Jest, jest niestety... ja akurat pracowałam dla wielkiej korporacji, która zatrudniała ok 1000 osób (branża telekom) może to ma akurat jakieś znaczenie... , najlepsze było to że w listopadzie miałam szkolenie BHP na którym było że każda 3 umowa jest na czas nieokreślony z automatu a miesiąc później dostałam umowę na rok . Jak zobaczyłam ne papier to szczękę z podłogi zbierałam, nie wiedziałam czy śmiać się płakać.
Dobra teraz moje sprawki...
*TP mam na 02-11-2011 a umowa kończy się 06-12-2011 czy mój zasiłek macierzyński przejmie ZUS jeśli pracodawca nie przedłuży umowy ze mną czy go po prostu utracę? ?
*Mam też cały urlop 20 dni którego niestety nie wykorzystam bo do końca ciąży będę na l4 czy na zakończenie współpracy pracodawca jest zobowiązany wypłacić mi ekwiwalent pieniężny za urlop lub przedłużyć umowę tak bym ten urlop mogła wykorzystać?
*Kto wypłaca mi pensje na L4 ZUS czy pracodawca skoro pracuję w firmie zatrudniającej ponad 20 osób?? i czy jeśli płaci mi pracodawca to nadal jestem narażona na kontrole przemiłych Pań z ZUSu??
Trochę już liznęłam wiedzy na te tematy ale im więcej źródeł tym człowiek spokojniejszy

Wielkie dzięki