reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja już się cieszyłam, że ostatnie dwa dni czuje się super. Zero mdlosci, zero zawrotów glowy i tak przyszedł weekend i nie mam siły na nic... Mój ukovhany psiak smierdzi jak nigdy, a o jedzeniu nawet nie moge myśleć... i tak zalegam od rana na kanapie... Jesteście już na etapie, kiedy dolegliwości mijają? Kiedy to się skończy? 😬

reklama
Dzień dobry :) u mnie wymioty i mdłości bardzo osłabły, mecze się ciągle za to z zaparciami i wzdęciami... tragedia

Ja jestem na siebie zła, bo aż tak się nie pilnuję, często jestem już głodna a nie mam czasu zrobić sobie posiłek to biorę na szybko jakiś owoc czy przekąskę. I teraz zaczęłam myśleć, że może mi te cukry wariują i dlatego to wszystko tak słabo rośnie :(
Przekąski nie są złe ale zależy jakie. W niskim IG owoc razem z jogurtem np. Wiadomo nie banan czy winogrona.
Cukier chyba na tym etapie musiał by być bardzo wyskoki żeby coś namieszać ale to pytanie do diabetologa.
Ja mam dietę pudełkową. Co nie zjem to dzieci i mąż zjedzą 😜

Przekąski nie są złe ale zależy jakie. W niskim IG owoc razem z jogurtem np. Wiadomo nie banan czy winogrona.
Cukier chyba na tym etapie musiał by być bardzo wyskoki żeby coś namieszać ale to pytanie do diabetologa.
Ja mam dietę pudełkową. Co nie zjem to dzieci i mąż zjedzą 😜
Wiesz, ja teorię bardzo dobrze znam, bo w ciąży z synem rygorystycznie trzymałam tę dietę. A teraz wszystko w biegu, zanim usiądę do śniadania to często miną 2-3 godziny od pobudki, co też dobrze na cukier nie robi. Kurczę no ale też sobie myślę, że chyba tam musiałyby naprawdę konkretne skoki, żeby aż tak namieszać

Wiesz, ja teorię bardzo dobrze znam, bo w ciąży z synem rygorystycznie trzymałam tę dietę. A teraz wszystko w biegu, zanim usiądę do śniadania to często miną 2-3 godziny od pobudki, co też dobrze na cukier nie robi. Kurczę no ale też sobie myślę, że chyba tam musiałyby naprawdę konkretne skoki, żeby aż tak namieszać
Ja biorę naczczo euthyrox, później żelazo i dopiero jem więc też trochę mija 😉

Ja już się cieszyłam, że ostatnie dwa dni czuje się super. Zero mdlosci, zero zawrotów glowy i tak przyszedł weekend i nie mam siły na nic... Mój ukovhany psiak smierdzi jak nigdy, a o jedzeniu nawet nie moge myśleć... i tak zalegam od rana na kanapie... Jesteście już na etapie, kiedy dolegliwości mijają? Kiedy to się skończy? 😬
Mam tak samo, plus jeszcze chce mi się ryczeć z bezsilności…

Ja dziś mam 10+4, jest na pewno lepiej od tygodnia, ale są nadal dni gdzie czuję się słabo jak dziś, nadal raz dziennie mnie ostro cofa, wieczorami mdli, ale mam na pewno więcej energii w ciągu dnia....nadal czekam na lepszy czas 😏

Ja dzisiaj wyjątkowo dużo zrobiłam. Jutro mamy gości więc większość jedzenia naszykowana, chata już prawie posprzątana, pranie zrobione. Jeszcze tylko poprasować firanki i można odpoczywać.
Dzisiaj się czuję wyjątkowo dobrze, nie jestem aż tak bardzo zmęczona. Wczoraj wieczorem miałam lekkie kręcenie się w głowie ale tak to wszystko git. Mdłości i wymiotów nadal nie ma :o ciekawa jestem przy po prostu mnie to ominie, czy jeszcze przyjdą

reklama
Ahh no i mąż był dzisiaj na zakupach i wstąpił mi po maczka, na którego miałam ochotę juz od chyba miesiąca 🩷

Do góry