Ale zazdroszczę Wam takich szybkich porodów, oby te byly też takie łaskawe dla Was , tylko żebyście zdążyły do szpitala ;dOd razu co 2 min. Urodziłam 1.5h od pierwszego skurczu. Poród szybki ale przez to i bolesny, no i z racji tego, że to mój pierwszy i wszyscy mówili że akcja się zawsze rozkręca i że boli coraz mocniej to myślałam, że będę umierać. Dosłownie. Skoro te pierwsze były takie okropne to co musiałoby mnie czekać dalej.No i położne w szoku, kiedy mówiłam im, że już czuję że muszę przeć, aż się któraś zlitowała i zbadała a tam 10cm
![]()
reklama
No wydaje się to być spoko opcja.O prywatnych słyszałam średnie opinie. W Krakowie byl jeden taki szpital prywatny ale nie wiem czy dalej funkcjonuje. Generalnie jesli z mamą lub dzieckiem jest cos nje tak, pojawiają sie komplikacje, to wiozą do państwowego. U nas sa dwa szpitale gdzie mozna wykupić apartamenty po porodzie. Ja sobie wykupiłam i polozna i apartament. Byl covid, a ponieważ apartamenty sa prywatne mąż mógł byc caly czas ze mną, nocować. Generalnie taka jest tego idea. To było cudowne, jak hotel. Do tego maja nawet pakiet, ze mozesz sobie wykupić lekarza do CC. Więc wlasciwie jak prywatna klinika. A szpital na 3 stopień referencyjnosci, wiec najwyższy. No ja bylam mega zadowolona, ale wlasnie z takiego układu- bardzo dobry szpital i prywatne pakiety.
Ja będę brała pod uwagę Szczecin, Bydgoszcz lub Poznań bo to są miejscowości w moim zasięgu. Kraków niestety za daleko.
Jedyne co to boje się, że w ogóle nie zdążę dojechać do szpitala, niestety wykupiona prywatna klinika też mi tego nie zagwarantuje, chyba musiałabym siedzieć w szpitalu już 2 tyg wcześniej tak w razie co albo być umówiona na konkretny dzień ale wtedy na wywołanie co też do końca nie jest dobre.
Co by nie zrobić to i tak idealnie nie będzie;/
white_lotus
Fanka BB :)
Ja i na zewnatrz i w srodku. Bardzo dlugo szyl.No dlatego dużo zależy, ja po sn bez problemu siadałam, chodziłam, ale też ja nie zgadzałam się na nacięcie i jedynie pękłam na 1szew.
white_lotus
Moja kuzynka o 18:50 skurcze i 19:20 urodzila w szpitalnej windzie jak jechala na oddzialAle zazdroszczę Wam takich szybkich porodów, oby te byly też takie łaskawe dla Was , tylko żebyście zdążyły do szpitala ;d

No właśnie nie wiem czy jest czego zazdrościć.Ale zazdroszczę Wam takich szybkich porodów, oby te byly też takie łaskawe dla Was , tylko żebyście zdążyły do szpitala ;d
Chyba lepiej bym zniosła cały poród gdybym była do niego przygotowywana od łagodniejszych skurczy. A to było od razu PIER DOL NIĘ CIE ;o nie tego się człowiek spodziewał i autentycznie myślałam, że umrę;o
Własnie tego się bojęMoja kuzynka o 18:50 skurcze i 19:20 urodzila w szpitalnej windzie jak jechala na oddzialDrugi porod. Rodzila 3 razy, kazde ekspres.

Nelka85
Moja koleżanka rodziła w szpitalu gdzie można sobie wykupić swój własny apartament, swoja łazienką, miejsce do spania dla partnera itd
To pewnie nie to samo, ale komfort nieporównywalnie większy od zwykłego szpitala
I może super tanie to nie było ale też nie aż tak drogie jak myślałam, 3-4 tys zapłacili za 3 dni chyba
W Szczecinie w szpitalu w którym mam zamiar znowu rodzić można wykupić pokój z łazienką dla siebie i osoby towarzyszącej. Doba 400zł.w to chyba wchodzi wyżywienie.No wydaje się to być spoko opcja.
Ja będę brała pod uwagę Szczecin, Bydgoszcz lub Poznań bo to są miejscowości w moim zasięgu. Kraków niestety za daleko.
Jedyne co to boje się, że w ogóle nie zdążę dojechać do szpitala, niestety wykupiona prywatna klinika też mi tego nie zagwarantuje, chyba musiałabym siedzieć w szpitalu już 2 tyg wcześniej tak w razie co albo być umówiona na konkretny dzień ale wtedy na wywołanie co też do końca nie jest dobre.
Co by nie zrobić to i tak idealnie nie będzie;/
Ja jak będzie wolny to chce dla siebie. Powiem ze mąż będzie ale on nie będzie nocował.
Tak to są pokoje 2 osobowe z lazienkami
Wioleta93
Dziewczyny którą poduszkę z Pooffi polecacie do spania ?
Ja mam ten kształtDziewczyny którą poduszkę z Pooffi polecacie do spania ?

niezapominajka876
Mam ten w kształcie 9 i dla mnie ok, tylko jest dość mocno twarda i wysokaDziewczyny którą poduszkę z Pooffi polecacie do spania ?
reklama
Ja tak miałam po pierwszym, ale wtedy mnie po odbyt nacieliJa i na zewnatrz i w srodku. Bardzo dlugo szyl.

Wtedy było ciężko, ale ja drobinka a syn prawie 4kg...
Podziel się: