natizpolski
Aktywna w BB
Tak dokładnie było tak samoMam to samomam 30 lat i jeszcze do niedawna przewracałam oczami jak ktoś mówił że no już młodsza nie będę. W moim otoczeniu jest bardzo dużo kobiet które nie mają dzieci a są w moim wieku i ani im się widzi tego zmieniać póki co, bo właśnie mówią że nie czują instynktu, przeraża ich ta zmiana życia itd.
Raczej te koleżanki co dzieci mają to tak 30+ się decydowały poza wpadkami.
A ja sama cały czas zadaje sobie pytanie, jak to ogarniemytymbardziej że w najbliższej przyszłości mamy w planach dodatkowo budowę domu, więc to „dorosłe” życie zwaliło nam się na głowę jak grom z jasnego nieba
U Ciebie też była narracja w gimnazjum/liceum że ciąża zmarnuje Ci życie ?ja uważam że to jakaś trauma nabyta ludzi z naszego pokolenia
![]()
Co do budowy domu to my jestesmy w trakcie, w zasadzie mierzymy się z czasem żeby zdążyć się przeprowadzić do czasu porodu
I tak szczerze powiedziawszy to z moich koleżanek jedna na może 10 ma dzieci, pozostałe są po 30 lub ok 40 i ich nie mają (część z wyboru a część z braku partnera), więc nie miałam za wielu okazji „obyć się” z dziećmi