reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam wtorkowo

My czytamy książeczki różne, Kuba i tak lubi jak się do niego gada a jak się odpowiednio intonuje wierszyki a one jeszcze są rymowane to się super cieszy.

Ewitka u nas też katarek, jutro lekarz już obowiązkowo, bo kilka dni ma a wcale nie lepiej i boję się że jedzie poniżej gardła w końcu.

DorissŁ balneum jest super, miałam próbkę, ale cena powala. Ja kąpię teraz z racji alergii w emolium, jest emulsja do kąpieli i olejek do kąpieli, ja mam emulsję. 400 ml kosztuje 35-40 pln (w zależności od apteki) - i jest to naprawdę dobra polska apteczna marka.

Margoz ja byłam łyżeczkowana, krwawiłam koł 2 tygodni, ale to zależy, niektórzy krwawią kilka dni a czasem 4 tygodnie, ale to pewnie potem plamienie jest.

reklama
HEj:)

margoz- nie do końca odpowiem na TWoje pytanie bo ja mialam łyzeczkowaną po porodzie - zarówno pierwszym jak i drugim - po drugim było zrobione chyba idealnie , bo miałam bardzo krótki połóg:) - juz w szpitalu (leżałam tydzień - przestawało mi lecieć - a potem przez 2 tygodnie taki mini okres z przerwami
ale popierwszym miałam sknocone - połg trwał kilka miesięcy - ja myslałam że tak byc musi....

Margoz, Evitka, i innym w potrzebie zycze mnóstwo zdrówka.
Co do uczenia maluszka literek to ja zaczęłam juz jak mial półtora roku a nawet wcześniej, dla zabawy, i na poczatku byly to tylko te ktore umial wypowiedzieć czyli A B E O U . Bylam zdziwiona ze tak szybko zapamiętuje ..no to uczyłam dalej :) Teraz uczymy sie cyferek i liczyć to na razie umie tylko do 3 i niekiedy więcej ale nie jestem pewna czy tylko nie zgaduje. Wie tez ze ma 5 paluszków.
myślę ze warto uczyć jak najwcześniej bo dla dziecka świetna zabawa :)

Milla ostatnio sypia 7-8 godzin :D , później sie napije i spi dalej.. Niestety nadal do późnego wieczora ma wielkie oczka . ADHDorianek ;) ma różne dni.. bywa ze jest nie do zniesienia.. staram sie zachować cierpliwość ...ale nie jest łatwo.
D jak demolka ..jak tylko sie odwrócę :-D

Z tym ADHD to żarty bo wiem ze nie ma.. on po prostu jest taki spragniony poznawania świata

Dzien dobry, mala jeszcze spi... miala pobudka o 2, i o 6 do 7 szalala, az usnela a my z nia, z tym ze my juz po sniadanku ;)
Po pierwsze poczytalam wczoraj to forum ktore polecala tab i zle nosze mala :/ kurde ale ona taka wielka i chce wszystko widziec... ciezko bedzie nosic ja pod katem. No coz dla jej zdrowka
Po drugie przejelam sie ze czytacie i probowalam wieczorkiem - tez Biblie (bo nie mamy bajek) no i szybko sie znudzila, a moze chciala spac, bo usnela szybciutko.
Po trzecie mamy oilatum (kupilam ostatnio dwie butelki 500ml za 100zl z kosztem przesylki) sprawdzalam emolium cena podobna ale moze sproboje... poza tym czytalam na dzieciowo dobre opinie na temat nowych pieluch dada z biedronki - mimo ze jestem zdecydowanym zwolennikiem pampersow, sproboje, moze ktoras je juz miala??

No nic zmykam, pogoda u nas paskudna :( ale moze na deszczowy spacerek wyjdziemy
Ewitko zdrowka dla maluchow! wszystkiego naj dla malej!
Margoz wszystkiego dobrego dla malej z okazji 3 miesiecy!

ja kąpie w oilatum ,u nas w aptece stylowej dałam za 500ml 50zł . Próbowałam kąpać w Johnsons Baby -Lenka dostała uczulenie i w niemieckim Penatenie - zaczęła jej się ciemieniucha robić w brwiach . więc wróciłam do oilatum i już nie kombinuje .

Ligotko- ja tez cały czas zastanawiam sie nad DADA - szwagierka uzywa i bardzo sobie chwali:) ...no ale ja wczoraj znowu kupiłam 2 paki pampersów - ostatnio jak kupiłam zapas 2 , to do dzis leżą , bo za małe:)

my od początku kąpiemy w hipp i nie mamy żadnych problemów
ligotka ja używam dada z biedronki i jak dla mnie są super,podobne do pampersów tylko ja narazie mam jeszcze 2 więc jeszcze 3 nie wypróbowałam
u nas nawet słonecznie od rana i tak się zastanawiamy gdzie pojechać bo w domku niechce nam się siedzieć cały dzień

miłego dnia i zdrówka dla wszystkich które tego potrzebują:)

a ja tez kupuje DADA, ostatnio je ulepszyli i są świetne,
Właśnie kupiliśmy trójki bo wydaje mi sie ze dwójki już ją uciskają.

reklama
Do góry