reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Przypomnicie mi jakie bierzecie witaminy? Ta lekarka wczoraj jak uslyszala, ze biore prenatal duo to powiedziala, ze lepiej jak juz uno bo duo ma za duzo. Ale nie dopytalam czego za duzo 🤦🏼‍♀️
Ja biorę wszystko osobno, kwas foliowy, magnez, dha, żelazo, selen, cynk, b12, b6...jest tego trochę.
Cześć wszystkim, czy któraś z Was ma teraz albo miała w poprzedniej ciąży koszmarne mdłości... przy myciu zębów? Od kilku dni nie jestem w stanie umyć zębów bez wymiotowania. W internecie znalazłam radę, żeby kupić małą szczoteczkę, taką dla bobasów, i trochę pomaga, ale nie za bardzo, tylko dzisiaj myjąc zęby wymiotowałam raz a drugi było bardzo blisko 🫣 Muszę przyznać, że czegoś takiego się nie spodziewałam!
Ja mam takie mdlosci niestety, okropne to jest, cokolwiek w ustach kończy się odruchem wymiotnym 🙄 najgorsze, że łapie mnie nagle, jest w miarę ok i nagle cofanie i muszę 🤮 dziś tak walczyłam ze sobą w drodze do pracy 😟

reklama
Objadłam się na obiad o 14 i do tej pory mnie trzyma 🥲 czasami się zapominam że brzuch już nie pracuje jak kiedyś. Nie mogę się napić, brzuch pełnym, ciężki. Nawet drzemkę zaliczyłam, pierwsza w tej ciąży i z 5 w życiu bo ja w ogóle nie jestem człowiek drzemka.

Objadłam się na obiad o 14 i do tej pory mnie trzyma 🥲 czasami się zapominam że brzuch już nie pracuje jak kiedyś. Nie mogę się napić, brzuch pełnym, ciężki. Nawet drzemkę zaliczyłam, pierwsza w tej ciąży i z 5 w życiu bo ja w ogóle nie jestem człowiek drzemka.
Ja też, a od tygodnia zasypiam o 19-20 i śpię do 22, wstaje się umyć I idę nietomna spać dalej...dziś emocje mnie trzymaja, bo teściowa zabrało pogotowie do szpitala,podejrzenie udaru 😔 więc po 20 mamy dzwonić się dowiadywać co tam...
Mam dość dnia serdecznie, po drodze do pracy prawie 🤮 na środku ulicy, w pracy ledwo żyłam, potem będąc u teściowej znowu 🤮kosmos...wykończe się.

Cześć wszystkim, czy któraś z Was ma teraz albo miała w poprzedniej ciąży koszmarne mdłości... przy myciu zębów? Od kilku dni nie jestem w stanie umyć zębów bez wymiotowania. W internecie znalazłam radę, żeby kupić małą szczoteczkę, taką dla bobasów, i trochę pomaga, ale nie za bardzo, tylko dzisiaj myjąc zęby wymiotowałam raz a drugi było bardzo blisko 🫣 Muszę przyznać, że czegoś takiego się nie spodziewałam!
Spróbuj jeszcze zmienić pastę. Np na imbirową

brałam kiedyś mama dha premium plus ale potem wyczytałam, że kwas foliowy ma tam gorszą formę. Jakaś rolka na instagramie mi wtedy wpadła i jakoś się zniechęciłam

Ja też, a od tygodnia zasypiam o 19-20 i śpię do 22, wstaje się umyć I idę nietomna spać dalej...dziś emocje mnie trzymaja, bo teściowa zabrało pogotowie do szpitala,podejrzenie udaru 😔 więc po 20 mamy dzwonić się dowiadywać co tam...
Mam dość dnia serdecznie, po drodze do pracy prawie 🤮 na środku ulicy, w pracy ledwo żyłam, potem będąc u teściowej znowu 🤮kosmos...wykończe się.
Jejku biedna , podziwiam Was dziewczyny ze dajecie radę jeszcze do pracy chodzić, ja fakt faktem mam pracę w trudnych warunkach nie sprzyjających ciąży także od wtorku jestem na chorobowym już, wiem że niby mowia że ciaza to nie choroba , ale niestety nie każdy przechodzi ja lekko , ja dziś się mecze z bólem jajnika , boli mnie brzuch i kluje

Jejku biedna , podziwiam Was dziewczyny ze dajecie radę jeszcze do pracy chodzić, ja fakt faktem mam pracę w trudnych warunkach nie sprzyjających ciąży także od wtorku jestem na chorobowym już, wiem że niby mowia że ciaza to nie choroba , ale niestety nie każdy przechodzi ja lekko , ja dziś się mecze z bólem jajnika , boli mnie brzuch i kluje
Ja mam lekka pracę, siedzę przed kompem ale z takim samopoczuciem to nigdzie nie jest dobrze 😔 chciałabym to przetrwać, mój ginek mi wciska to l4, ale jeszcze poczekam ..

Ja jutro wracam po urlopie i idę do dyrekcji przekazać informację że jeśli będzie wszystko dobrze to na początku września pójdę na l4, żeby miały czas się przygotować. Teraz nie ma dzieci więc dam radę.

reklama
Do góry