reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Gratulacje udanych wizyt :) ja idę dopiero 27 stycznia i bez usg.

Piękny projekt domku :) chociaż ja teraz wybrałabym zdecydowanie parterowy. Mam podobny domek 164 m2, tylko jeden garaż i 16 arów. poddasze ze skosami i taki powydziwiany dach i trochę generuje problemów. Po pierwsze latanie góra dół z dzieckiem mega męczące, po drugie drogi dach którego cieżko dobrze ocieplić stad w lecie 28 stopni na gorze w zimie 18 chyba ze sie ogrzewa bardzo duzo ale wiadomo ile to kosztuje. Bez wylania stropu betonowego nie da sie dobrze izolować, a u nas w projekcie nIe było stropu ze względu na dach właśnie. Co jeszcze ? Konstrukcja dachu powoduje liczne problemy związane z ułożeniem dachówki czyli musi być bardzo dobra ekipa, a i tak cieżko uniknąć małych niedoróbek w pokryciu tam gdzie są lukarny. Nam przy jednym zacieka. A mój mąż inżynier, jego tato ma firmę budowlana i wszystko wiedzieliśmy ale tak nam sie projekt podobał...i nie uniknęliśmy błędów :) no ale sie opisałam, Haha ale zawsze jak ktoś chce budować taki dom odradzam :) jak sie ma duża działkę to można wybudować parterowy piękny duży dom :)

Ja po wizycie. Nie ma wiadomosci jakiej bym Sobie zyczyla ale jest nadzieja. Wedlug miesiaczki to 6 tydzien I 5 dzien. Widzial maly zarodek , tetna nie bylo slychac ale bylo widac jak pulsuje. Lekarz zmierzyl I wynosi 90. Mowi ze powinno byc powyzej 110 , ale jak byloby ponizej 80 to by zadnych szans nie dawal. Mowi ze szanse sa na 70 %.
Mam przyjsc za tydzien I sie wyjasni. To czekanie jest najgorsze Bo ani sie cieszyc ani smucic nie mozna. Jestem dobrej mysli Bo widzialam na własne oczy jak moje malutkie serduszko bije. Poczekamy zobaczymy , takze dziewczyny za tydzien wszystkie kciuki na maksa!!!

Ja tez uwazam ze jednopoziomowy Dom to super rozwiazanie , Bo my tez co z tego ze 3 pokoje na pietrze 2 na dole jak I tak wszyscy clay dzien w salonie na parterze I zabawki I wszystko.... Chyba chodzi o to ze dobrze jest tam gdzie jest blisko do kuchni....... ;) ;)

Tusia serduszko bije będzie dobrze! Kciuki już zaciśnięte na za tydzień :)
Ja się dziś wyczekałam u tego lekarza więc dopiero się za zupę zabrałam bo też mam taką ochotę mega na pomidorową zupę że choćby na wieczór ale musi być :D
A teraz sobie zrobiłam gorące kakao takie ciemne, prawdziwe mmm u was mrozy to tym bardziej polecam :)
Rsz ładny ten domek.
Mi się kiedyś podobały tak jak wam parterowe ale z drugiej strony schauma ma rację oszczędniej w utrzymaniu wychodzą piętrowe. My na razie w mieszkaniu i to wynajmowanym... dobrze mi się mieszka nie narzekam, mniej sprzątania, domku też nie musiałabym mieć dużego ale za ogródek oddałabym dużo :) I moi rodzice i u męża mieli dom z ogrodem więc od tego ciężko mi odwyknąć że nie mam możliwości wyjść sobie rano na kawkę jeszcze w piżamie jeśli tylko mam ochotę :p Czy na luzie wypuścić dziecko kiedy np gotuję obiad. Tu muszę już nas wyszykować, wszystko powyłączać, pozamykać i dopiero wychodzimy. W DE najwięcej jest małych domków parterowych w szeregówkach i takie są też najtańsze także choćby taki chciałabym mieć byle by z ogródkiem właśnie :) Jak tylko dostaniemy kredyt to kupimy bo tak czy tak czynsz musimy płacić więc to nieduża różnica.

Tusia najważniejsze, że jest serduszko :-) za tydzień napewno będziesz najszczęśliwszą kobietą na ziemi :-) kciukasy są trzymane!
My mieszkamy w 3 pokojowym mieszkaniu po babci. Także o tyle dobrze ze na własnym od początku. I nie wiem czy bym chciała przeprowadzać się do domu. I jedno i drugie ma swoje plusy i minusy, ale ja jednak zostanę przy mieszkanku:)

Tusia na pewno wszystko będzie OK.
Ja miałam robione pierwsze USG w 6t i 2d ciąży i też nie było słychać serduszka, za to cały zarodek pulsował (tak jak u Ciebie) - i to jest bicie serduszka. Co prawda nie pamiętam z jaką prędkością u mnie biło, ale zobaczysz, że na pewno wszystko będzie OK :-) :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry