reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Dziewczyneczki to ja też coś o objawach/dolegliwościach.

Chudnę. 3 kg na razie, ale dziś mi się włączyła w końcu ochota na jedzenie. Do tej pory nie mogłam patrzeć na nic, a dziś zapragnęłam..pierogów ruskich.. i chyba pierwszy raz od 3 tygodni nie jest mi niedobrze (oby to trwało jak najdłużej ;) tak to męczę się strasznie z nudnościami non stop.

co do piersi, Angelka, też mnie bolą raz więcej, raz mniej. czasem nie czuję ich wcale. myślę że to normalne że np w nocy bolą cię mniej. w końcu organizm nie prowadzi przemian cały czas, kiedyś musi też 'spać', ;)

natomiast niepokoi mnie trochę ból brzucha, o czym już zresztą pisałam.. takie mam ciągnące skurcze gł po wysiłku, spacerze. jak odpocznę przechodzą. ma któraś tak?

acha i jeszcze siusiu to w nocy wstaję co chwila, ale dziś np przespałam noc.
płaczę z byle powodu na szczęście nie za często:)
i też mam takie chwile, chwilki właściwie, że nie czuję objawów, ale myślę sobie że my się poprostu już do nich przyzwyczajamy po paru dniach;)

Witam wszystkie nowe lutówki:)

Dorotko cieszę się że wszystko u Ciebie/Was ok:)

Scarletko fajnie że zaglądasz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniu może za dużo od siebie wymagasz, teraz sporo się dzieje w naszych organizmach i potrzebują duuużo więcej odpoczynku.
ale poza tym, wydaje mi się, że jeśli tym bólom nie towarzyszy ani plamienie ani krwawienie to nie masz się czym niepokoić. A przy następnej wizycie po prostu pogadaj o nich z ginem

Dziewczynki

Odebralam wyniki bety i nic nie rozumiem
Mam 8538,0 a normy to:
4-5 tydz. 101 -4870
5-6 tydz. 1110 - 31500
6-7 tydz. 2560 - 82300

Jak to interpretowac?

Dziewczynki

Odebralam wyniki bety i nic nie rozumiem
Mam 8538,0 a normy to:
4-5 tydz. 101 -4870
5-6 tydz. 1110 - 31500
6-7 tydz. 2560 - 82300

Jak to interpretowac?

angelka tempo przyrostu bety jest często sprawą mocno indywidualną, dlatego też zakresy są bardzo szerokie i na siebie nachodzą. W oparciu o Twój wynik można stwierdzić, że jesteś najprawdopodobniej w 6 tc, chyba, że spodziewasz się bliźniaków wtedy tydzień młodszy ale beta szybciej wzrasta.
N akrtce z wynikami powinnaś mieć też napisane czy tygodnie ciąży sa liczone od @ czy od owu

reklama
ja miałam inne normy na moich wynikach. jakoś wyższe dużo, nie wiem, możliwe to żeby laboratoria różne różnie oznaczały?

Do góry