reklama

Kwietniowe mamy 2019

Sn jest dużo lepsze dla dziecka. Jak nie ma przeciwwskazań to nie widzę problemu. Mojej znajomej nie chcieli pozwolić na sn. Ale się uparła. Rach ciach i się urodzili.

Rodziłam i cc, i sn. Sn bez znieczulenia. Preferuję sn. Ale gdybym miała bliźniaki to bym się bała. U mnie parte się przedłużyły, trwały dłużej niż osiagnięcie 10 cm rozwarcia. Nie miałam oxy. Parte były słabe i dziecko mogło być lekko niedotlenione, później były problemy z napięciem.

Wszystkie moje znajome miały podawaną oksytocynę. A flora rzeczywiście jest dużo korzystniejsza przy sn, ale po 3 miesiącach jest już taka sama u dzieci rodzonych przez sn i cc.
Ja miałam oxy podczas pierwszego porodu i na 99% właśnie dlatego zakończył się cc. Wszystko to było niepotrzebnie przyspieszane. Przy drugim porodzie nie miałam oxy.

reklama
Nie było mnie 24 h, a tyle stron do nadrobienia [emoji33] Odpalam lampkę wina i zabieram się za czytanie i odpisywanie.
P.S. Wczorak skończyłam brać antybiotyk. Czuję się już dużo lepiej, chociaż głos mam zachrypnięty jak stary dziad, kaszel dalej okropny i sporadycznie nos mi się zapcha. Ale da się w miarę fukncjonować [emoji6]

Delicious głownie chodzi o to żebyśmy sobie zrobiły oddzielne wątki do różnych tematów. Np wątek z samymi wieściami z wizyt. Wątek w którym będziemy wypisane wszystkie po imionach lub chociaż po nickach i tam przy każdej zeby były rożne info o nas, o terminach ostatniej @, terminach porodów według @ itp.
Zeby poprostu nie pisać wszystkiego na głównym wątku, bo jak ktoś bedzie chciał porównać np swoje zdjecia z usg czy cokolwiek to będzie mógł wejść na wątek poboczny, a nie przewracać 200 stron na głównym [emoji4]
Jeżeli chcesz zobaczyć o co dokładnie chodzi to wejdź sobie np na marcówki, one chyba już mają te inne wątki.

Dziewczyny, jeżeli którakolwiek wie jak to zrobić to dajcie znać [emoji4]

Kapturek! Super!!! Jesteś pierwszą, która już widziała swoją fasolkę [emoji173]️ Powiedz jak się czułaś, gdy ujrzałaś ten mały cud?

Fajnie by teraz było mieć te wątki różne to byśmy zdjęcia z usg już tam wrzucały i by potem można było sobie porównywać i nie szukać po stronach.

Delicious- Ty zakładałaś nasz wątek, nie znasz się może na tym jak to dokładnie jest z tym wskakiwaniem na główne wątki?

Będziemy marcowo-majowe mamy Haha kwiecień zawrze się pomiędzy [emoji13][emoji13]

To takie niezwykle uczucie, że aż trudno to opisać. Radość, niedowierzanie, wzruszenie - wszystko się mieszało, a jak zobaczyłam to pulsujące serduszko [emoji173]️ mały cud !

Dobra, przyznam się bez bólu, że nie chce mi się czytać wszystkich postów, bo dojechałam do 181 strony i na tym stanęłam.
Gratuluję wszystkim nowym koleżankom. Dajecie nadzieję [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Ja muszę się Wam przyznać, że dzisiaj rano jak jeszcze w łóżku leżałam, to zajrzałam na Grudniowe Mamy 2018 i do galerii brzuszków. Pięknie dziewczyny rosną. Tak się jakoś podlamalam... Też już bym taki miała brzuszek. One już są na półmetku, kupują wózki, mają wybrane imiona[emoji852]️ Ehhh... Ale im zazdroszczę...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry