reklama

Kwietniowe mamy 2016

andav ja też nastawiam się na piankowy materac :)
pokoik slicznie pomalowany!
co do imion to poszukaj w necie,wpisz 'international baby names' albo 'popular baby names' i wyskocza Ci cale listy imion ze znaczeniem :)

Kitki ja o wakacjach narazie wogóle nie myślę, mąż ma zabukowane daty na sierpień bo wtedy lecimy do PL chrzcic małego i na początku października, zawsze o tej porze roku latamy gdzieś na urlop i w przyszłym roku tez tak zamierzamy, ale gdzie będzie tym razem to nie wiem. ale na 100% gdzieś polecimy bo w tym roku urlop nas ominął przez kupno domu.

klaudyna no właśnie ja też materace oglądałam w Ikei i chyba zdecyduję się na zwykły piankowy z Ikea, opinie te materace mają świetne i są mega popularne więc nie ma co szukać dalej :)
500 zl wchodzi na pewno, żona mojego wujka juz w tym msc-u dostaje pierwszy raz.
jedziecie po małego pieska?? :D ale super!! pokaz fotkę jak go przywieziecie :D

reklama
Kurczę... Dobrze że jestem na tym forum bo ja przeciez nic nie wiem. Chyba pójdę za waszymi radami i faktycznie kupię nowy materac. A teściowej nic nie powiem, bo ona to zaraz by sie obrazila.
Kolorki pięknie dobrane do pokoiku. Tez chcę coś prostego i ładnego bez zadnego wymyslania:)
A co do moich wakacji to nie planuję jeszcze bo w tym roku napewno będę musiała pojsc na praktyki studenckie więc juz jeden miesiąc odpada :/ a po za tym to wszystko będzie zależało od finansów ;)

marzenka ja tak samo sobie marzę o porodzie w wielkanoc z tego samego powodu :D że mąż na pewno będzie w domu :) no ale marzyć to ja sobie mogę a zobaczymy
kitki ja owszem planuję długi urlop z dziećmi u dziadków :) Mąż w tym czasie chce przeprowadzkę urządzić a potem dojechać no i pewnie od razu chrzciny zrobimy. Moi rodzice z teściami mieszkają w odległości 5km od siebie więc będę trochę tu trochę tam. Damian będzie miał wolne od przedszkola to sobie tam polata z dziadkami, kuzynami a ja będę miała trochę lżej :)

Moj maz mowi zeby gdzies poleciec ale w wakacje po raz ze straszny upal za granica to jeszcze drogo no i synek bedzie taki malutki chyba bym sie troche bala z nim leciec. Moze za rok. Fajnie tak na jesieni by bylo ale u nas odpada bo corka juz do szkoly chodzi i na 2tyg to jej nie zabiore a poza tym musze jej jakos wakacje zapewnic wiec wyjazd na bank lipiec lub sierpien.

a co do planów na dzisiaj to mieliśmy jechać na wycieczkę ale po pierwsze pada po drugie mi już jakoś coraz ciężej, szybko się męczę no i wolę poleżeć w domu :D

My to chyba w tym roku na zadne wakacje dwojka maluchow i niemowlak nie podolam moze za rok ;DDD

Co do 500 na dziecko to ma niby wejsc zobaczymy na drugie i kolejne dziecko bez uzaleznienia dochodow a na pierwsze dla rodzin ktore nie przekrocza 800 zl na osobe i 1200 gdzie dziecko niepelnosprawne ale tu mowia o kwietniu .
No i oprocz tego ma wejsc 1000zl becikowego przez 12 miesiecy dla mam mtore nie sa na maciezynskim ani nigdzie zatrudnione a jak ktoras ma nizszy maciezynski to maja byc doplaty. To ma wejsc podobno jyz od poczatku roku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry