reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Tabasia, trzymam kciuki !!!
Lepiej sprawdzić !

A ze w glowie pustka ledwo wytrzymuje to walnelam z mostu- srać!

hahaha jak ja lubię Was czytać :)

:-D:-D:-D

A ja słyszałam, że lewatywa nie gwarantuje braku "niespodzianek" ;) Nie wiem jednak, czy np. w przypadku hemoroidów nie byłaby wskazana.. ;)
podobno lepiej puścić "boberka" niż obryzgać personel ;) tak gdzieś czytałam...

w zasadzie to jestem śpiąca i nie chce mi się dzisiaj rodzić...
haha, dobry tekst !!!!!!!!!!!!!
:-D

Mój z okazji dnia mężczyzny dostał biegunki.
hahahahhaha !!!! :-D

Pat oni tam panikują a mój diabetelog u którego dziś byłam mówi że spokojnie :) że jest ok :) wiesz może chcą się zabezpieczyć i sprawdzić wszystko bo to różnie bywa przy cukrzycy może być już pod koniec łożysko niewydolne albo z pępowiną coś albo po prostu dzieć duży :)
fajny szpital że robią wszystkie badania Tobie i dziecku przed porodem, u nas tak nie ma. Trafiasz na porodówkę ze skurczami albo jak odejdą wody i tyle...

Milia kochana nie stresuj sie i nie podlamuj, bedzie dobrze, natna cie nic cie nie porozrywa, i tak pewnie wszystkich nacinaja, ja tez mam stresa ale nie mysle o tym bo osiwieje, co bedzie to bedzie.

moja ważyła 3100 a i tak mnie nacięli :/
więc co ma byc to będzie...

Ja też mam taki żel, mokre chusteczki, własne mydło jak coś :D nie ogarniam takich brudasow...

Potem urodzi i co? Zrobi kupę i weźmie tymi łapami dziecko?? Powodzenia... :eek::eek::eek:

niektórzy wolą hartować os początku ;) hi hi
;)

(bleeeee !)

38 juz tydzień 17 mój malutki będzie juz ze mną bo będą robić mi cesarke bo się nie odwrócił
17 marca ???!?!!!???! :szok:

Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam ale dużo miałam do zrobienia ciuszki poprac popracować sprzątać itd... Ale dziś juz skończyłam malutki mój waży 3400 przynajmniej tyle ważył w zeszłym tygodniu
no to wielki :)
mi lekarz powiedział, że 3100 - 3300 g to wszystko przy porodzie.

... zwiedzać porodówkę załatwiać pozwolenie na rodzinny i ankietę u anestezjologa wypełnić
hmmm, myślałam, że nie trzeba żadnego pozwolenia i że dopiero na miejscu przy porodzie się okazuje kto z Tobą zostaje, że nikt wcześniej nie musi wiedzieć kto będzie z Tobą przy porodzie...
A ankietę można tak wcześnie wypełnić ?
Nie zgubią do porodu ? ;)

Co do wagi dziewczyny to nie jestescie same, ja tez nie znam, moj lekarz jest na tyle dziwny ze ostatnio to sprawdzal chyba z ponad miesiac temu i nawet mi nie powiedzial... moze teraz cos powie jeszcze jak bede w przyszlym tyg., zobaczymy

mi o tyle dobrze, że w książeczkę ciaży wszystko wpisuje, wymiary wszelkie i wagę też.

Udanych wwizyt jutro &&&&&

Margo dobranoc.
Natasza mi tez czas leci szybko, niby mowie kiedy to nadejdzie i sie niecierpliwie a w piatek to mowie kiedy ten tydzien zlecial i tak leci tydzien za tygodniem.

Renatka zleci ani sie nie obejzysz.

no niby tak ;)
jutro już czwartek :)

A ja 34-ty tydz. i 1 dzień mam za sobą.
Dziś na USG mały miał 2200 g.
Wszystko w porządku, główka w dół.
:)

Amisia, śliczny kącik !!! :)

Hej. No wiec nic mi się nie skraca i nie rozwiera. Gin zaproponował masażyk szyjki, podziękowałam serdecznie. Jeszcze nie chce rodzic. Ale mówi ze młodzież siedzi niziutko. Arytmię porzuciła - sladu nie ma po niej. Poza tym mloda,wazy obecnie ok 2400. A 3 tyg temu 2150. Wiec niewiele przybrala
Dobrze, że arytmię porzuciła :)
Mój 3 tyg temu ważył 1500 g, dziś - 2200 g, więc 700 g w 3 tyg. Chyba sporo.
Ale właśnie teraz dzieci mają skoki, albo więcej przybiorą ok. 31-34 tyg. albo na sam koniec.
Nie ma co się stresować :)

O, Majówka zajrzała :)
Cześć !!! :)

Karinka, Ty to jesteś hardkor !!! I to jeszcze w jeansach !!!
Ja jeansy porzuciłam chyba w 5 miesiącu, nie wygodnie mi, gniotą mnie, uwierają, wolę legginsy ;)

No ona nie jest 100% pewna ze się nie Sącza... Mówi ze wydzielina jest za wodnista i przede wszystkim jest jej zdecydowanie za duzo. Wód jest w normie wiec ok ale być moze się trochę sacza i mieszaja się z uplawmi... Cholera wie...
o kurde, dziwne, że nie wiedzą, co to !
Trzymaj się !!!

Ale to takie galaretkowate bylo :O
No nic za pare minut wchodze...

ja też mam na papierze takie galaretki, jakby cytrynowe :)

Ja się IDE pakować. Brzuch mnie pobolewa,boje się ze koniec jest bliższy niż mi się wydaje :/

trzymam kciuki !!!!!!!!!!
Będzie dobrze !!!!!!!!!!!

Tabasia trzymam kciuki! Dawaj znać co i jak. Szkoda ze sama ale wiedz że my tu wszystkie o tobie myślimy więc masz wsparcie :) no i jutro nie waż mi się do pracy iść, bez względu na to co w szpitalu powiedzą.

tabasia daj znac jak tylko bedziesz mogla co i jak
trzymaj sie

swoja droga to od kilku dni jest u nas "lekko" nerwowo :cool:
11 lutego pierwsza marcowka urodzila ciekawe kiedy nasze sie pojawia ;)

Tabasia dawaj znac. Jak widzisz cisnienie to nie blachostka:/. Niewazne ze sama. Taki urok jak sie nie ma z kim starszego dziecka zostawic. Ja teraz tez prawie wszystkie wizyty sama albo we trojke.

Dziewczyny a jak to jest z brzuchem po ciąży ? Widziałam jakies kobiety w necie po porodzie i one dalej miły taki ciążowy brzuch...lol...

reklama
Anemonne no wlasnie tez sie zastanawiam, mi sasiadka powiedziala ze to nie od razu schodzi i ze trzeba takie majtki uciskowe nosic

Do góry