....Gabi będzie miała robione Ekg pewnie strasznie przy tym bedzie płakała, tak jak płacze przy echu, lekarka nie ma za grosz podejścia do dziecka ....
ja chodzę do przychodni przy szpitalu dziecięcym i naprawdę wszelkie pomieszczenia i gabinety są przyjazne dzieciom - piękne malunki na ścianach jak z bajki, łóżka obwieszone zabawkami- nawet te klamry do ekg są kolorowe

a babeczka była naprawde bardzo miła - zresztą za mną wchodziła matka z taką malutką kruszynką i naprawdę wielki plus dla pielęgniarek za zainteresowanie i opiekę nad maleństwem - szkoda tylko , że w Polsce to nie jest standard - a moge się założyć , że w takiej przychodni lepiej się pracuje

a z Kubą to sie dopiero zacznie ...ciekawe na kiedy ja się do kardiologa zarejestruję ...bo już mam z nim jedną wizytę u specjalisty na koniec stycznia - mężą wyślę

majusia - jesli chodzi o znieczulenie to teraz coraz częściej dziewczyny skarżą się ,że w szpitalach robi się wszystko ,żeby to na tyle odwlec w czasie , żeby było za późno na podanie - mówię o zewnątrzoponowym - wiem , że przepisy się zmieniły i teraz szpitale nie moga za to pobierać opłat , a nie wszystkie dostaja na to zrot kasy czy jakos tak - więc im sie nie opłaca ...:-(
ja osobiście czytam o porodach naturalnie naturalnych ;-)(m.in. o ostatnio głośnym porodzie orgazmicznym), a w nim chodzi o to ,żeby było jak najmniej ingerencji ze strony osób trzecich - bo można wtedy doprowadzić do tzw. "odruchu wyrzutu płodu" - i zamarzył mi sie taki poród

http://www.rodzicpoludzku.pl/Wokol-...iany-przez-nature-hormonalny-plan-porodu.html
zresztą teraz dopiero uświadomiłam sobie , że przy pierwszym niepotrzebnie ingerowano by wywołać poród- rezultat był taki , że pierwsza faza trwała u mnie 20 godzin ,a druga 5min!!! i wiecie co - pamiętam , że sam poród (te 5min) to było coś cudownegoi chyba żadnego bólu zbytnio nie czułam, a męczarnie przed spowodowały , że na dziecko zdecydowałam się dopiero po tylu latach...i tak się boję , żeby nie było powtórki z przeszłości, ale myślę , że teraz jestem po prostu doświadczona i zwyczajnie się nie dam :-)
Ostatnia edycja: