reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

od ostatniej @ - pani w rejestracji tak powiedziala
Czyli by sie zgadzalo :) dzis wedlug @ zaczyna sie 6 tydzien, a wedlug USG jest to 4
Chyba ze mam blizniaki hurrraaaaaa

reklama
zdecydowanie nie powinnaś Angelko :) rośnie-to najważniejsze. u każdej kobiety rośnie inaczej. sprawdzisz jeszcze za parę dni czy się ładnie podnosi :) oczywiście jak Ci będzie bardzo zależało żeby sprawdzać. ja nie powtarzam swojej bety tylko sobie czekam spokojnie co będzie dalej ;)

ja miałam inne normy na moich wynikach. jakoś wyższe dużo, nie wiem, możliwe to żeby laboratoria różne różnie oznaczały?

aniuprzemka z tego co się orientuję to chyba są różne metody oznaczania tego hormonu.

ja wczoraj robiłam betę. wynik - 7901,2 mlU, a normy miałam następujące

0,2-1 tc 5 - 50
1-2 tc 50 - 500
2-3 tc 100 - 5000
3-4 tc 500 - 10000
4-5 tc 1000 - 50 000

wydaje mi się, że w przypadku tych norm nie liczą nawet od owu a od zagnieżdzenia, ale może się mylę bo nie pytałam:zawstydzona/y:

Jeeezuuu ale mi ulzylo, bo mysle ze jak na pierwszy dzien 6 tygodnia to duzy wynik, wiec chyba gdyby bylo cos nie tak byloby mniej... Gubię się w tych interpretacjach...
A nie rozumiem czemu wyniki nakladaja sie na siebie i czemu jest takie zroznicowanie

jedno co mamy zbliżone w tych naszych betach to wynik bliższy raczej tym liczbom z pierwszej kolumny.. jeśli mogę tak to ująć. u mnie było tak:
wynik: 25 782
ciążą 4-5tydz 2 560 - 82 300
ciąża 5-6tydz 23 100 - 151 000
ciąża 6-7tydz 27 300 - 233 000

przy czym wiem prawie na 100% ze to był 6 tydz

Angelka nic się nie martw, Twój poziom bety jest książkowy:-) a wyniki są zróżnicowane i nakładaja się na siebie bo każda ciąża jest inna, więc i dopuszczalne zakresy norm są szerokie.

reklama
jedno co mamy zbliżone w tych naszych betach to wynik bliższy raczej tym liczbom z pierwszej kolumny.. jeśli mogę tak to ująć. u mnie było tak:
wynik: 25 782
ciążą 4-5tydz 2 560 - 82 300
ciąża 5-6tydz 23 100 - 151 000
ciąża 6-7tydz 27 300 - 233 000

przy czym wiem prawie na 100% ze to był 6 tydz

aniuprzemka bardzo słuszny wynik:-D może to rzeczywiście bliźniaki;-)

Do góry