reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam:-) Ja dziś padam ze zmęczenia. Praca coraz bardziej mnie wymęcza, a tu trzeba wytrwać do końca grudnia:zawstydzona/y: Najbardziej dokuczają mi plecy, zwłaszcza od chodzenia, pochylania się w pracy. Dalej podjadam słodycze w dużych ilościach niestety, trzeba będzie z tym skończyć bo waga pnie się w górę:-p Dziś na obiad zrobiłam gołąbki:-) Teraz odpoczywam po całym dniu latania;-)

reklama
witajcie z rana
dzisiaj nie śpię od wpół do piątej, za to do szóstej bawiłam się z dzidzią, ja jej pukałam a ona mi odkopywała :)) takie nasze pierwsze rozmówki :)))
dzisiaj ważny dzień dla mojego starszego smyka, ma w szkole ślubowanie, i zaraz dumna mama popędzi na uroczystość z aparatem :)))
co do żarełka, to ja mam ostatnio melodię na chleb ze smalcem hehehe, już 4 dzień wcinam na śniadanie i kolację :))
dzisiaj też odbieram wyniki badań, mam nadzieję, że wszystko dobrze

a słyszałyście o tym strasznym wypadku dzisiaj koło szóstej w Nowym Mieście? 16 osób zabitych, niewiadomo ile rannych... straszne....
stało się to 20 km od mojego miejsca zamieszkania

cześć dziewczyny

Odnośnie krztuśca u mojego męża, to dzwoniłam wczoraj do mojego gina i powiedziałam mu o swoich obawach, obiecał skonsultować się z jakimś specjalistą od tych chorób i dziś o 13 mam do niego zadzwonić by czegoś się dowiedzieć. Mam nadzieję że mojej dzidzi nic nie grozi i nawet jeśli ja też jestem zarażona to że można się z tego jakoś szybko wyleczyć.

Co do bóli... mnie ostatnio zaczął boleć krzyż po każdym spacerku z pieskiem. Wiem że ruch mi jest potrzebny ale ten ból jest taki wkurzający. Poza tym boli mnie brzuch w okolicach pępka tak z prawej strony - mam takie nieprzyjemne kłucia. Oj chyba nam się kończy sielanka II trymestru i zaczynają się schodki :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja
Padlam wczoraj o 20.30 :-) Moja siostrzenica chodzi spac pozniej niz ja;-)
Plan na dzisiaj:przetrwac do 16 ze wkurzajacym szefem a pozniej zakupki jak sil starczy. Musze sie rozejrzec za jakimis sweterkami bo sie chlodno robi na wyspach.

Milego dnia :-)

Cos mi sie przypomnialo. Dziewczyny nosicie jeszzce obraczki i inne pierscionki?? Mi na noc tak puchna palce ze musialam zdjac bo jak sie rano budzilam to mialam czerwone obwodki. Szkoda sie bylo rozstac i jakos mi tak lyso ale lepiej teraz niz jak bedzie za pozno.

Doriss nie chce Cie martwic ale moja kolezanka miala dokladnie taki sam bol w ciazy, tzn nadal ma bo ma go od miesiaca i jeszcze prawdopodobnie przez miesiac, byla u specjalistów ale powiedzieli ze po ciazy przejdzie :( ale trzymam kciuki zeby to tylko chwilowe bylo, rzeczywiscie to chyba wszystko objawy trzeciego trymestru ;)

Ligotka zdaje sobie sprawę, że pewnie tak będzie już do końca ciąży, całe szczęscie nie boli non stop, tylko jak trochę pochodzę. Mąż mi czasem masażyk robi :))

bobomama24 ja zwolniłam ogólnie tempo, żeby uniknąć kłucia. Zaczęłam chodzić tempem spacerowym, ale jeżeli złapie cię na środku ulicy pozostaje Ci się zatrzymać na chwilę.

A co do skurczy to mi lekarz już ponad miesiąc temu przepisał Asmag (magnez) i biorę go 4 razy dziennie, muszę przyznać, że skurcz w nodze złapał mnie może tylko z dwa razy. Podjadam sobie tez pestki słonecznika, one też zawierają dużo magnezu. Magnez jest bardzo wazny w naszej diecie. Zresztą nie tylko on :))

Polis ja mam taki nawyk, że pierścionki i obrączkę zakładam tylko na wyjście a po powrocie do domu często ściągam, ale nie śpię w nich na pewno więc nie zwróciłam uwagi na puchnięcie :))

Dzisiaj z mężem mamy małą rocznicę. 9 lat temu się poznaliśmy :)) Nie szykuję nic wielkiego ale kupię mu ptasie mleczko bo on to uwielbia, ciekawe czy on wogóle pamieta o tym dniu?

Witam

Polis ja obrączkę zakładam i pierścionki tylko na wyjście, ale jak je trochę ponoszę to mi puchną palce i mam problem ze ściągnięciem i się zastanawiam czy mogą jeszcze bardziej spuchnąć.

Doriss mnie potrafi zakuć nawet jak idę spacerkiem, wtedy jedynie to muszę przystanąć na chwilkę.

reklama
Czesc Dziewczynki!
Moj ból ręki minął i spałam dziś nieźle ;)
Jeśli chodzi o obrączke to ja też sciagam po przyjsciu do domu i tez nie odczulam zeby raczki mi puchly, a z tym magnezem to racja mnie by sie troszke przydalo ;)
Doriss wszystkiego naj :) nasza rocznica poznania i spotykania i wogole wszystko pierwsze tez wypada tak jak rocznica slubi, latwo zapamietac bo wszystko bylo w pazdzierniku :)
Trzymajcie sie cieplutko bo juz dzionki chlodne szczegolnie rano i milego dnia buzka

Do góry