A ja dziś kupy w prezencie nie dostałam... Mam nadzieję, że jeszcze zrobi przed nocą i tatuś ją przewinie
W poradni rehabilitacyjnej Małgosia miała sprawdzane reakcje neurologiczne, część miała jak na 2 miesiące, część jak na 6 tygodni, czyli prawidłowo dla wcześniaka. Niestety asymetria duża i odgięcie główki, dostałyśmy skierowanie na rehabilitację 2x w tygodniu w trybie pilnym, idziemy do rejestracji, a tam pani mówi, że na styczeń są terminy... Ja po pierwszym szoku mówię, że mamy pilne napisane, a poza tym do kontroli mamy przyjść we wrześniu/październiku i żeby coś nam znalazła, to powiedziała, że za ok. 4 m-ce coś powinna znaleźć, ale nie wyznaczyła nam terminu, tylko będą do nas dzwonić na 2-3 tygodnie wcześniej... No i dostałam wizytówkę do rehabilitantów, którzy przyjmują prywatnie... Więc od jutra będę dzwonić, bo przecież nie bedziemy czekać 4 m-cy, aż jej się to pogłębi.
Poza tym dowiedziałam się, że powinniśmy zrobić jeszcze kontrolne usg główki ok. 6 tygodnia, o czym nikt nam nie powiedział

też muszę jutro jakiś termin załatwić.