• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Witam Was kobietki
Jestem Paulina, mam 25 lat oraz już prawie 4 letnią córeczkę, która od jakiegoś czasu bardzo chciałaby mieć rodzeństwo :)
Dziś mamy w planach zacząć starania o drugie dzieciątko, więc jeżeli dobrze pójdzie to może zostanę kwietniówką :) Pozdrawiam !

Super, witamy Cię :)
Czyli z tego co piszesz masz teraz owulację ? ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi jak się w ogóle liczy okres ciążowy ? Tzn termin porodu od kiedy jest liczony ? Bo np. jak teraz w tym tygodniu mam dni płodne i się uda coś ustrzelić to z tego co wyczytałam to ok 10 dni się zagnieżdża jajeczko i dopiero wtedy wypuszcza tą gonadotropinę czy jak to się tam piszę i wtedy może wyjść test pozytywny a okres powinnam mieć jakoś między 2 a 5 sierpnia bo takie cykle mam różne więc nie wiem i wtedy termin by wyszedł w kwietniu czy już w maju ??

Dziewczyny a powiedzcie mi jak się w ogóle liczy okres ciążowy ? Tzn termin porodu od kiedy jest liczony ? Bo np. jak teraz w tym tygodniu mam dni płodne i się uda coś ustrzelić to z tego co wyczytałam to ok 10 dni się zagnieżdża jajeczko i dopiero wtedy wypuszcza tą gonadotropinę czy jak to się tam piszę i wtedy może wyjść test pozytywny a okres powinnam mieć jakoś między 2 a 5 sierpnia bo takie cykle mam różne więc nie wiem i wtedy termin by wyszedł w kwietniu czy już w maju ??
Ciążę liczy się zawsze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i na tej podstawie ustala się termin porodu, bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy dochodzi do zapłodnienia [emoji4] więc teraz w kalkulator ciąży wpisujesz pierwszy dzień OM i długość cyklu o masz odpowiedź kiedy termin porodu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry