• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

aga,
cieszę się, że mogłam pomoc :) Moja córa też ciągle zmienia położenie. Ostatnio jednak szczególnie upodobała sobie moje żebra i wątrobę. I nieważne, którą w tym momencie buja częścią ciała - czuję się jak worek treningowy. U niej to są tak z 3 dni wzmożonej aktywności, a potem mam około 2 dni spokoju. Liczę, że jutro odpocznę ;)

reklama
Tabasia, wiem, że nie panikujesz i masz żelazne nerwy, ja tez nie panikuję, ani Cię nie straszę, na Twoim miejscu to albo bym pojechała do szpitala dla św. spokoju albo wysłałabym męża do apteki 24h/tesco czy gdzieś po ciśnieniomierz... Bo może to tzw. syndrom białego fartucha, bardzo sie stresowałaś wizytą u położnej, ale jeśli nie kontrolujesz ciśnienia w domu, to nie wiesz.:-(

kurde Tabasia nie wiem co poradzic. Z tym cisnieniem to troche nie fajnie;/ kurde nie znam sie zawsze ksiazkowe .
A co do glowki to moze faktycznie sie odwrocila - zrob prywatnie usg i zobaczysz , chcialas sn wiec moze sie uda. Obserwuj , wez prysznic , poloz sie. Kobieto Ty prawie 20/24 na nogach . Koncowka ciazy a ta do roboty ??? :szok::szok::szok:

No ja w koncu kupilam koszule i staniki . ;) Jeszcze apteka ;) A ze pani z banku zaproponowala mi lepsza oferte rachunku w tamtym tygodniu to w koncu moge sama placic przez internet i nie musze sie M prosic;)

Milia zostaje tylko szpital bo w tym kraju nie ma aptek calodobowych :/ tesco tylko spozywcze otwarte o tej godzinie. Masakra :(

Od jakiegos czasu mierza mi cisnienie po kilka razy bo pierwsze pomiary wysokie wychodza.
Kurcze Babydust nastraszylas mnie troche...
Zadzwonie zaraz do szpitala zapytac czy mam przyjechac...

Tabasia, a może lepiej jedź, to się Tobą zajmą, jak będzie ok, to wypuszczą. A jak opowiesz całą sytuację, to bedą kazali czekać na wyniki krwi, jeśli takie podejście maja do ciężarnych, no sama nie wiem...

tabasia a ja chcialam cie troche uspokoic ze mi ginka pozwolila monitorowac cisnienie w domu przez ok 12 -16 godz czyli nie bylo tak zle ;)
ale jak ty nie masz jak monitorowac to najlepiej bedzie jak zadzwonisz i sie dopytasz
podwyzszone cisnienie jednak zle oddzialowuje na matke i dziecko :(

reklama
Tabasia, jedź, ja mam jako nadcisnieniowiec przykaz od ginekologa, że jak ciśnienie utrzymuje się powyżej 140/90 przez parę godzin i nie da się go zbić, to jechać natychmiast do szpitala. Szkoda, że nie masz ciśnieniomierza, to może być też syndrom bialego fartucha - często mam wyższe ciśnienie u lekarza niż w domu...Kciuki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry