reklama

Kwietniowki 2015

reklama
a dlaczego nie ? jajeczko ugotowane obrane w pudeleczko z jakims sosikiem lub wogole salatka jajeczna albo pasta jajeczna i juz :) a w weekendy smazone/sadzone/omlety etc
swoja droga nie wyobrazam sobie mojej diety cukrzycowej bedac w pracy :( chodzi mi o pilnowanie godzin posilkow
nigdy by mi sie nie udalo - w pracy bywaly dni ze wogole nic nie jadlam bo nie mialam czasu bo od spotkania do spotkania :(
myslee ze to ze jem bardzo regularnie w stalych porach - prawie nie miewam odstepstw od reguly to polowa sukcesu tych moich wynikow

bo jajo śmierdzi :)
a u mnie jest problem z jedzeniem o stałych porach. Własnie przez prace. Bo czasem jest tak ze sie nie da - przyjdzie kontrafent, szkolenie, wyjazd pilny na miasto. Albo wsiakne w arkusz kalkulacyjny.

:-D no wlasnie :-Ddlatego kazdy musi u siebie potrenowac i posprawdzac :) owoce zawieraja duzo cukrow szybko przyswajalnych stad tez i szybko w organizmie podnosza cukier i pozniej dosyc szybko opadaja (dlatego np po jabllku szybko chce sie jesc ) a pizza z weglowodanow ma tylko make reszta to miesko i warzywa czyli cos co mozna do woli jesc - wiec jesli nie jest na grubym ciescie to tego tam duzo nie ma :)
a ze kalorycznosc tych poslkow jest drastycznie rozna . no coz :-D:-D:-D:-D

dlatego mi mówiła diabetolog aby owoce jeść z czymś białkowym. Jogurtem, kefirem, serkiem. Cokolwiek aby to jabłuszko nie spowodowało napadu głodu.

Myla, córeczka będzie pewnie wykapaną mamusią :-D

Nie wiem, która ma lepszy indeks, ale do zupy obstawiałabym kaszę pęczak, kuskus lub komosę ryżową.

Feelis witaj :)

no cuż po zupie z kuskusem 160 mi wywaliło cukier. A dzień pozniej po tej samej zupie z makaronem (zwykłym) 96..... kuskus jest beee

Marela mam nadzieje ze szybko synek wyzdrowieje.

Karinka i tak nie bedziesz spac bo jestes przyzwyczajona ze w nocy nie spisz wiekszosc dni i to nie idzie sie tak latwo przestawic, przykro mi kochana.

Lei jak tam na wizycie?

Asiulka
ale masz ukladowa corke:-) odda jak jej dzidzius duzy kupi:-D
Uwazaj z tym uchem, mam nadzieje ze przejdzie szybko bo to straszny bol.

Pat
przeciez nie masz takiego duzego brzucha a tu juz chce ci pepek wywalic?
Ja mam gleboki pepek wiec narazie siedzi w srodku.
Ja to spac nie moge jak glodna jestem, a ze siedze do pozna to nieraz o 1 ide sobie kanapke zrobic albo cos podjadam:zawstydzona/y:

Witaj feelis!

Kuklaki dziadzius jej obiecal :) chyba zeby nie poczula sie zazdrosna pozatym ten kocyk to jak przytulanka
Moj pepek tez byl gleboki a z Zuza plaski mialam w dniu porodu heh
Ja bym zjadla krupnik. Ale mam rosol .. no i gotuje ziemniaczki zrobilam juz gulasz mniam plus buraczki tarte ..

Zjadlam zupkw z kasza jeczmienna ale dosłownie garstka na garnek wiec prawie jej nie czulam...hmm zupka w zasadzie to gotowane warzywa i to wcale nie długo gotowane bo rozgotowane też cukier podnoszą.

Feelis witamy! Napis z nam cos o sobie ;)

Syn po 1 dawce antybiotyku juz duzo leiej. Nawet goraczki nie ma. Ja zrobilam szczawiowa wlasnie palaszuje. A do takich warzywnych uwielbiam kluski lane ale niewiem czy cukrzykom wolno.
Felis witaj. Napisz cos wiecej. Kiedy termin?

Ehh sprzętałam dziś kuchnie ponad 4 godziny..mam dosc i mój mały chyba też bo jak sprzatałam kopał i się wiercił a jak teraz ległam na kanapie kopnął ze dwa razy i chyba posxedł spać... matko to opiero lekko za połową a kondycja kijowa..

Ja tej nocy też mialam dwa banany :-D

Lei co ty się nic nie odzywasz?

Zdrówka zyczę chorowitką i dzieciaczkom , ja już dzisiaj dużo lepiej :-)

Witamy nową mamę!! Dołącz do nas i napisz coś o sobie

Gdzie to Doliores się dziś podziewa?

hej ja na szybko
jestem wkurzona po badaniu bo trwało uwaga.. 5 MINUT POŁÓWKOWE kurna mać

nie dosć, że baba jakaś zrypana, meirzyła wszystko w ciszy nie pokazała mi nic, to na końcu do mnie, ż emi pokaże -30 sek widziałam ekran, GDYby nie to, że wiem, że jest OK , że byłam na usg 4d i poł godz trwało badanie to bym nie była taka s[pokojna, w dodatku tak mi wciskala glowice aż miałam łzy z bólu, szarpała mi brzuchem, naciskała po****na nornmalnie
nie mam ani ejdnego zdjęcia, owszem mam plyte a na niej to co mierzyła np. żółąek, głowa od góry, nic innego! jedno zdj gdzie jest dół buźki i usta nieyraźne
jestem wkurzona jak nie wiem

poza tym wszystko OK z małym, wazy już ok 410 gr ( na drugim pomiarze 425 gr ) czyli w ponad 2 tyg przybrał ok 150 gr :-)

cieszę się, że za tydz w czw. idę prywatnie!!!!!!!!!!!!!!!! bo bym zajechała to kapsko! a może nic bym nie zrobiła, bo jak wryta leżałam :(

kupiłam też bodziaki - wkleje zdj na odp. wątku

a co uwas to doczytam zaraz bo chciałam się pierw wyżalić :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry