reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Kuklaki, no pewnie, że nie musze i nie jem :-) ale w pieczeniu mistrzynią nie jestem, drożdżówki sobie sama nie zrobię, a ciasta też tylko proste robię, kilka razy w roku...

Aylin, fajne prezenty dla córci :-) na północy są pyszne, puchate w środku, ale nie dmuchane drożdżówki z masą kruszonki albo np. z marmoladą czy serem i do tego kruszonka, a tu są twarde i chemiczne, a jak jest z serem, to kruszonki już nie ma.
W Nowym Sączu nie ma też mini pączków twarogowych, ale wiem, że gdzie indziej w Małopolsce są.
A gniazdka są z ciasta parzonego, takiego jak na karpatkę, tyle że smaży sie to tak jak pączki i polewa się lukrem lub posypuje cukrem, to akurat jest ciężkie, ale jakie pyszne... i dużo lepsze niż pączki, bo delikatne bardzo :-)

gniazdko.png

Bardzo ładny piernik wg przepisu Pat, może też się skuszę i zrobię, to byłoby trzecie ciasto w ciąży,a w całym zeszłym roku zrobiłam chyba tylko 3-4 ;)

Załączniki

• gniazdko.png
    gniazdko.png
    37,6 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
dziewczyny ile butelek bedziecie mialy w domu bo juz nie pamietam ile ja mialam
a zamierzam karmic piersia :)
mam 2 kupony rabatowe na 2 butelki Lovi kazdy (czyli 4 butelki w sumie za 50 zl by wyszlo i nie wiem czy nie za duzo ich ) w sumie nie znam kupowalam NUKa kiedys
ma ktoras jakies pojecie o tych butelkach mi sie podoba ze bez bpa i wygladaja jak szklane

ja używałam dr brown , na początku miałam 2 małe (120) i 1 dużą 240 , jednak mój mały był głodomorem więc szybko dokupowaliśmy większe :-) kilka znajomych korzystało z lovi bardzo sobie chwaliły :tak: czy za dużo , hmmm zawsze można sprzedać :-)

reklama
tak dziewczęta sama robiłam. Na 1 urodziny miała 2 torty, na 2 juz tylko jeden ale za to duuuuży. Zawziełam sie, powiedizałam ze co ja nie dam rady córce tortu upiec??? i kurwowałam za pierwszym razem tak ze mój slubny powiedział iz nie wiedział ze takie słownictwo znam. Za drugim razem wysłałam go zapobiegawczo na spacer.... i nie kurwowałam na samo pieczenie a na robienie masy cukrowej.....
Aylin, fajne prezenty dla córci :-) na północy są pyszne, puchate w środku, ale nie dmuchane drożdżówki z masą kruszonki albo np. z marmoladą czy serem i do tego kruszonka, a tu są twarde i chemiczne, a jak jest z serem, to kruszonki już nie ma.
W Nowym Sączu nie ma też mini pączków twarogowych, ale wiem, że gdzie indziej w Małopolsce są.
A gniazdka są z ciasta parzonego, takiego jak na karpatkę, tyle że smaży sie to tak jak pączki i polewa się lukrem lub posypuje cukrem, to akurat jest ciężkie, ale jakie pyszne... i dużo lepsze niż pączki, bo delikatne bardzo :-)

Zobacz załącznik 658031

o to nie miałam okazji tego jeszcze próbować. hmmm moze za pół roku sie uda :)

dziewczyny ile butelek bedziecie mialy w domu bo juz nie pamietam ile ja mialam
a zamierzam karmic piersia :)
mam 2 kupony rabatowe na 2 butelki Lovi kazdy (czyli 4 butelki w sumie za 50 zl by wyszlo i nie wiem czy nie za duzo ich ) w sumie nie znam kupowalam NUKa kiedys
ma ktoras jakies pojecie o tych butelkach mi sie podoba ze bez bpa i wygladaja jak szklane

ja miałam 3 małe plus jedna duza. I właśnie lovi. Biorąc pod uwage fakt ze karmiłam piersia to nie było mi tyle ptrzeba. Spokojnie jedna mała i potem jedna duza by wystarczyły. Ale te 3 małe dostałam. wiec uzywałam.
CO do samego lovi - byłam z nich zadowolona. Smoczki nie sa do nich drogie (5-6 zł) butelki dobrze sie myją. Te wieksze mają nacinana skale wiec sie nie zmywa - z mniejszych niestety po roku uzywania sie zmyła - ale wrzucałam do zmywarki jak juz mała starsza była.
A i popatrz sobie dokładnie bo lovi ma 3 rodzaje butelek - zwykła, taka miekka do której dokupujesz łyzeczke i mozna pierwsze dania z niej serwować i seria medic - ja miałam zwykłe ze smoczkami dynamicznymi.
Skąd masz kupon?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry