reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

maran-atha, czy w związku z tym przyjmujesz jakieś suplementy aby Twój organizm się wzmocnił? bo jakby nie patrzeć brakuje nam wapnia chociażby z tego powodu...ja też na takiej diecie dlatego pytam;-)
Becioo, pytanie nie do mnie, ale się wcisnę ;-)
Ja biorę Calcenato.

ps. co Wy z Vikiigus kombinujecie, że Vikiiigus ma Twój avatar, a Ty wcale nie masz ? ;-)

Maran-atha, Ligotka, ale Wasze Małe nieźle przybierają. Moja to przy nich maleństwo.

Ostatnia edycja:
reklama
To trochę mleczka do kawy to też jest szkodliwe, jeśli jest skaza białkowa to dziecko nie poradzi sobie choćby z najmnieszą ilością alergenu, proponuję zrezygnować wtedy z kawki jak bez mleka nie mozesz..

GosiaLew u nas to nie jest skaza bialkowa bo po jajkach czy majonezie nic złego nie zaobserwowałam, raczej niedojrzałaośc ukladu pokarmowego bo gdy pije te troszke mleka w kawie to ona ani wysypki na buźce ani kolek nie ma, poprostu gdy zjem wiecej mleka lub jego przetworów to wówczas widze, że jej to szkodzi no i jak byłam u lekarza na wizycie gdy miała 6 tyg. to babeczka powiedziała, że ma uczulenie, ale ona nie wie od czego i to ja z własnych obserwacji stwierdziłam, że to na mleko i jego przetwory... a znowu inny lekarz w tym kraju stwierdził, że wysypka, którą wówczas miała, bo już nie ma, to zwyczajne potówki a jak dziecko ma kolki to przeciez normalne bo - to dziecko i krzyczeć musi ;/ ale widze, że jak nie jem mleka i przetworów to i kolek nie ma...

a odnośnie suplementacji wapnia to nie zażywam nic specjalnego, poza tymi preparatami witaminowymi co mi po ciązy jeszcze zostały... no ale po za tym, że nie jem mleka i jego pochodnych to jem wszystko inne i jest ok. Nawet gołobka oststnio zjadłam i z brzuszkiem Mai było ok.

vikiigus, moja też ma coś w nosie, najpierw miała katarek taki spływający, a teraz jej zostało charczenie, i fridą nie bardzo wyłazi

moja Lenka przybywa bardzo mało, jutro sie z nia przejdę na wazenie, w zeszłym tygodniu przybrała tylko 70 gram, zobaczymy jak w tym
pieronica nie chce jeść normalnie, czym matkę martwi okrutnie

u mojej malej tez jest takie charczenie, lekarz mi powiedzial ze to normalne. czasami wlewam jej kilka kropelek soli fizjologicznej i pod noskiem smaruje mascia majerankowa i probuje frida odciagnac ale nie idzie :no:
Mala od kilku dnina czole i czasami na policzkach ma taka wysypke czasami jest jej mnie a czasami wiecej nie wiem od czego to moze byc hmm;/ jutro idziemy na wazenie to mam nadzieje ze sie dowiem co to za wysypka moze byc hmm...
a co do kupek to robi praktycznie jedna dziennie poniewaz jest na mleku modyfikowanym, ale jak strzeli kupona to wszystko brudne od gory do dolu :tak: baczki tez strzela dosc czesto :tak:

Witam się i ja.
Przejeździliśmy całe 2 dni i tyle. Dobrze,że już po. A najgorsze było patrzenie (bo dieta) na zastawiony stół:-( szczególnie ciasta i te wszystkie słodkie smakołyki. Ale jeszcze sobie kiedyś odbiję:-D
Rachell podaj proszę przepis na tą szarlotkę bez jajek i mleka.

Kurcze a my drugi dzien mamy marude po kapieli... obstawiam
a. zbyt ciezkostrawne jedzonko - za duzo eksperymentow (dojadalam po swietach)
b. nie odbila dobrze po popoludniowych karmieniach (odbilo sie jej dwa razy i byl spokoj)
c. nie wiem ktos ma jakis pomysl :)
Jednym slowem jutro jem tylko to co zwykle i popoludniu do kazdego karmienia sab simlex i odbijamy ;)
W koncu usnela, maz na pilce, poprasowalam sterty prania i mam spokoj :)

i my witamy po świątecznie:)
z pewnościa grubsi:))

Moja Zuzana też z tych drobniejszych,waży niewiele ponad 5 kg.
Kiedyś pisalam że nie trawi teściowej,mąż obraca to w żart,ale sam sie przekonal że jej nie lubi,Zuzia płakala na widok jej twarzy:szok:i jak zwykle marudna po spotkaniu...coś w tym jest.

Karmię piersią gdzie mi akurat wypada,dla mnie to ogromna wygoda,pierś okrywam pieluszką i sie nie stresuje,to może być krepujące ale bardziej nie lubie stresu jaki przeżywam gdy nie nakarmię,mała wiszczy i plany w łeb.Zwykle to gapie sie peszą.Poza przeciwciałami mleko ma zawsze dobrą temperaturkę,jest do podania odrazu,nie wybudza nas gotowanie i szykowanie w nocy:) no i kasa!!!w kieszeni zostaje:)

lIGOTKA- przy małym berbeciu spięcia zdażają się częsciej,minie zmęczenie i nieporozumienia.Ja nalogowo meliske popijam:-D

Skaza moze byc na wszystkie białka,ale może być tylko na kurze(mąż)lub na nabiał(Jaś,Zuza).Ta druga często mija z wiekiem,na białko kurze częściej zostaje i często towarzyszy jej alergia na mleko,czekolade,cytrusy...

Mam nadzieję że temat kolek już za nami,zjadłam gołąbka i jest oki:))

Dziś pol dnia na kocyku przeleżałyśmy w ogródku,było pieknie.Po poludniu zaliczyłam kosmetyczkę i solarium,wracam do żywych:)

Spokojnej nocki:)

Ligotko- moja córa od jakiegos czasu po kapieli bywa marudna,jak nie kąpie to ok 20 robi się płaczka,myslę że ma za dużo wrażeń,reaguje na wszystkie bodzce zewnetrzne i wieczorem ciężko usnąć.Od kiedy Becio poleciła suszarke to u nas rytuał,suszarka "gra" jak radyjko,codziennie:baffled:i tylko wieczorami:):eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewusia u nas chyba suszarka tez wejdzie w staly nawyk :) calkiem mozliwe ze to duzo wrazen, zobaczymy jak bedzie jutro jak wyklucze wszystko inne ;)
Oj tak meliske to i ja musze zaczac pic ;)
A awersje do tesciowej to mam ja ;) jak tylko bierze mala na rece :p

Do góry