reklama

Kwietnióweczki 2008

Moje dziecie dziś nie chciało zrobić kupki w ogóle pomimo,że wypił 180mlwody więc mu pomagłam termometrem przed chwilą:zawstydzona/y: ale zrobiłmalutko nie chciał a mi mówili że jedna kupka na 24 h możliwe,że nie chciał ????????//

reklama
aduś jeśli "konsystencja" kupki jest normalna to znaczy że taki jego urok, gorzej jak wyraźnie widać że to zatwardzenie. Ale zwykle około1miesiąca życia rodzice mają wrażenie, że dzidź z kupkami się psuje.
Ponoć jak jelitka nauczą się pracować to kupka nie musi być co chwila, u zdrowych dzieci bywa i raz na kilka dni.

MASIU no właśnie mi się wydaję,że kupka była normalna żółtawa i nie twrarda...może nie powinnam tym termometrem robić ale jeden raz nie zaszkodzi:sorry2: dobra dzidź wykąpany zaraz papusianie bo mi smoka zje....a swoją drogą to nawet nie wiedziałam,że się zmienia to jak dzidź ma miesiąć....:sorry2:

iza - kurcze to moja mała ma chyba te plesniawki :baffled: mi jakos sie zdawalo ze plesniawki to jakies kropeczki biale w buzi a jak ty tak mowisz to ja zauwazylam kilka dni temu ze niunia ma takie biale po karmieniu - tylko ze ona w dzien czesto przy cycku, ale teraz przy kapieli patrze a po 2 godz od karmienia nadal to jestna jezyku :dry:

Kurcze czuję się jakbym zaniedbywała dziecko i jego higienę przez te pleśniawki. Człowiek się stara, wyparza smoka, dba o higienę, myje non stop łapska a mimo to się uczepi dziecka takie paskudztwo ghrrr. Mam nadzieję, że to nie jest dla niej uciążliwe i nie grozi komplikacjami? Idę poczytać....

Masia - fajnie że Leoś taki komunikatywny i nie boi się obcych :) Patusia też ostatnio coraz bardziej towarzyska się robi, patrzy ładnie w oczy, śmieje się pełną gębusią, zaczepia, zalotnie patrzy spod oczka takim psotnym wzrokiem z iskierkami.... Zakochana jestem bez pamięci :)
A ostatnio odkryła że ma rączki i wyma****ąc nimi może trącać zabaweczki z maty i one się bujają i grzechoczą, strasznie ją to rajcuje, ma zajęcie na długie minuty i zagaduje słodko do zabawek.

A moję dziecię też ma cały czas biały nalot na jęzku ale miało tak nawet w szpitalu....:confused: więc nie wiem czy to pleśniawki czy nie kiedyś jak była położna to też miał taki nalot a ona powiedziała ,że pleśniawek nie ma:dry: więc sama nie wiem...język dzidź powienien mieć bez nalotu??

Hej :-)
Ja się melduję w końcu, ale teraz idę zrobić butlę Synkowi, nakarmię, później poczytam, bo nieźle naskrobałyście przez 2 dni :szok:
DZIEŃ DOBEREK WSZYSTKIM :-)

I ja się witam....

SIla dzień doberek:-) buźka dla Alanka:-) Przeszły mu wymioty???

Ja idę bo mój mnie woła mały ksykac....a tato się za cholerę nie ruszy do niego....:crazy: później wpadnę

reklama
witam wszystkich
Ja od samego rana mam globusa poprostu taka piękna pogoda ze szok a myslalm ze z malą pójdziemy na procesję do kościólka i nic z tego , pogoda niepewna

Lene dzięki za informacje już troszkę mnie uspokoilas z tymi kupkami zobaczymy co bedzie do środy i najwyzej przy szczepieniu jeszcze [pomęczę pania dr o te kupki

Iza to ja chyba tez mam te pleśniawki bo mala ma caly czas bialy nalot na języku ale nie jedna pani dr zaglądala jej do chapki i nic nie mówila o żadnych pleśniawkach a wydaje mi się ze przy pleśniawkach maleństwa gorzej jedza bo ich to boli a Milenka je normalnie , ja z tym moczem też bym nie odważyła się smarować w buźce malej miby jest to możę sposób ale jak dlamnie nie higieniczny

a co do przybywania naszych pociech to ważne ze by przybywaly na wadze a nie tracily i niech ci lekarze nie przesadzaja na silę tez karmić nie można jak niechce to najedzone i jest to sprawa indywidualna dla każdej z pociech

Moja Milenka ma wiotkosc krtani czy spodkal sie ktos z czymś takim niby ma to minac do 1 roku zycia ale szkoda mi jej jak widzę jak charczy szczególnie przy tym jak sie cieszy na cale szczęście jak śpi to jest ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry