reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ewusia, też polecam tankini, sama sobie zakupiłam takowy jakiś czas temu :) fajna sprawa, brzucha nie widać, a plecy i reszta się opala :)
ligotka, gratulacje dla Paulinki za nockę :) ja już się tak przyzwyczaiłam, że moja śpi do siódmej rano że jakby mi się tak w nocy obudziła, to może bym jej nie usłyszała wcale :)
Lenka dzisiaj ma jakiś kryzys, nie je, płacze, zasnać nie może, od rana zjadła raptem 2 razy po 80 ml mleka, teraz zasnęła z płaczem, może jak się wyśpi bedzie lepiej...wczoraj miała więcej wrażeń, bo byliśmy trochę w galerii na zakupach 60 km od nas, więc podróż, potem mnóstwo ludzi, wieczorem jeszcze grill, czyżby odreagowywała wczorajszy dzień??

reklama
Ech daje nam popalic nasze dziecko... wrocilismy od rodzinki i ciagle marudzi! Zmeczona jest bo non stop kladzie sie na brzuszek i juz sily nie ma nawet glowy trzymac a tak sie jej to przewracanie spodobalo ze nie polezy spokojnie...
Podoba mi sie to tankini ;) Ale ja niestety bezwakacyjna w tym roku, no moze poza weekendowym wypadem do zakopanego ;) Juz za trzy tygodnie!
goyap ja tez musialam do tej decyzji jakos dojrzec, ostatnio mala mi bardziej przeszkadzala w sypialni, znalazlam wiecej motywacji zeby jednak spala sama ;)
Znikam bo ryczy, chyba ja wykapiemy wczesniej.

ja też dzisiaj wykończona, mała miączy, na spacerze nie chce pić, drze się, jakbym jej truciznę chciała dać, ani wody, ani herbatek, nawet soczek jabłkowy chciałam jej podać, to też beee, a boję się że się odwodni przy takich upałach... już brakuje mi pomysłów, jak ją zachęcić do picia...
i kąpanie chyba też będzie wcześniej :))

Moja mala tez od jakiegos czasu marudna popoludniami , a na spacerze jak anioleczek hmm... za to od tych kilku dni idzie spac kolo 21 nawet o 20 pozniej malutka pobudeczka na jedzonko kolo 23 i potem spi do 4 nawet wpoldo 6 szok... troszke polezy i idzie spac dalej :-)
Wczorajsze popoludnie lezalysmy sobie pod parasolem na kocyku , Nadula cwiczyla przekrecanie z pleckow na brzuszek jeszcze jej nie wychodzi takze troszke jej pomagalam :-) za to z brzuszka na plecy udalo jej sie kilka razy przewrocic :-) Nawet juz czasami ladnie utrzymuje sie jak siedzi na pupci oczywiscie trzymam ja za roczki ale widze ze juz chciaala by sama siedziec :-)
niedawno wlaczyla jej sie maruda i zasypia bujana w wozku :dry:

a ja dziś mam zły dzień, przez dwa dni nie karmiłam małego przez te leki przepisane z powodu tego zęba i dziś chciałam już karmić ale Szymuś niechce piersi, przez chwile possa, odpycha się i płacze:( czy to możliwe żeby przez dwa dni odzwyczaił się od piersi? albo może mleko mu nie smakuje, bo czuje jeszcze posmak leków? normalnie się załamałam:/

super ta tankini, nie wiedziałam nawet że coś takiego istnieje, musze coś takiego upolować:)

miłej nocki

hihih- ja tam chodze spac o połnocy , więc jescze troszkę ;) ale dz:happy2:
w temacie cyca nie pomogę - ale kumpela kiedys odstawila tez na kilka dni i potem krótko miała problem - ale jak cyce nabrzmiały - to mały ściągał lepiej niz laktator:)

a tak ogolnie to uswiadomiłam sobie jak niepraktyczne są dziecięce ubranka - większość - juz z Kubą miałam tego świadomość - a teraz jeszcze dosżły kiecki itp- jaki idiota wymysla zapinanie na pleckach dla leżących maluchów:szok: ja jeszcze w ciąży pokupywałam całą mase cudnych kiecek , a teraz okazuje się , że połowa z nich to tylko ładnie na wieszaku wygląda - teraz przerzucam się na fajne rampersiki i sukienki z majtasami - najlepiej takie razem chyba - bo nigdzie jakby co nie zawieje;) - duzo tego na allegro nawet - a niektóre takie cudeńka - jak fajnie miec córcię:):):)

aaa- czy wasze domy tez zaczynają przypominac przedszkola? czy to tak juz będzie? ...jak mi brakuje osobnego pokoju dla niuni- bo sypialnia za mała na jej sprzety niestety...chyba z powrotem scianke postawimy- bo jak się tu wprowadzalismy to wyburzyliśmy jeden pokój heheh:):):)

ps.moja tez marudna , sama nie wie czego chce - a co dopiero my;) , ryczy i do snu trzeba ją nosić ...:(:(:( - choc sa tez okresy ze lezy grzecznie w łózeczku i sama się zabawia- dziwne to jakieś:confused:

miłego wieczorku :)

clauditka ja mialam podobnie z moja mala , jak mialam mniej pokarmu zaczelam dokarmiac ja butelka i odciagalam moj pokarm i tez dawalam jej z butli jak wkoncu bylo go duzo to mala nie chciala juz cycka bo z butelki bylo jej latwiej;/ plakala wyrywala sie troche possala i tak w kolko ;/

vikiigus u mnie jest tak samo wszedzie zabawki mimo ze mam je w takich kolorowych budlach schowane ale jednak 2 pudelka stoja do tego bujaczek, mata i nawet wozek w salonie jak mala marudzi i juz nic nie jest ja w stanie uspokoic :-0

Witam

Ja to jestem dumna z mojego dziecka, taki był grzeczny i cudny, że szok, tylko jak był zmęczony to troszkę marudził. A zapewniliśmy mu mnóstwo wrażeń, ale był grzeczniutki, nie odreagowywał jakoś płaczem. Od dwóch, trzech dni łapie w dwie rączki, w ogóle długo sam sie bawi, zaczepia opcych, gada jak najęty, normalnie dziecko anioł nawet w dzień śpi. Pije wodę z butelki, bebilon pepti tez trochę wypije i co najlepsze zaakceptował smoka. Wracaliśmy samochodem i był już zmęczony więc zaczął płakać i tak dałam mu smoka, nie wypluł tylko zassał i się uspokoił i do domu już jechał spokojnie nawet prawie usnął, potem na soacerze też w wózku ssał smoka.

Dzisiaj byliśmy chwilę nad morzem, nie za długo bo to była 14, więc tylko parę minut. Muszę kupić parasol żeby pojechać z młodym na dłużej tak po 15.

A w ogóle to co ja dziś widziałam, nawet P. był w szoku. siedzimy sobie pod parasolami, młody tylko w body i króciutkich spodeneczkach, i czapeczka, bez skarpetek, pytki i tak spocone a obok dziecko spało w wózku przykryte polarowym bądź z mikrofibry kocem.:szok::szok::szok:

reklama
Witam i ja

To wesele to chyba bede tydzien odsypiac. Nie mialam sily podniesc sie dzis z lozka. Ledwo mi powieki opadly a juz musialam do Lenki wstawac.

Poza tym wzgledny spokoj poza faktem ze moja siostrzenica polknela szklana kulke i jak sama nie wyjdzie do srody to czeka ja zabieg w pelnej narkozie:-(Biedulka ma dopiero 3 latka a juz narkoza.

A poza tym jestem zla ze Ada nie wygrala w X Factor i obrazilam sie na widzow wiadomej stacji:dry:

Milej nocki

Do góry