosił mi ulgę jak zaczynała piec i szczypać a małemu na pępuszek.

Klaudynaaa mi mąż kupił na przeziębienie zestaw *spam* : syrop, krople do nosa i tabletki na ból gardła. Niestety w moim przypadku nie pomógł i już dwa razy skończyło się antybiotykiem. W składzie jest wit c i zagęszczone soki z malin i porzeczki plus wyciąg z czosnku o ile dobrze pamiętam. W sumie mogłam sobie darować ten zakup, bo te wszystkie składniki mam w domu.Także nie wiem czy polecać. A i w aptece farmaceuta mi powiedział, że wielu lekarzy przepisuje tantum verde na gardło dla ciężarnych a nie powinno się go stosować w ciąży. I bądź tu mądry człowieku...

Moja Julka miała uczulenie na kosmetyki nivea i j&j, więc naszą pierwszy rok kąpaliśmy w oilatum soft baby. Teraz też tak zamierzam.

reklama
Dziękuję :-* a mam do was pytanie chyba już nie raz się pojawiało ale boli was czasami brzuch tak podobnie jak przy miesiączce? Tak w dole brzucha? Mnie czasami tak zaboli na chwilkę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry