reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

U
Właśnie wracam z badań krwi, tak się bałam po ostatnich że poszliśmy we dwoje a tu bezproblemowo 😅 Zero czekania, weszłam jako osoba uprzywilejowana bez kolejki, trask prask i po 10 min było po wszystkim. Zero omdleń, czuję się super! Ale mam wrażenie, że w mojej przychodni która nie jest przyszpitalna pobierali wtedy tej krwi znacznie więcej, liczyłam te fiolki i było ich 6-7. A dzisiaj więcej badań, a pobrali w szpitalu tylko 2. Byłam nieco w szoku jak zapytałam czy to było tylko na grupę krwi a pani powiedziała "Nie nie, to już wszystko, do widzenia" i teraz uważam że ostatnio mi urządzili tortury w przychodni 😂
Ja ostatnio trafiłam na Panią która nie mogła się wbić w żyłę, wszędzie siniaki i zwalała to na moje żyły XD. Dziwnym trafem nie zdarzało się to wcześniej, a jak przejęła mnie jej koleżanka to wbiła się za pierwszym razem, od badania minął tydzień a ja mam nadal siniaki na obu rękach xD

reklama
No same ciekawostki masz. Dlaczego delfinem nie można? 😅 Czy wpływa woda głęboko nie wiem, bo nie mierzylam, ale skoro wpływa do uszu, nosa i ust jesli otworze to do pochwy też :D no ale to że pływanie nie jest przeciwskazane w ciazy no to rzeczywiście fakt 😉 nawet jest wskazane 🙃
Bo przy delfinie bardzo mocno pracuje brzuch i na samym początku to wiadomo że wszystko jedno, ale później jak mięśnie są poluznione to może być bardzo trudno wygenerować taki ruch

Hej! Melduje że trochę mi lepiej, nos mi się zatyka ale czuję się zdecydowanie lepiej jak ostatnie dwa dni, jeszcze mam takie wychodzące poty, ale z górki.
Zabieram się za porządki i szycie, póki mam wolne 😏
Z innych wieści, zaczęła mi smakować kawa 🥳
1000071764.jpg

Kupiłam sobie dzisiaj do kawy 😂

Hej! Melduje że trochę mi lepiej, nos mi się zatyka ale czuję się zdecydowanie lepiej jak ostatnie dwa dni, jeszcze mam takie wychodzące poty, ale z górki.
Super! A co szyjesz?
Ja też zaczynam wracać do kawy, ale właśnie jak zawsze piłam czarnego kwacha bez cukru, tak teraz mam smaka z mleczkiem 😅

@Nelka85 wygląda kusząco!! A co tam jest w składzie?

O, ja też piję kawę znowu! ☕ Ale zdecydowałam na bezkofeinową, bo teraz wszystko tak szybko się zmienia, że boję się że się przyzwyczaję a może za miesiąc znowu się zrobi obrzydliwa i będzie mi ciężko bez niej żyć 😂 Na początku ciąży ciężkooo mi szło bez kawy, ale mnie strasznie odrzucała

Dziewczyny które już przechodziły na l4, czy po zawiadomieniu o ciąży, uprzedzałyście wcześniej pracodawcę kiedy wybieracie się na l4?
Zastanawiam się bo laptop i auto służbowe chyba nie mogę zdać już na l4 tylko przed :D taka rozkmina mnie dziś naszła
Tak ja już powiedziałam szefowi, że jak będzie ok to pracuję do końca grudnia. Już wspólnie podjęłam decyzje z mężem, że to będzie dobry moment, bo średnia mi już wyjdzie fajna na koniec grudnia, a jeszcze te parę miesięcy odpocznę. Ale uprzedziłam go ze względu na to, że szukamy osoby na moje miejsce i żeby wiedział od kiedy najpóźniej zatrudnić i ile czasu będzie szkolona nowa osoba.
Co to masz za apke?
Ja mam jakas swoją miesiączkowa i rzeczywiscie podaje mi 1 dzien więcej niż mam z badan. Ale nie myślałam nad tym. Dziecko i tak bedzie miec wywalone na te termin 😅
To moi chłopcy urodzili się praktycznie wszyscy w terminie. Najstarszy idealnie w terminie tak samo jak średniak a najmłodszy dzień przed terminem 🤭
W ogole dzisiaj mialam jakis zakręcony dzien. Pod blokiem szukałam auta, zapomniałam gdzie zaparkowałam 🫣 w pracy dzisiaj przebumelowałam, tak nie mogłam sie skupić. Potem pojechałam z dzieckiem na basen bez ręczników... na koniec się zorientowałam, że zgubiłam kolczyk 🤨
Noo te zawiasy ciążowe są okropne. Jak prowadzę sama rozmowy rekrutacyjne to czasem się zacinam bo nie umiem znaleźć podstawowego słowa 🫣
Super, że dziś już lepiej się czujesz :)
Ja w weekendy już pijam kawę, ale w pracy jeszcze jakoś mam obawy, że dopadną mnie mdłości po niej.

reklama
Do góry