reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziewczyny mam takie pytanko do mam ktore maja dziewczynki , myslalyscie moze nad przebiciem uszu Waszym corcia?? ja tak mysle dopiero za 2 moze 3 lata ale widzialam juz takie male bable kilku miesiaczne z kolczyczkami w uszach co myslicie o tym???

P.S ja bylam od poczatku za Gienkiem :tak:

reklama
Dziewczyny mam takie pytanko do mam ktore maja dziewczynki , myslalyscie moze nad przebiciem uszu Waszym corcia?? ja tak mysle dopiero za 2 moze 3 lata ale widzialam juz takie male bable kilku miesiaczne z kolczyczkami w uszach co myslicie o tym???

P.S ja bylam od poczatku za Gienkiem :tak:

Na temat kolczyków była już dyskusja. Zaczyna się tu: https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lutym-2011-r-f361/l-u-t-y-2-0-1-1-nasz-watek-codzienny-40275/index1120.html#post6890021

A ja dziś pierwszy raz zostawiłam Iśka u babci. Był super grzeczny :) Poszliśmy sobie z mężem na obiad do miasta z okazji rocznicy ślubu. Brakowało mi takiego wyjścia chociaż na trochę bez wózka.

Ufff... my po "ciężkim" dla Gabrysia weekendzie i dla psyche mamy trochę też :) dużo ludzi i nadmiar wrażeń dla dziecia, a dla mamy mnóstwo dobrych rad w stylu ponad 30st, a dzieć bez czapeczki (w cieniu), skarpeteczek, kocyka, więc na pewno mu zimno, bo on taki malutki... :baffled:

clauditka Gabcio po 2 dniach picia z butli też nie chciał cyca, darł się i nie chciał ssać w ogóle... myślę, że musisz konsekwentnie dziecia przystawiać, to się uda :) a my i tak przechodziliśmy wtedy na butlę

znowu po nocach się skradam:)

Zuzka obudziła się z płaczem,coś się śniło lub zabolało,zjadła i śpi.

Tab-wszystkiego najlepszego:)

olcia- nie wiem czy dobrze Cię na rozmowę przenosi,mnie na stronę główną wątku,ja jestem na nie i z tego co pamiętam większość z wypowiadających się.Bo po co?Moja Zu pewnie bedzie miała jak poprosi,w okolicach komunii.Pracowałam w przedszkolu,dzici ciągają za kolczyki,ubranka zaczepiają o sztyfty,łatwo o nieszczęście.Sama jej tego nie zrobię.

polis- trzymam kciuki by sama wyszła,koniecznie.Ja nie w temacie x factora.Kojarzę tylko tego Szpaka,z wiadomych powodów:-)

Dziś odbieram autko z przeglądu i laptopa z serwisu,wszędzie sama z Zu i Jasiem,ufff.
W środę mój mały pomocnik Krzyś jedzie na 4 dni na mazury,na zieloną szkołę.Już tęsknię.

miłego dzionka:)

a ja tez miałam ciężką noc, synuś od wieczora wymiotuje, właśnie maż pojechał z nim do lekarza, nawet napić się nie moze, bo wszystko potem zwraca ://
za to mała pospała do wpół do siódmej, teraz bawi się sama na macie piszcząc

U nas super grzeczny weekend:) w sobotę byliśmy na mieście z małą na spacerze i obiedzie, a wczoraj sami w kinie. Nina grzecznie siedziała z babcią ponad 3 godziny (bo film długi- Piracie z Karaibów w 3D- fajna zabawa), nawet wypiła trochę mleczka. W sobotę miała głodomorka a wczoraj z kolei niejadka- niewiele za dnia wypiła. Ale przynajmniej kaszkę grzecznie zjadła.
Dzisiaj rpzesiadamy się na spacerówkę, mam nadzieję że jej się spodoba.

W środę idziemy wyrobić paszport dla małej bo w lipcu chcemy skoczyć na Slowację a we wrześniu do Berlina.
Viki- nasze mieszkanie też przypomina sklep z zabawkami:)

Dzien dobry!
margoz zdrowka dla synka!
polis biedna mala! Ja tez bylam za Ada ;)
Olcia ja chcialam przekluc, ale ostatnio kupilam sobie wkretki - tylko takie chcialam malej zalozyc i tak mnie kuly ze masakra :/ wiec sie wstrzymam... Jak bedzie wieksza to postanowi sama
vikingus od dwoch dni wszystkie graty w pokoju malej :) Poukladalam w pudelkach zabawki - wyciagnelam ze 4 i leza na kocu w salonie

Zaczelam od odpisywania bo pewnie zapomne ;) No i stalo sie mala u siebie... A ja mam spokoj - nawet zdarzylam posprzatac bo od 20 minutek spi w swoim pokoju a ja moge sie tluc! - pokoj malej jest w drugiej czesci mieszkania ;)
Zapowiada sie piekny dzien wiec jak wstanie wybieramy sie na spacerek!
Zycze Wam milego dnia!

Witam.
Mała dosypia, ale mam nadzieję, że zaraz się zbudzi, to pójdziemy szybko na spacer. Jak nie teraz, to już pewnie dziś nie wyjdziemy, bo się szykuje kolejny upalny dzień.

A propos upałów. Myślałam, że uduszę w nocy męża. O 3ej wstałam nakarmić Małą. W mieszkaniu ukrop, bo było prawie 27 stopni. Nawet otwarte okna nic nie dawały. Wracam, a mąż położył się na mojej stronie i mi wygrzał miejsce. Za to sobie "schłodził", cwaniak jeden.

Margoz, zdrówka dla syna!
Polis, oby wyszło samo.

Miłego dnia.

reklama
Margoz zdrówka dla synka

ja też zaraz uciekam na spacer, bo potem to ewentualnie po 17

Edit: nici ze spaceru na razie, bo młody usnął a żal mi go tak budzić a jeszcze musiałabym go filtrami wysmarować

Ostatnia edycja:
Do góry