reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja tez myslalam ze do lekarza pójdę ok 8 tygodnia żeby juz było wiadomo ale chyba ze wzgledu na prace przy chemi przyspiesze to spotkanie żeby podjąć jakieś kroki ewentualnie bo nie chce zaszkodzić dziecku. Akurat za tydzień zaczynam urlop wiec sie wybiore na pierwsza wizytę chociażby żeby porozmawiac, cytologie zrobić itp

reklama
Porcelana koniecznie!! Nie odpuszczaj dzisiejszego dnia!

Natalia91 może długo w tej pracy nie zabawisz i znowu macierzyński :-) :)

Dżasta mnie dziąsła bolały, sucho w nosie, pociłam się (i nadal się pocę) i mi goraco strasznie (w każdej ciąży mi gorąco), miałam też poranne biegunki od owu niemal i ciekawe czy to było na ciążę, wszystko w sumie można podciągnąć pod objawy :cool2:. Miałam jeszcze takie bąbelki w dole brzucha, ale uznałam że to jelita przez biegunki tak reagują.

Pamiętacie jak pisałam, że nie mam objawów i chciałam je od was pożyczyc :cool2:. Może jednak coś tam miałam. Biegunki podobno mogą być reakcją na zmiany hormonalne. A ja uznałam, że to od jedzenia.

Dżasta i Rajo znowu mam taką ekscytację, nie mogę się doczekać waszych pozytywów :laugh2:

Ja się zastanawiam, czy u mnie będzie wszystko ok, może puste jajo albo brak serduszka, czasami się czuję jakbym nie była w ciąży. Nie martwię się tym, tylko muszę chyba wizytę przyspieszyć u lekarza :laugh2:. Usg i tak około 7 tygodnia wolę zrobić, żeby już serduszko było. Jak byłam w drugiej ciąży to lekarz po zwykłym badaniu stwierdził ciążę, choć to był 4 tydzień. Macica juz była rozpulchniona.

Kochana, ja to miałam ostatnio tak sucho w nosie i krew mi leciała i w sumie nie wiedziałam czemu, pocić się pocę bo okropnie jest gorąco więc to raczej od pogody :D ale jakieś żyły widoczne mam w pachwinach i udach, zaczęłam szukać co to może być i trafiłam właśnie na to :D
No i ten śluz taki jak opisują hehe no ale to tam można się doszukiwać we wszystkim albo podciągać pod inne rzeczy tak jak Ty ;)

Noo nie ma co się negatywnie nastawiać , będzie dobrze ! :)
A jak przyspieszysz wizytę to chociaż będziesz spokojniejsza ;*

Oo mówisz , że już w 4tyg można rozpoznać ciąże zwykłym badaniem ? Noo to jak mi się coś tam zadziało to już na tej wizycie co mam będę wiedziała , albo i nie jak nic nie ma :szok:

Patuśka może tam się już coś dzieje :wink:. Nasionka dotarły do bazy, kto wie :cool2:.
Którego sierpnia będziesz testować?
Oby oby. Dzisiaj boli dalej. Ale cholera, nie mialam skoku temperatury, wiec nie wiem czy owulka byla. 16 dc dzisiaj. Zatestuje w przyszla niedziele, choc mala szansa ze cos wyjdzie :) ale ja z tych narwanych jestem.

Co do biegunek- mialam w poprzedniej ciazy od samego poczatku, raczej bym to podciagnela pod ciaze niz kiepskie odzywianie, bo staram się racjonalnie odzywiac.

Mam pogorszenie nastroju potworne. Jutro ide na paznokcie to moze sie polepszy.

Kochana, ja to miałam ostatnio tak sucho w nosie i krew mi leciała i w sumie nie wiedziałam czemu, pocić się pocę bo okropnie jest gorąco więc to raczej od pogody :D ale jakieś żyły widoczne mam w pachwinach i udach, zaczęłam szukać co to może być i trafiłam właśnie na to :D
No i ten śluz taki jak opisują hehe no ale to tam można się doszukiwać we wszystkim albo podciągać pod inne rzeczy tak jak Ty ;)

Noo nie ma co się negatywnie nastawiać , będzie dobrze ! :)
A jak przyspieszysz wizytę to chociaż będziesz spokojniejsza ;*

Oo mówisz , że już w 4tyg można rozpoznać ciąże zwykłym badaniem ? Noo to jak mi się coś tam zadziało to już na tej wizycie co mam będę wiedziała , albo i nie jak nic nie ma :szok:
Ale kiedy mialas ostatni okres? To ci wylicze tydzien ciazy. Bo zle chyba liczysz, juz kiedys ktoras dziewczyna pisala to. Wizyte masz 22 sierpnia? To juz bedzie okolo 6-7 tydzien ciazy :tak:.

Ale kiedy mialas ostatni okres? To ci wylicze tydzien ciazy. Bo zle chyba liczysz, juz kiedys ktoras dziewczyna pisala to. Wizyte masz 22 sierpnia? To juz bedzie okolo 6-7 tydzien ciazy :tak:.

Hehe no tak ja policzyłam mniej więcej od przewidywanego zapłodnienia tak żeby wiedzieć ile faktyczny zarodek siedzi , bo przecież w trakcie okresu się nie zachodzi ale wiem, że tak się liczy od pierwszego dnia miesiączki tak jak mówicie ;) ja miałam 5 lipca om , a wizyta tak 22 sierpnia :D to już widzę , że pamiętasz co nie co :D

Hej Dziewczyny! Dzisiaj zrobilam kilka testów bo w wynik 1 nie uwierzyłam :D no wynik raczej jednoznaczny... Mój syn za równy tydzien kończy 10 miesięcy :)
Miesiac temu odstawiłam synka od piersi, teraz szansę byly wg aplikacji NISKIE, planowaliśmy drugie dziecko ale raczej za miesiąc, dwa. Ciaza jest szczerze mówiąc zaskoczeniem bo o poprzednie dziecko staraliśmy się ponad pół roku A tu bach i juz :) Pewnie będę malo aktywna osoba bo mój syn potrafi mi bardzo dobrze zorganizować czas :) Wizyte u lekarza mam na 29.08, termin z OM na 02.04.2019. ALE JAJA!!! :D

Witam Was serdecznie! Mocno trzymam kciuki za bijące serduszka i szczęśliwy przebieg ciazy!
received_10212335117159028.jpeg

Załączniki

• received_10212335117159028.jpeg
    received_10212335117159028.jpeg
    34 KB · Wyświetleń: 309
Hej Dziewczyny! Dzisiaj zrobilam kilka testów bo w wynik 1 nie uwierzyłam :D no wynik raczej jednoznaczny... Mój syn za równy tydzien kończy 10 miesięcy :)
Miesiac temu odstawiłam synka od piersi, teraz szansę byly wg aplikacji NISKIE, planowaliśmy drugie dziecko ale raczej za miesiąc, dwa. Ciaza jest szczerze mówiąc zaskoczeniem bo o poprzednie dziecko staraliśmy się ponad pół roku A tu bach i juz :) Pewnie będę malo aktywna osoba bo mój syn potrafi mi bardzo dobrze zorganizować czas :) Wizyte u lekarza mam na 29.08, termin z OM na 02.04.2019. ALE JAJA!!! :D

Witam Was serdecznie! Mocno trzymam kciuki za bijące serduszka i szczęśliwy przebieg ciazy! Zobacz załącznik 882005

Witam Ciebie również bardzo serdecznie :)

A przede wszystkim wielkie gratulacje :D

Super , że udało się z zaskoczenia i nie musieliście specjalnie się starać ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry