reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Tzn wroc. Ja ospy nie przechorowalam ale… przecieciala mam. Taki ze mnie wybryk. Pamietam klase jak chorowala. Pamietam Justysie jak sie chowala pod sklepem w aucie zebym jej nie widziala 😂 Ale u siebie choroby nie pamietam. Jak syn sie urodzil to mial takie odczyny po komarze, ze co chwile tylko slyszalam ospa i ospa. A on mial 2-3 msc. Wkurzylam sie, zrobilam przeciwciala. Mam. Pozniej robilam w innym lab nie wiem czemu - nie mialam. Wiec zrobilam jeszcze raz w tym pierwszym i wyszlo ze mialam.

Takze mam tak samo jak Ty (mozesz sobie to zaspiewac😂). To tak jak z moim kleszczem w ciazy. 35 lat nie mialam kleszcza. Do wtedy. Miesiac przed terminem, kleszcz w pipce 🙄 Prosze, nie pytajcie jak bo to dluga historia 😂 Odpowiem tylko, ze nie, nie siadalam pipka w trawie 😂
Ja chcę spytać jak xD

reklama
Tzn wroc. Ja ospy nie przechorowalam ale… przecieciala mam. Taki ze mnie wybryk. Pamietam klase jak chorowala. Pamietam Justysie jak sie chowala pod sklepem w aucie zebym jej nie widziala 😂 Ale u siebie choroby nie pamietam. Jak syn sie urodzil to mial takie odczyny po komarze, ze co chwile tylko slyszalam ospa i ospa. A on mial 2-3 msc. Wkurzylam sie, zrobilam przeciwciala. Mam. Pozniej robilam w innym lab nie wiem czemu - nie mialam. Wiec zrobilam jeszcze raz w tym pierwszym i wyszlo ze mialam.

Takze mam tak samo jak Ty (mozesz sobie to zaspiewac😂). To tak jak z moim kleszczem w ciazy. 35 lat nie mialam kleszcza. Do wtedy. Miesiac przed terminem, kleszcz w pipce 🙄 Prosze, nie pytajcie jak bo to dluga historia 😂 Odpowiem tylko, ze nie, nie siadalam pipka w trawie 😂
Zapomniałam o tym kleszczu 😂
Jak mlody pojdzie to przedszkola to sie tam zamkne chyba na tydzien i zgarne te gowna jak Pokemony. A co ciekawe - pracowalam i w przedszkolu i szkole. Nic. Nawet jelitowki nigdy w zyciu nie mialam.
To tak nie działa. Jolka ospa zaraziła się po zapaleniu ucha w przychodni a tak to żadnej biegunki, nic a w żłobku ciągle tylko kartki zmieniali
Koty i toxo to mit :) Tzn sa nosicielami, ale musialabys doslownie zjesc ich kupsko. I to jeszcze musialoby polezec, bo oocyty nabieraja mocy przerobowych po 3-5 dniach od wydalenia. No i jak juz kot jest zakazony to wydala to przez 21 dni. A to wszystko JESLI SIE NIE MYLE 😃 Wieksze ryzyko zakazenia to niemyte warzywa i owoce, surowe mieso.
Popieram w 100%
Uff jestem bezpieczna, od kup trzymam sie z daleka xD
No teraz to owoce myje kilka razy tak na wszelki :D
Ja w ciąży nawet sałaty rwanej z paczki nie kupuje

Według OM 9 tc +2 a według jednego lekarza już powinnam być w 10 tc +1 a według drugiego 9 tc +5 :D więc mam nadzieję że się coś dzisiaj też dowiem, ale ciąża trochę starsza.
No dla mnie te prenatalne są stresujące, bo to pierwszy raz i boję się 🫣
Też sprawdzałam opinie wielu lekarzy i co człowiek to opinia :D pod jednym lekarzem
To widziałam tak skrajne jakby gość conajmniej miał dwie twarze :D
Jakbym czytała o swoim ;D mam nadzieję że się miło zaskoczę;d to też moje pierwsze i nie wiem na co się szykować;d

Kurcze, o co chodzi....😔 najgorsze tkwienie w takim zawieszeniu, współczuję 😔
Sorry, ale zaraz się zrzygam z nerwów. Myślałam, że dzisiaj będzie już wszystko wiadomo, jak miało być źle to konkretnie, chciałam skierowanie do szpitala i tyle. A tak to znowu mam czekać nie wiem po co, bo tu nie ma już szans na szczęśliwe zakończenie

Najbardziej mnie wkurza że ten pęcherzyk ładnie urósł, no ale ma ok 15mm a czytam, że zarodek pojawia się jak pęcherzyk ma 16-18mm. I o czym to ma kurde świadczyć? Byłam w szpitalu, na szczęście zrobili mi betę. Mam nadzieję, że będzie niska i dostanę od razu skierowanie do szpitala

reklama
Najbardziej mnie wkurza że ten pęcherzyk ładnie urósł, no ale ma ok 15mm a czytam, że zarodek pojawia się jak pęcherzyk ma 16-18mm. I o czym to ma kurde świadczyć? Byłam w szpitalu, na szczęście zrobili mi betę. Mam nadzieję, że będzie niska i dostanę od razu skierowanie do szpitala
Daj znać :( i trzymaj się, współczuje 😣

Do góry