reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ewitka na patelni podsmazam cebule z czoskniem dodaje surowe mielone i smaze nakoniec doprawiajac i dodajac sos do spagetti a pozniej w nalesnika
neta bebilon 1

reklama
bobomama kiedy ty ten obiad robisz??? Ja zazwyczaj nie mam czasu nawet naleśników usmażyc. Maja akurat jak robie obiad to kwiczy, marudzi, nie chce w bujaku siedziec, podnosi dupke i chce wychodzic. Położyłam ją dzisiaj na macie i cos mi cicho było, lezała za ladą kuchenne wiec kuknełam a ona machała i waliła ręką w kraba zawieszonego na paąku. Ale mialam radoche, wieksza jak ona.

Zaczęła łapac wszystko co ma blisko raczki, w foteliku trzyma pasy, w naszym łózku łapie posciel, a mnie zazwyczaj przy karmieniu za bluzke albo stanik. Raz mi nawet ramiaczkiem strzeliła :) A jak nie ma pod reka materialu to szczypie mnie, to boli nawet.

Wyslalam dzisiaj meza na spacer rano a sama poszłam do kosmetyczki na henne, jak sie rozstawalismy to Maja jeszcze w wozku piszczała. Cały czas myslalam czy juz mu zasnela itd, tez mi relaks....

Ja ubralam dzisiaj Maje w krotki rekaw na to rozpiety cienki sweterk, legginsy i cienkie skarpeteczki. Później jej sweterk zdjęłam chociaz mialam dylemat ale chyba jej bylo bardzo goraco bo troche piszczała. Dobrze ze jej cale rece wysmarowalam przed wyjsciem kremem 30.
Nawet wyciagnełam z wozka taką flanelke na ktorej Maja lezała. Teraz podloze jest płocienne, eliminuje wszelkie materialy, które moga dawac ciepło. A czapeczke mamy taka chusteczke z daszkiem i dookola jest bawelniany pasek materailu ze sznureczkami. Ale nawet dzisiaj kolo uszek zauwazylam potowki. Ale w cieniu było 26stopni!!!!! A HIT DNIA - po 18 wracałam do domu (nadal było26stopni)szła mamuska i na wozku plandeka i nad budka zawieszona pielucha, na pewno po to zeby dziecku slonce nie swiecilo w oczka (ja mam parasolke) mam tylko nadzieje ze to dziecko tam jeszcze oddychało i mialo czym. Az sie rozpłynełam z goraca, SZOK!!!!!

vikiigus dokładnie takie same myśli mam... kusiły mnie dzisiaj spodenki krótkie ale jakos w długich poszliśmy...skarpeciuchy po drodze zdjęłam jednak i ciapy gołe fikały :)

hihih - ja tez zdjelam skarpetki :) - a sama to miałam ochote bluzke ściagnąć;)

a my dzis mamy dzień gier - kupiłam na urodzinki mojemu kubie taką osadnicy z catanu - i sobie gralismy - i potem jeszce dostałam gratis taka na refleks - i tez gralismy - szok - jak nigdy :) - tylko malutka troche prostestowala ze nie ma co robić :)

a z okazji urodzinek kupilam mu taki maly torcik i przywitalam synuśka w drzwiach - co by sobie pomyslał życzonko przy dmuchaniu świeczek - nie wiem co to było za życzenie - ale zbierał sie do podmuchu chyba z 10 razy - i za każdym razem parskał śmiechem - w końcu dmuchnął - i udało się wszystkie za pierwszym razem , więc chyba mu się spełni...tylko tak mnie matke ciekawi cóż to było ,że tak go rozkładało:)))

u nas dziś krótkie spodenki i body z krótkim rekawkiem no i nic więcej. byliśmy dziś na szczepieniu i pediatra nas pochwaliła że jesteśmy mądrymi rodzicami i umiemy ubior do pogody dopasować. Dodam że w poczekalni stała mama z dzidzią która miała na sobie body z długim rękawkiem i welurowe śpiochy a do tego nakryta była kocykiem :/

Pisalyscie o tych objawach zabków i nie wiem moze u nas tez na zabki. Jak nigdy dzisiaj co karmienie kupa, slini sie, marudzi i piastka w buzi... hmmm albo sie po prostu naczytalam i szukam tego u Mai :/

witam się dzisiaj
dziś załatwialiśmy w końcu chrzest, no i udało się , ale że jesteśmy po ślubie cywilnym to ksiądz udzieli chrztu ale w sobote i to po mszy, troche jak odludki, no ale najważniejsze że synek będzie ochrzczony..

dorissl mój synek też zaczął wszystko w rączki łapać , standard to jak trzyma mnie za koszulke jak go karmie, a dziś prawie mi okulary ściągnął jak się nad nim pochyliłam, no i jak złapie zabawki to do buzi sobie wkłada.

no i dziś mieliśmy mieć szczepienie, ale jak się dodzwoniłam już nie było miejsc, jutro musze osobiście się zarejestrować i mam nadzieje że się uda.

miłej i spokojnej nocy:*

reklama
Do góry