reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Cześć dziewuszki nowe i stare ;-)
Ja idę we środę do ginki też mam zamiar już się zapytać o wszelkie badania, które się wykonuje w czasie ciąży, genetyczne i inne.

Wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe :szok:
Nie żebym miała na to ochotę raczej z konieczności.. W moje dżinsy już się nie dopinam i brzuch boli tak ma w nich ciasno. A te ciążowe są super wygodne :) Nic mnie nie gniecie i nie uwiera :) Choć są jeszcze trochę luźne na pupie i sporo na brzuchu, ale to dobrze, niedługo się wypełnią ;)

Ale powiem wam, że trochę dziwnie się czuję z tymi zmieniającymi się kształtami.. Nawet się popłakałam przez to że się nie mieszczę w stare spodnie ;) Wiem, że to hormony, bo normalnie nie mam takich jazd, poza tym to przecież dzidziuś rośnie nie sadełko, więc staram się panować nad emocjami.
Ale mina mojego P, kiedy wybucham płaczem z takich błahych powodów - bezcenna ;p

reklama
aniaprzemka jak ja Cie dobrze rozumiem z tymi humorami hehehe... mam to samo, że rycze bez powodu...
a na badanie przezierności karkowej trzeba miedzy 11 a 14 tygodniem ciązy bo później nie bedzie już można tego zbadać bo zniknie...

dokladnie ...
ja na swoje badanie ide 2 sierpnia juz sie doczekac nie moge zeby zobaczyc maluszkq jego raczki nozki itp. bo wczesniej widzialam tylko zarodek

ja wlasnie odebralam wyniki i wszystko ok poza badaniem moczu tzn wyszły mi leukocyty, norma jest do 5 a ja mam 25 powyzej 10 swiadczy o zapaleniu hmm, pewnie bede musiala powtorzyc badanie.

Pozdrawiam serdecznie. i melduje cisnienie bez zmian niziutkie padam :-(

czesto bierzesz Nospe? obnizenie cisnienia to jeden z wielu skutkow ubocznych nospy
tutaj lekarza odradzaja tych lekow w ciazy
zreszta odradzaja wszystkich lekow chyba ze naprawde nie ma innego wyjscia
a to ze brzuch boli od czasu do czasu to normalne, chyba ze sa to starszne bole to wtedy tzreba sprawdzic

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:-) Miałam teraz nocki i nie miałam już czasu i siły pisać na forum. Dziś już na szczęście wolne więc trzeba odpocząć. Zrobię sobie wieczór filmowy dziś;-)
Harsharani, ale się najedliście strachu. Termin porodu nie jest ważny, ważne by z dzidzią było ok.
claudia, miłego wypoczynku:-)
Co do nospy, to ja biorę jak coś mnie boli, bo jak już pisałyście, skurcze, bóle nie są dobre.

czesto bierzesz Nospe? obnizenie cisnienia to jeden z wielu skutkow ubocznych nospy
tutaj lekarza odradzaja tych lekow w ciazy
zreszta odradzaja wszystkich lekow chyba ze naprawde nie ma innego wyjscia
a to ze brzuch boli od czasu do czasu to normalne, chyba ze sa to starszne bole to wtedy tzreba sprawdzic

moje cisnienie nie ma nic wspolnego z nospa bo we wczesniejszej ciazy jej nie bralam wlasnie (bo po co faszerowac sie lekami jak boli to ma bolec a pozniej okazalo sie ze mialam skurcze ktore spowodowaly rozwarcie w 28 tyg) a tez mialam niziutkie cisnienie poprostu taki moj urok w ciazy i wogole bez niej tez zbyt wysokiego nie mam.

a co do terazniejszej ciazy wybralam moze w ciagu calej ciazy ok 6 tabletek jak czuje taki bol kojarzacy sie z bolem miesiaczkowym, bo na samo klucie czy cos podobnego to nie zwracam uwagi zbytnio bo to sporadycznie.

moje cisnienie nie ma nic wspolnego z nospa bo we wczesniejszej ciazy jej nie bralam wlasnie (bo po co faszerowac sie lekami jak boli to ma bolec a pozniej okazalo sie ze mialam skurcze ktore spowodowaly rozwarcie w 28 tyg) a tez mialam niziutkie cisnienie poprostu taki moj urok w ciazy i wogole bez niej tez zbyt wysokiego nie mam.

a co do terazniejszej ciazy wybralam moze w ciagu calej ciazy ok 6 tabletek jak czuje taki bol kojarzacy sie z bolem miesiaczkowym, bo na samo klucie czy cos podobnego to nie zwracam uwagi zbytnio bo to sporadycznie.

nie wiem tylko pisze jakie sa skutki ubczone a wiadomo ze nie ma lekow 100% bezpiecznych
a jak lek obniza cisnienie i Ty masz niskie to moze warto sie temu przygladnac, wkoncu jak producent pisze ze to jeden skutek uboczny to z pewnoscia wie co mowi wkoncu oni wyprodukowali lekki takze wiedza jakie maja dzialanie
moze to nie jedyna przyczyna niskiego cisnienia ale doklada

ale nie wazne tylko chcialam napisac o skutkach ubocznych bo z tego co czytam to piszecie o nospie jak by to byl calkwicie bezpieczny lek a ma wiele skutkow ubocznych

ja pisze tylko swoje obserwacieje bo czytam i polskie i amerykanskie forum ciazowe i powiem wam ze jestem w szoku ile kobiet w PL bierze luteine nospe itd, tutaj tego nie ma

reklama
Witam po weekendzie:-)
Ja byłam w piątek u lekarza,maluszek ma 2,5 cm i już sprawdził przezierność karkową,bo było wszystko ładnie widać.Usg trwało 20 minut i mam 8 zdjęć.Jedno jest takie śliczne i mój maluszek wygląda jak mały siedzący miś,rączki,nóżki....Boskie:-)
Bym je wstawiła,ale nie mam sprzętu:-(

Do góry