witam jestem nowa i druga z mamuś! Mam juz córeczkę dwu letnią i teraz jestem w ciąży po raz drugi termin na luty!pozdrawiam
Witamy
No więc i ja czekam na dzieciaczka w lutym... Jestem w 7 tygodniu ciąży i czuję się okroponie.... Czy macie drogie mamy jakieś rady??
A co konkretnie dolega? Mi w pierwszej było głównie słabo, to leżałam dużo po prostu... Słyszałam, ze na zgage dobra cola... ale wiadomo jak to z gazowanymi w ciąży jest.
dziewczyny czy znacie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? chyba mnie coś zaczyna "łąpac" a tabletek na własną rękę nie chcę brac
Ja się wyleczyłam tak: sok z cebuli z cukrem, herbata zawsze z pigwą (może być cytryna), dużo wit C, ale bez przesady, najlepiej w naturalnym pożywieniu (chyba w papryce najwięcej), napar, tudzież herbatka z malin, bo rozgrzewa, ale poczytaj dobrze skład. Same maliny i ŻADNYCH liści malin, to przed porodem dopiero

; czosnek, jak dasz radę (może cię w ciąży zemdlić na niego, ale mi nie przeszkadzał), dużo płynów, wypocić się, zmieniać często pościel i piżamę, jeśli się pocisz, nasiadówka nad garnkiem albo miską wrzątku (wdychasz parę) i tutaj to już różnie, ja dolałam chyba tylko oliwy z oliwek i mięty, ale jakieś tam kombinacje inne są dozwolone; jak możesz to odpoczywaj dużo, więcej energii pójdzie na zwalczanie przeziębienia; zwłaszcza sen najlepszy, a w ciąży zwykle chce się spać, to z tym łatwiej
Jak o czymś zapomniałam, to dziewczyny dopiszą

Mam nadzieję, że pomoże!