reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
kolejna piękna nocka zafundowana nam przez małą :))) obudziła sie na nowy czas wpół do piątej
a i wczoraj spała większość dnia, wieczorem tylko od piątej do ósmej miała chwile aktywności, tak mi się wydaje że ta senność spowodowana była przyswajaniem i nauką jakiś umiejętności, bo jak się rano obudziła pochwaliła się tym, że umie śmiać się w głos i powitała mamę głośnym "gaaaaaaaa" :)))

Ligotka zazdroszcze tych pysznoscie ktore pojawia sie na stole. Ja juz nie moge sie doczekac swiattymbardziej ze pierwszy raz od kilku lat spedzam je w Polsce z cala rodzinka.

Margoz gaaaaaa to juz bardzo duzo powiedziane:-)

Majusia, madziacha
wiem przez co przechodzicie. Po naszym tygodniowym pobycie w szpitalu i tych wszystkich rurkach i badaniach mam nadzieje ze juz nigdy nie bedziemy musialy tam wracac. Trzymam mocno kciuki za malenstwa.

A moja Lenka dzis konczy miesiac i z tej okazji wystekala dzis z siebie pojedyncza ale bardzo glosne "A"-moj rapciuszek kochany:-)

Nie chce chwalic mojej Gabi zbyt szybko, ale dzis spala w swoim lozeczku! Do tej pory niestety byl taki placz, ze bralam ja i kladam na sobie. Ale dzis spala :-)

Ja juz sama nie wiem co jest lepsze. Czy ustepowac zawsze takiemu malemu dziecku, czy juz je uczyc? Bo ona nauczona jest, ze caly czas siedzi na raczkach u nas. Ale wczoraj to sie juz wkurzylam i zrobilam tak: Dalam Ja do lozeczka-za 5 minut krzyk-wyjelam Ja, ponosilam kilka chwil-do lozeczka-placz-wyjelam-lozeczko. Sytuacja powtarzala sie chyba z 10 razy, ale w koncu usnela i tak spala caly czas.
Dobrze robie? Bo nie jestem sobie z jednej strony sobie pozwolic nanoszenie na rekach, bo mam chory kregoslup. Ale moze taki maluch jeszcze tego potrzebuje, a ja jej robie krzywde?
Oczywiscie my sie przytulamy, nosimy, calujemy. Chodzi tylko o to, ze nie moge tego robic caly czas...

ligotka: Stol super! Pani Gessler by takiego nie zrobila ;-)

I ponawiam pytanie rachell odnosnie katarku. Moja chrumka jak swinka przy korytku, a w nosku nie ma nic jak odciagam.

Ostatnia edycja:
polis, wszystkiego naj dla małej :)
mysia, moja tez by chciała na rączki, ale jak jestem sama z nią, to nie mogę sobie pozwolić na ciągłe noszenie, więc siłą rzeczy czasem sobie popłacze, nie jesteśmy robotami i czasem trza sie choć...wysiusiać :)) nie wyrzucaj sobie przez to, że robisz krzywdę dziecku, ona czuje, że jest kochana, na pewno :)
a co do chrumkania, moja ma to samo, podobno to niedojrzałość krtani,

Bardzo współczuje Wam problemów ..szczególnie chorych bobasków..:-(
A ja mam jkaies skurcze żołądka od wczoraj, zawroty głowy i straszne słabości
prawdopodobnie to jakies zapalenie śluzówki żołądka...
na szczęście Dorianek byl na weekend u dziadków i wczoraj przeleżałam z maleństwem cały dzień.
Milusi nie muszę nosić duzo bo jej wystarcza bujanie na kolanach albo w leżaczku.
chyba ze mocno boli brzuszek, a ogólnie to przesypia większość dnia...
ale jak jest Dorianek to i tak mam urwanie głowy.

Ligotka, pięknie.

A mnie wczoraj chyba przewiało. Głowa bolała całą noc, tak jakby od zatok. No szlag by to trafił. Wzięłam Apap. Przy karmieniu można, prawda?

reklama
Do góry