reklama

Kwietnióweczki 2008

tak sobie śledzę co piszecie i przyznaję że nie nadążam;)) zbyt dużo tego hihi.
Jak ja Wam zazdroszczę że mieścicie się w ciuchy sprzed ciąży ja to już dawno odstawiłam je, choc mam dres który jeszcze pasuje hihih taki domowy;):-)
reszta lezy w szafce i czeka aż wróce do swoich rozmiarów;))

Guglag- witaj:-Dnie było okazji się poznac nie było mnie jakiś czas a i znów na kilka dni zniknę:(

Ania czemu znikniesz:baffled::baffled::unsure:wszystko ok z małym do szpitala sie jeszcze nie wybierasz?

reklama
a może to ci się spodoba nie jest takie całkiem zwyczajne i jest w kolorze orzech, a taki kolor ciężko znaleść łóżeczko gracja - kolor orzech

Maja ładne łóżeczko, u nas meble w sypialni tez ciemne (dąb czeasny czy coś takiego) i nie mogliśmy dobrać podonego - wybrałam wiec białe, i białą komode - to tylko na jakiś czas wiec nawet jak by sie gryzło do przeżycia, ale jest bardzo ok. Mała ma bielutki kącik:-)

Maja - łóżeczko to nie jest takie zwykłe ale chyba nie warte tych pieniędzy, bo jest bez materaca, jeśli nic nie znajdę w sklepie to kupię to zwykłe: Łóżko Drewex KUBA-2 Orzech+Szuflada+Materac G-K (316622950) - Aukcje internetowe Allegro
i tak będzie przysłonięte komodą a nad łóżeczko nie dam baldachimu tylko naklejki: NAKLEJKI SAFARI - NOWOŚĆ! (320616932) - Aukcje internetowe Allegro i kupiłam 2 pościele Safari i Drabinki z misiami na kremowym tle obie z ochraniaczem, 2 prześcieradla kremowo-żółte i jedną falbanę z szyfonu: EKSKLUZYWNA FALBANKA Z SZYFONU - OKAZJA !!! (315656718) - Aukcje internetowe Allegro

Jak myślicie te naklejki będą na zielonej ścianie a pokój mam pomalowany na zielony i żółty kolor i jak dam pościel safari i tą falbanę to baldachim byłby już przerostem treści nad formą ?! Zgodzicie się ze mną czy macie inne zdanie?

Dużo jest ładnych tylko trzeba sie decydować, lepiej na zywo zobaczyć, jednak jak patrzyłam po sklepach to mi sie naprawde dużo droższe wydawały niż w internecie i zaryzykowałam i jest ok

Jej dzisiaj poprasowałam reszte rzeczy, z pieluchami sie namęczyłam, moze za dużo kupiłam. Najbardziej mi się podobają te zwykłe tetrowe z nadrukiem kaczek:-) Nie wiem czy za każdym razem trzba parsować pieluchy, ja myśle ze chyba nie ale nie wiem (jak bym tak przy małej musiała zaginać z żelazkiem to sie bym wykończyła chyba

Hej kochaniutkie :-)
U mnie jak były porozwalane ciuszki po całym domutak i są do tej pory, bo cały dzień musiałam coś załatwiać :baffled: W końcu chyba nie będę się przemeldowywać, zostaniemy z dzidzią zameldowane u moich rodziców oo...
Guglag witamy w naszym gronie :-) Napewno jak już się urodzi synek to będzie duży i zdrowy a ty najszczęśliwsza na świecie :-) Filip to bardzo ładne imię, mój małż takie ma :-p
Lady ja kupiłam zwykłą koszulę za kolanko z krótkim rękawkiem, o rozmiar większą niż noszę i jest rozpinana więc z karmieniem nie będzie problemu :tak: ładniucha z ciebie dziewczyna na tym nowym avatarku, tylko jakoś przyzwyczaić się nie mogę :sorry2:
Mi to już brakuje tylko pampersiaków, nożyczek do paznokci, przewijaka i termometru do wody :-) No i chyba kupie też Sudocrem, bo chiba trzeba czymś tą pupcie smarować żeby się nie odparzyła... :-)

Lady - nie obiecuję kotuś, że wpadnę, nie wiem jak się będę czuła, ale może chociaż na sekundkę popodglądać co u Was :) I jak tam po Twojej wizycie u ginka.

Majeczko - dzisiaj leżę plackiem cały dzień, nawet z psem nie wyszłam, mąż i syn z nim na zmianę latają na spacerki. Dlatego skurcze mam co jakiś czas, ale rzadko i nieregularne. Nic tak strasznego jak wczoraj ;)) Dzięki słonko za troskę.

A jak tam Wasze samopoczucia?

Madziujka - ten czosnek to najlepszy sposób na wszelkie choróbstwa :) Tylko troszkę kamieniem na żołądku mi leży. A o buzi od męża nie muszę się martwić, już nie pamiętam kiedy ostatnio dostałam buzi. W dodatku mój men ma taką dziwną przypadłość - brak zmysłu węchu, nie czuje żadnego zapachu, nawet czosnku :))

Iwonuś - na codzień wystarczy Linomag zielony, Sudocrem uzywa sie dopiero jak już się odparzy pupulinka, bo to mocny specyfik. Dla dziewczynki położne radzą też kupić ciekłą parafinkę do smarowania warg sromowych (wewnątrz i na zewnątrz).

Hej Laski!!

No ja własnie wrocilam siedzialam u lekarki dlugo tazke ma pewnie teraz przeze mnie duzeeee opoznienie...... no a co sie dowiedzialm???

Otóz malenstwo ma wszystkie rozmiary ok serduszko bije prawidlowo wage miala mi podac i z tego wszystkiego zapomnialam sie o nia zapytac..... maluszek ulozony byl grzbietem do nas tazke nic nie mogla zobaczyc ani potwierdzic czy to dziewczynka czy tez nie :)

No a z badan moczowych i tych innych niesety wychodzi ze dalej musze faszerowac sie zelazem magnezem witaminka C ! i na dodatek mam przejsc na diete dla cukrzykow bo powiedzial ze po obciazeniu glukozy 50 g nadczo bylo ok ale po obciazeniu porzekroczylo norme tazke czeka mnie dieta i obciazenie 75g glukozą...masakra..jakby tego bylo malo to niespodobalo jwej sie moje podwyzszone cisnienie 140\na90 i kazala bym mierzyla tak do soboty sobie 3 razy dziennie i amm wizyte u niej w szpitalu mam przyniesc notatki te oraz zrobi mi KTG........ jedyne to dobre to ze pomimo licznych bakteri ph jest ok i nie mam zadnej infekcji od x czasu....a teraz mykam sie kapac bo wysmarowana jestem po cycki tym glutem..... wazne ze mala dobrze sie rozwija...

\Ale powiedzcie mi dlaczego kazala mi przyjsc zrobic te ktg?i to teraz w sobote jak ma dyzur w swoim szpitalu? jeju nie zapytalam sie jej jakies dziwne to dla mnie no nic mykam moze ktoras cos mnie skomentuje i rozwieje moje watpliwosci? dzieki to do pozniej buzka!:tak:

Hej Laski!!

\Ale powiedzcie mi dlaczego kazala mi przyjsc zrobic te ktg?i to teraz w sobote jak ma dyzur w swoim szpitalu? jeju nie zapytalam sie jej jakies dziwne to dla mnie no nic mykam moze ktoras cos mnie skomentuje i rozwieje moje watpliwosci? dzieki to do pozniej buzka!:tak:

Lady - co lekarz to inne prowadzenie ciąży. KTG pokazuje skurcze, mi jak jeździ tą głowicą od USG po brzuchu to wtedy mi twardnieje i lekarze to widzą, ale u mnie to norma, może też stwardniał ci brzuszek i ona chce zobaczyć jaki jest poziom Twoich skurczów, czy są regularne itd., skoro nic nie powiedziała to pewnie jest Ok a KTG to tylko kontrolne pewnie, dla pewności.

A gdzie Lady będziesz rodzić, bo ja jeśli nie odeślą mnie z braku miejsc to na klinikach na Grunwaldzkim.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry