reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Mąż też się przestraszył i powiedział, że samochód nie ważny grunt, że mi się nic nie stało, ale ja jakoś czuję się z tym dziwnie. Głupia jestem i tyle. Wszyscy naokoło martwili się o mnie, a ja o samochód, bo mi nic nie było przecież. Ale dziękuję za wsparcie.

A z tym bólem żył to może żylaki jakieś. Nie wiem jak się objawiają ale wiem, że w ciąży lubią się pojawiać i bolą.

reklama
bobomama24 ja też tak mam jak chodzę, zwłaszcza szybko. Kłuje mnie w podbrzuszu z prawej strony, takie kłucie jakby kolka ale niżej niż zwykle. Wtedy staram się zatrzymać, zwolnić a najlepiej usiąść, przechodzi. Ostatnio ledwo do ginka doszłam a on na to, że to dobrze, że boli, bo to znaczy, że macica rośnie i pracuje. Oczywiście trudno porównać nasze bóle bo każda czuje swój ale myślę, że masz to samo co ja.
Mnie po dłuższym chodzeniu od kilku dni boli lewy pośladek, tak w tej wyższej częsci (bliżej pleców). Głupie uczucie, tak jakby non stop mnie skurcz trzymał.
Widze, że coraz więcej z nas coś boli, dolega, chyba nadchodzi czas 3 trymestru. Już bliżej do niego niż dalej :)) Ale trzymajmy się :))

moniabir twój mąż ma rację, to tylko blacha. Ja w ciązy też jestem bardziej rozkojarzona, a takie rzeczy to nawet najlepszym kierowcom nie będącym w ciązy mogą się zdarzyć, spokojnie :)Ważne, że ty i dziecko jesteście cali.

jtaudul co do krztuśca nie znam się, ale zapytaj ginekologa lub jeżeli mąż będzie się kontaktował z lekarzem niech powie, że ty jesteś w ciąży i czy jego choroba ci nie zaszkodzi.

Ostatnia edycja:
Doriss nie chce Cie martwic ale moja kolezanka miala dokladnie taki sam bol w ciazy, tzn nadal ma bo ma go od miesiaca i jeszcze prawdopodobnie przez miesiac, byla u specjalistów ale powiedzieli ze po ciazy przejdzie :( ale trzymam kciuki zeby to tylko chwilowe bylo, rzeczywiscie to chyba wszystko objawy trzeciego trymestru ;)

Witam

Moniabir najważniejsze, że Tobie i dziecku się nic nie stało, auto to się wyklepie najwyżej ;-)

Bobomama, Doriss ja też mam te bóle coś podobnego do kolki tylko, że z lewej strony i czasem mnie złapie nawet jak idę dość wolno.

Poza tym jeszcze mnie boli noga jak śpię i się wtedy budzę, chyba jakiś ucisk na kręgosłup. Najczęściej tak mam jak śpię na lewym boku.

Moje maleństwo już tak daje znać o sobie, że nawet jak w czasie snu przewrócę się na wznak to mi puka i stuka aż się obudzę, żebym się przewróciła na bok.

hej
ból ręki,taki jakby żył to bym obstawiała braki magnezu,kłucie jak kolka to mogą rozciągać się wiązadła:)

wcinam kolację:)w piątek do gina i od piątku idę na L4,jestem zmęczona i coraz bardziej obolała...

Ostatnia edycja:
Ewuśka coś tam czytałam że własnie jedną z przyczyn moze byc brak witaminy B6 i magnezu, witaminki biore ale takie skumulowane, chyba bede musiala siegnac po cos skutecznego, pojde do gina to moze cos poleci, masz racje znikaj na l4 i odpoczywaj w koncu niewiele nam dziewczynki zostało ;)

DorissŁ i bobomama24: Mam dokladnie to samo. Jak duzo pochodze i szybko, to z prawej strony na dole kluje mnie, dokladnie tak jak kolka. ja to odczuwam dokladnie tak, jakby byl tam taki malenki babelek z powietrzem. Przechodzi jak usiade, albo ukucne, a calkiem jak odpoczne :) Heh, takie chyba uroki naszego stanu :)

A co do tych rak to nie mam pojecia co to moze byc, ale podpytam mojej ginekolog przy najblizszej wizycie i pozniej skonsultujemy :)

Ja za to mam, (jak juz w internecie wyczytalam :-)) onycholize paznokci. Podobno w ciazy tak bywa. Objawia sie to tym, ze paznokiec "odkleja" sie od palca i podchodzi tam powietrze. To brzmi okropnie, ale nie boli nic. Czy ktoras z Was tak ma, albo slyszala o tym?

reklama
mysia88- brryyyy brzmi faktycznie okropnie:szok:, dobrze ze nie boli, nic o tym nie slyszalam. Widze ze coraz wiecej z nas "cos" ma:wściekła/y:, to chyba faktycznie najfajniejszy okres:-) (2 trymestr) idzie ku koncowi....:-(ale musimy sie trzymac:-p, juz blizej niz dalej........:tak::tak::tak:

Do góry