reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Ja też mam problemy ze spaniem. Jakoś mi lepiej bo widzę, że nie jestem sama. Dziś od 4 chodzę po domu. Ale jest plus sytuacji bo nadrobiłam parę wątków z forum :)
Stresa mam bo dostałam skierowanie do szpitala - idę w poniedziałek i ustalą mi wtedy dzień cesarki. Mam nadzieję, że długo nie będę czekać.
Idę teraz kombinować co na obiad, jakoś pomysłu nie mam.
Pozdrawiam

Witam sie ja... Dopiero teraz bo musielismy z rana z mezem na zakupy jechac, mam dzis kilka spraw... a samopoczucie tez nie nalezy do najlepszych, w nocy zlapal mnie bardzo duzy bol podbrzusza i krzyza jednoczesnie - podejrzewam ze to jakis skurcz przepowiadajacy trwal ok 15 minut i ustal, dzis czuje ze brzuszek obolaly :( No wlasnie dziewczynki jak jest z ta nospa brac czy nie? Bo slyszalam ze jak mam skurcze przepowiadajace a dzidzia moze sie juz rodzic to lepiej nie brac....
Zycze Wam wszystkich dobrego samopoczucia, mimo wszystko...
Rutkosiu moze rzeczywiscie Roszek w koncu sie zdecyduje
ewelinko trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny porod
mysiu ja mojego poprosilam o kolczyki zlote (srebra moje uszy nie toleruja, a zlote ktore mam sa jeszcze z dziecinstwa) ;)

Milego dnia zycze!

Ewelinka trzymam kciuki !!!

Ligotka, ja biorę. Na SR położna mówiła, że jak po nospie i po 30minutowej kąpieli nie przechodzi, to znak, że godzina zero jest już blisko i wtedy do szpitala.

Ostatnia edycja:
No wlasnie dziewczynki jak jest z ta nospa brac czy nie? Bo slyszalam ze jak mam skurcze przepowiadajace a dzidzia moze sie juz rodzic to lepiej nie brac....

jeśli ciąża jest już donoszona to nie bierz nospy, jeśli dziecko chce już się rodzić to znaczy że jest na to gotowe albo coś mu już w brzuszku nie pasuje i nie ma sensu na siłę go tam trzymać - tak mi powiedziała dr u której prowadzę ciążę

ewelinka trzymam kciuki zeby wszystko poszlo gladko.

neta nospy nie lykam i jakos cala ciaze udalo mi sie przejsc bez niej. Bol juz sobie poszedl. Mysle ze to poprostu skurcze przepowiadajace robia sie coraz silniejsze.

Ewelinka trzymam kciuki !!!

Ligotka, ja biorę. Na SR położna mówiła, że jak po nospie i po 30minutowej kąpieli nie przechodzi, to znak, że godzina zero jest już blisko i wtedy do szpitala.

To ponoć prawda, że nawet jak są już te pierwsze porodowe skurcze to nospa i tak niepomoże. Mi lekarz powiedział, że mam brać jak mnie boli żebym nie cierpiała a kiedy zacznie się poród to podejrzewam, że i tak rozpoznam. Dzisiaj bolał mnie brzuch cały, był taki napięty, obolały i jakby pekał ale nie tak jak na @ więc wzięłam. Ale jak czuję bóle jak na @ co zdarza się rzadko i są raczej krótkie i pojedyncze to nie biore od razu nospy. Biore jeszcze wtedy kiedy brzuch mi czesto twardnieje. Ogólnie zdarza się, że wezme nospe raz lub dwa na dzien albo i wcale.

Ewelinka trzymamy kciuki i czekamy na wieści, a czułam, że wejdę dzisiaj i będzie kolejne dzieciątko, no to się już szykuje kolejne. Teraz to juz chyba zaczną sie codziennie takie wieści a i może po kilka dzieciaczków dziennie bedzie wychodzic :)))

Ja zgodnie z rytuałem obudziłam się dzisiaj o 4 na siku i potem cięzko było zasnąc. Myślałam, żeby kupic kilka body z krótkim rekawkiem bo mam duzo pajacyków i pod taki pajacyk w domu chyba body z krótkim lepsze niż z długim co? Pomyślałam, pomyslałam i zasnełam i śniło mi się, że położna w SR powiedziała mi, że jak mam szyjke skróconą na 70% to powinnam to leczyć i mi dała namiary na lekarza, heheheh, co za głupoty. Wczoraj mi się sniło, że mała miała głowke z lewej strony bardziej i mama mi powiedziała, że jak chce zeby wpadła juz w kanał mam pokrecic biodrami, pokreciłam i mała wpadła w kanał jak w lejek :))

moniabir pochwal sie tą uszytą firanką bo ja dzisiaj w ramach akcji "wicie gniazda" pomyslałam o wymianie swoich. Bardzo je lubię ale może pora na jakiś czas zmienić.

reklama
ewelinka, czekamy na dobre wiadomości :) trzymam kciuki :)
a ja stałam dzisiaj prawie 3 godziny w kuchni, aż się sama sobie dziwiłam, skad wzięłam tyle siły hehehe, zrobiłam rosołek dla malca, bo trochę się smarczy, a dla męża inną zupke, bo on wegetarianin... poza tym te faworki, co tak łaziły za mną, Bartuś był uszczęśliwiony, bo mógł mamie pomagać :))) a i mnie poszło szybciej
tyle że teraz nogi mam spuchnięte podwójnie :(((
mnie brzuch tak bardzo nie pobolewa nawet, od czasu do czasu, przeważnie w nocy po siusianiu... i nawet nie twardnieje, jak kiedyś...

Do góry