reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja zasypiam na stojąco niestety. Dzisiaj dużo emocji, bo mój synek szedł do przedszkola (w zeszłym tygodniu przez różne zawirowania nie był praktycznie w ogóle), ale na szczęście dobrze mu poszło. Dzięki temu od rana nie myślałam o jutrzejszej wizycie, ale teraz zaczyna wchodzić stresik. Ja sobie myślę o tym, co będzie za kilka miesięcy a może się okazać, że jutro będę się musiała z wami żegnać :(
O której jutro masz wizytę?

reklama
Cześć, wracam po przerwie i widzę że jest +40 stron, mam nadzieję że wszystko u Was dobrze! ❤️ Poszłam dziś na USG, wszystko dobrze, ma 3,51cm, 10+3 z OM i tyle samo z USG, widziałam jak macha sobie rączkami w trakcie USG: bardzo dziwna myśl jak sobie myślę że pewnie robi to ciągle, tylko nic nie czuję! Im dalej w pierwszy trymestr tym bardziej mam mdłości tylko o poranku, więc żyje mi się trochę lżej. ☺️

A planujecie szczepić się w trakcie ciąży na krztusiec?
Właśnie muszę poumawiać sie na te szczepienia, jeszcze mam iść do internisty aby wpisał w kartę ciąży że jestem zdrowa, do stomatologa. Trochę tego jest. Poważnie sie zastanawiam czy nie wziąć L4 na wizycie za tydzień. Jakoś tak nie mogę wysiedzieć przy kompie…
Ja w karcie ciąży nigdy nie miałam wpisu od internisty czy stomatologa. Ew mój mi wpisywał że usg piersi ok (jak przyniosłam wynik)
Właśnie jak to jest z tą szczepionką na krztusiec? Trzeba się za każdym razem szczepić w ciąży czy raz wystarczy ? Ja szczepiłam się w ostatniej ciąży rok temu.
W każdej ciąży się szczepię.

Kurde trochę się przestraszyłam, odebrałam wyniki moczu i wszystko jest ok oprócz bakteri… norma do 385, ja mam 643 😬😬 podmyłam się przed wysikaniem, biorę na noc invag bo cytologia wyszła średnio, czy to mogło mieć wpływ? Dobrze że jutro mam wizytę

reklama
A ja melduję, że udało mi się dzisiaj dostać do lekarza :) z OM 7+2, z USG 7+4. Serduszko widoczne, bijące. Nasz mały człowiek ma całe 13 mm.
Czyli łobuz jak moja młodsza i potrzebowało czasu a nie wszystko zgodnie z wytycznymi.
Niestety ma rok i dalej wszystko po swojemu a jak coś jej nie gra to np wczoraj bidonem w twarz dostałam aż mi warga pękła. Maaatko charakter po mnie ma 😂

Do góry