Mnie tak napieprzają juz cycki, ze poszlam cos kupic. Wybrałam taki biustonosz bezszwowy z Change Lingerie, mam tu w galerii niedaleko. Rozmiar większy niż zwykle, jest tak normalnie zapinany z tyłu, bo jest tez wersja jak top. I jestem mega zadowolona, jak go ubieram to zdecydowanie lepiej znoszę ten ból piersi. W poprzedniej ciąży probobowalam z Triumph i różne sportowe też, ale ten jest lepszy.Jak już polecamy sobie ubranka... Ja pewnie od liceum nie chodziłam w takich "normalnych" biustonoszach, bo nie mam potrzeby z moim niewielkim biustem i za bardzo cenię sobie komfortNie znoszę fiszbin, drutów, poduszek, push-upów.
Chodzę sobie w takich delikatnych koronkowych stanikach zupełnie bez żadnej struktury, ale już czuję, że to będzie za małe wsparcie jak piersi się zwiększą (a już coś tu się zaczęło zmieniać). Macie jakieś polecenia? Ja mogę w to nawet trochę zainwestować, byle dobrze służyłoJakieś ulubione sklepy / modele?
reklama
Ja w pierwszej ciąży stosowałam na przemian Palmers, Bio Oil i Mustela Maternite Krem na rozstępy i sprawdziły się super. W obecnej ciąży będę stosowała ten sam zestaw. Mustela często ma akcje promocyjne na ten właśnie zestaw (niedawno był jakiś kod rabatowy w aplikacji Preglife, więc warto śledzić).Dziewczyny a czy macie jakieś sprawdzone sposoby/ kosmetyki jak dbać o skórę ? Wiem że w dużej mierze to zależy od genów, ale może robiłyście coś co pomagało?
Klemensa
Fanka BB :)
Nie są najgorsze te ciążowe z hm, kupiłam jak była promocjaDziewczyny, macie do polecenia jakies piżamy, pewnie ciążowe, ale głównie, żeby nie miały gumki w pasie, tylko jakiś miekki pas z materiału? Pizama spodnie+bluzka. Wieczorem juz mi troche wywala brzuch, czy to ciaza czy wzdęcia trudno zgadnąć, ale gumki mnie juz wkurzają![]()
Mnie to już denerwują te sny, tym bardziej że są bardzo realistyczne. Dziś mi się śniło, że młodszego syna przewiesiłam w koszulce przez okno i wisiał tam całą noc i spał, a na drugi dzień ciężko mi go było ściągnąć z tego okna i o mało nie spadł z 3 piętra. Masakra... Cała byłam przerażonaJa mam mnóstwo intensywnych snów, a czasem nawet koszmarów. Ostatnio o tym, że przychodziły listy z Włoch że prokurator mnie szuka w sprawie mojego prawa jazdy i że mam we Włoszech sprawę w sądzie (w prawdziwym życiu nie mam prawa jazdy i mieszkam w Polsce)
Niech sam idzie do dodatkowej pracy i kasę zarobiAle stary mnie wkurzył. Leży i mówi “boże, ty będziesz na WOLNYM do kwietnia 2027, co ty będziesz tyle czasu robić? Może znajdź sobie jakieś zajęcie i kasę zarobisz”
Jak to co będzie robić? Najpierw kuźwa tworzyć człowieka a potem starać się żeby ten mały człowiek przeżył.![]()
A często gra na komputerze? Mój raz w tygodniu ale kilka godzin i ma wtedy nieograniczony czas. Ale czasem marudzi że ma mało czasu na granie, że jego koledzy więcej grają itdOn myśli że z dzieckiem jest tak łatwo, weźmiesz na kolana, zrobisz jakąś pracę zdalna i kasa spływa… co chwilę słyszę “nie no nasze to będzie spało całą noc”oj biedny się przejedzie, tym bardziej że ja jestem lekka zołza i na początku na pewno będzie wstawał ze mną
na komputerze też sobie już tak nie pogra jak teraz, bo po pracy będzie czekać dziecko
![]()
Ale fajnie, że jest tak zaangażowanyMój mąż za to oszalał, już stworzył excela i zapisał wszystko co musimy kupić, pododawał do ulubionych na allegro książki o dzieciach, mówi że musi spisać moje wszystkie wyniki badań. Pokój wymierzył, mówi że do końca roku chce wszystko kupić i aby pokój był wykończony. Najlepiej to już by wyrzucił moje biurko z tego pokoju i ogarniał….
Mnie też tragicznie bolą piersi i też będę musiała kupić jakiś stanik, ale przeraża mnie szukanie, bo ciężko mi dobrać tak żeby był wygodny, no ale przejdę się po sklepach z bieliznąMnie tak napieprzają juz cycki, ze poszlam cos kupic. Wybrałam taki biustonosz bezszwowy z Change Lingerie, mam tu w galerii niedaleko. Rozmiar większy niż zwykle, jest tak normalnie zapinany z tyłu, bo jest tez wersja jak top. I jestem mega zadowolona, jak go ubieram to zdecydowanie lepiej znoszę ten ból piersi. W poprzedniej ciąży probobowalam z Triumph i różne sportowe też, ale ten jest lepszy.
Ja czuję czasem kłucie i tak czasem tex jak leżę to zależy od ułożenia to tez czuje ten brzuch na dole te jajnikiA czujecie coś już na dole brzucha? Ja czułam w sumie w 5-6 tygodniu skurcze a teraz nic, więc mnie nic nie uwiera bardziej niż zwykle.
Nelka85
Ja tylko brafiterka. Ale ja musze mieć bardzo dobrze dopasowany bo ja 85L więc jest co dźwigać.Jak już polecamy sobie ubranka... Ja pewnie od liceum nie chodziłam w takich "normalnych" biustonoszach, bo nie mam potrzeby z moim niewielkim biustem i za bardzo cenię sobie komfortNie znoszę fiszbin, drutów, poduszek, push-upów.
Chodzę sobie w takich delikatnych koronkowych stanikach zupełnie bez żadnej struktury, ale już czuję, że to będzie za małe wsparcie jak piersi się zwiększą (a już coś tu się zaczęło zmieniać). Macie jakieś polecenia? Ja mogę w to nawet trochę zainwestować, byle dobrze służyłoJakieś ulubione sklepy / modele?
Po domu najlepiej mi bez ale dzieciaki jak szaleją to zawsze oberwę jakimś łokciem czy kolanem i zdycham z bólu później

Czy Wy też jestecie takie zakręcone w ciąży czy tylko ja tak mam ? Pominę to że ciągle o czymś zapominam ;d ale dzisiaj elegancko zebrałam się rano myślę sobie idę powtórzyć to badanie na glukoza co zalecił lekarz wczoraj specjalnie na Noc nie jadłam, juz jestem ubrana godz 8 20 patrzę na tą kartkę od gina a tuu jak byk piszę że badanie z obciążeniem po godz i po dwóch godz
No i co pojechałam na darmo i jutro spowrotem bo było już za późno mam sie wstawić 7 30 , nie sądziłam że mi to badanie już zleci bo jakoś w połowie ciąży chyba się je robi jak dobrze pamiętam a teraz myślałam że powtórzyć tyło glukoza ale jednak nie ;d

Nelka85
Jak jest przekroczony na czczo to od razu obciążenie bo pewnie będzie cukrzyca ciążowa.Czy Wy też jestecie talię zakręcone w ciąży czy tylko ja tak mam ? Pominę to że ciągle o czymś zapominam ;d ale dzisiaj elegancko zebrałam się rano myślę sobie idę powtórzyć to badanie na glukoza co zalecił lekarz wczoraj specjalnie na No nie jadłam, juz jestem ubrana godz 8 20 patrzę na tą kartkę od gina a tuu jak byk piszę że badanie z obciążeniem po godz i po dwóch godzNo i co pojechałam na darmo i jutro spowrotem bo było już za późno mam sir wstawić 7 30 , nie sądziłam że mi to badanie już zleci bo jakoś w połowie ciąży chyba się je robi jak dobrze pamiętam a teraz myślałam że powtórzyć tyło glukoza ale jednak nie ;d
Ja miała cukrzycę w poprzednich ciazach i kazał mi iść już do diabetologa bo powinnam iść na obciążenie ale że rano mi niedobrze to pewnie bym tam się porzygała
Ja to tylko zostawieCzy Wy też jestecie takie zakręcone w ciąży czy tylko ja tak mam ? Pominę to że ciągle o czymś zapominam ;d ale dzisiaj elegancko zebrałam się rano myślę sobie idę powtórzyć to badanie na glukoza co zalecił lekarz wczoraj specjalnie na Noc nie jadłam, juz jestem ubrana godz 8 20 patrzę na tą kartkę od gina a tuu jak byk piszę że badanie z obciążeniem po godz i po dwóch godzNo i co pojechałam na darmo i jutro spowrotem bo było już za późno mam sie wstawić 7 30 , nie sądziłam że mi to badanie już zleci bo jakoś w połowie ciąży chyba się je robi jak dobrze pamiętam a teraz myślałam że powtórzyć tyło glukoza ale jednak nie ;d

reklama
niezapominajka876
Ja już to zdecydowanie mam, niby prawie dwa mózgi w sobie ale ani jedne nie pracujeJa to tylko zostawieZobacz załącznik 1718236

Podziel się: