reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jutro powtorze badania... na szczescie mam kolezanke pielegniarke ( najlepsza pielegniarka jaka znam :tak:) na ktora zawsze moge liczyc :-) Pracuje na Ochojcu w szpitalu, wezmie probke moczu i zobaczymy co wyjdzie u nich.... a dzwonilam tez do poloznej.. powiedziala ze wynik 25 to nie jest tragedia... spotkala sie juz z 500 :szok:
takze troche sie uspokoilam.... moze zle sie umyłam :zawstydzona/y: zobaczymy
poprzednia ciaza byla z punktu lekarskiego idealna, nic sie nie dzialo ale ja sie czulam fatalnie.... 9 miesiecy ciaglych wymiotow(schudlam 14kg), nie wychodzilam z domu, maz zajmowal sie domem, zakupami poprostu robil za mne wszystko...
teraz czuje sie duzo lepiej tylko wyniki mnie zaniepokoily... ale juz mi lepiej
a przy okazji... jakie macie wyniki BETA HCG?? Ja mam 22290,8

reklama
hejka

ja sie zaczynam bać...
3 dzień biorę duphaston i od wczoraj plamię.....do tego boli mnie brzuch i kluje jajnik,mam nadzieję że to skutek uboczny leku:(

Hej dziewczyny:-)
pozdrawiam wszystkie nowe mamy i witam serdecznie;-)
długo się nie odzywałam,ale jakoś nie miałam weny,ale czytam Was codziennie.
Ja od 3 dni leżę plackiem w łóżku,bo tak się jakoś czuję nie za bardzo.Jest mi słabo,kręci mi się w głowie i ogólnie samopoczucie do bani.Chęci życiowych wielkie zero.
Czy może mi ktoś powiedzieć jak się wstawia suwaczek,bo ja to za głupia chyba jestem i nie mogę sobie poradzić:zawstydzona/y:
Ewuśka29 radzę iść do lekarza i mam pytanie czy leżysz plackiem w łóżku,bo to jedyne leczenie,a wiem że przy dzieciach,to ciężko zrobić.Ja w poprzedniej ciąży(6 lat temu)jak zaczęłam krwawić w 10 tyg,to lekarz mi powiedział w szpitalu,że jeżeli będę leżeć to mogę w domu być,bo w szpitalu nic innego nie zrobią.Luteina i leżenie.

Ewuśka - pójdź do lekarza. chociaz plamienia w ciązy mogą się zdarzac (ja miałam w pierwszej ciązy krwawienie 3 dni i wszytsko było ok), ale trzeba to skontrolowac.
ja teraz tez przez prawie 3 dni miałam różowy śluz i nitki krwi w śluzie. i jutro ide na nieplanowe USG. biore luteine

agunia, suwaczek w profili w stopce/podpisie muszisz wkleić
-> operacje->edytuj swój profil-> edytuj sygnaturę (po lewej w kolumnie znajdź)
i wklej w pole edycji link do suwaczka. link musi wyglądac tak:
HTML:
[IMG]link[/IMG]
no i na końcu zapisz :-)

Ostatnia edycja:
Ja to wogóle nie wiem jakie mam wyniki badań... 2 tygodnie temu byłam u położnej pobrała 5 próbek krwi i wzieła próbke moczu zadała milion pytań ,zapisała mnie na usg i tyle...ale jak by było coś nie tak to pewnie by dzwonili...chyba..:baffled:

Hej dziewczyny:-)
Ewuśka29 radzę iść do lekarza i mam pytanie czy leżysz plackiem w łóżku,bo to jedyne leczenie,a wiem że przy dzieciach,to ciężko zrobić.Ja w poprzedniej ciąży(6 lat temu)jak zaczęłam krwawić w 10 tyg,to lekarz mi powiedział w szpitalu,że jeżeli będę leżeć to mogę w domu być,bo w szpitalu nic innego nie zrobią.Luteina i leżenie.

no własnie w poniedziałek bylam u lekarza i na usg,bylo wszystko ok,dostalaam duphaston w związku z poprzednimi problemami,wlaczylam go wieczorem w poniedzialek i po dobie plamienie.Dzwoniłam do gin,kazał odpoczywać i mowi że czesto przy tym leku tak bywa i po badaniu....mam nadzieję,ufam mu bezgranicznie.Mam przyjść jakby się nasiliło.
a przy dzieciach trudno leżeć to fakt,do tego pracuję caly czas.
Co myslicie?

Dzieki:)

Ja Ci radzę zwolnienie i leżenie,i to prawdziwe leżenie.Tylko łazienka itp,nic więcej dopóki plamienia nie ustąpią.Ja luteine biore teraz 3 razy po 2 tabletki i nie krwawiłam w ogóle.Dostałam ją bo mnie brzuch od początku ciąży boli.

reklama
Ja także radze Ci leżeć dopóki bedziesz się lepiej czuła i nie ryzykuj bierz zwolnienie i odpoczywaj !!! Na pewno masz kogoś w pobliżu kto mógłby Ci pomóc w codziennych obowiązkach..Mama, teściowa Mąż itd zrozumieją .W końcu to TY jesteś teraz najważniejsza!!!!!!!!!!:-)

Do góry