reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Wojtuś dziś zrobił kupkę ale z krwią, byłam u lekarki i powiedziała, żeby obserwować bo mogło naczynko tylko pęknąć ale sie nie stresować tym,
no jak mam się nie stresować :((

witam!!
U nas ze spaniem też nieźle usypia około 19-20 sama w łóżeczku tylko do pieluchy musi się przytulic (ja jej podstawiam pieluchę do buzi a ona zamyka oczy normalnie CZARY) i śpi tak do 5 przeważnie często wtedy kupa jedzenie i śpi do 9-10 super normalnie. Tylko szkoda że ja już od tej piątej to niebardzo śpię- wolę jak się budziła tak o 3 bo wtedy ładnie potem spaliśmy. A teraz często jest tak że jak ona usypia tak około 6 to Kuba już się budzi i koniec mojego spania. :(((
Becioo ja też uważam że warto spróbować z tym probiotykiem np. lakcid - ja szczykawką podawałam.
A jeśli chodzi o basen - to u nas jest tak - że jak chcesz chodzić na te zajęcia dla szkrabów to do 6 miesiąca trzeba mieć zaświadczenie od lekarza że można. Niewiem czy tak jest wszędzie??.

my dzisiaj na szczepionkę idziemy.. aż mi szkoda małej, znowu 3 kłucia :///

my jutro, tez 3. Poniewaz wydaje kupe siana na pneumo i rota postanowilam, że na skojarzone juz nie dam rady a ochrona i tak jest i tak. Fakt tylko troszke pocierpi malenstwo. Oj straszny dylemat dla rodzica, a wszystko rozbija sie o ta cholerna kase.

Ligotko moja mała tez jest marudna, trze oczka i placze, widze, że chce spac ale czasem zasypia dopiero po 30 minutach albo i dluzej. Biore ja na rece i chodze z nia albo sie kolyszemy z nogi na noge, dzisiaj akurat polozylam na kolanach i lulałam. W koncu zasneła. Teraz mamuska strzelila sobie szybki pedicure na nózkach, zaraz dzidzia sie obudzi, amciu i jedziemy do tescia na urodziny.

Co do pracy to dziewczyny podają ci najlepsze rozwiazanie, z drugiej strony jednak rozumiem, że nawet nie chce sie wracac do pracy gdzie cie nie chca. Tez bym miala dylemat.

No moja pociecha ostatnio ładnie spi. Co prawda budzi sie o 6.30-7 ale przesypia całą noc, wiec nie wiem co lepsze, nie spac dwa razy po godzinie w nocy czy wczesnie sie budzic :)) Zasypia kolo 20 przy cycuszku. Wczoraj slyszałam o 23 ze zrobila kupke to sama ja obudzilam przy przewinieciu, nie chcialam zeby spala w tym do rana. A akurat ogladałam fajny program o lalkach jak dzieci na dwójce. Widzialam tylko poczatek i musialam sie zajac małą.

Benfica a czy po tym probiotyku twoja dzieciatko robi normalną kupkę? My dajemy od tyg bo wg mnie robila czesto i wodniste. Pediatra nam polecila Dicoflor. Ostatnio kupki byly zielonkawe. Rano niby robi żółte a po podaniu probiotyku nastepna jest zielonkawa. Jutro idziemy znowu do lekarza, nie wiem juz co z ta kupką. Moze to ja swiruje? Ale wczesniej byly takie musztardowo zółte.

Ja cały czas daję Biogaię, ten probiotyk jest w kropelkach, więc nie ma problemu z podaniem. Kupy po nim są u nas normalne. Ma jedną, zdecydowaną wadę - wysoką cenę, bo u mnie w zależności od apteki kosztuje 34-45zł.

Ufff a my juz wroiclysmy z wycieczki, najpierw male zakupy, potem u tesciow... cos mi ostatnio nerwy skacz zrobilam sobie meliske na uspokojenie, potem malutki spacerek i jestesmy

neta widze ze nasze dzieci maja wiele wspolnego ;))) tylko ja wogole nie mam pomyslu na usypianie, spi tylko w samochodzi i wozku..
margoz powodzenia na szczepieniu, my mamy za tydzien :/
Ewusia moja ma tez mniej wiecej jakies 66cm, ale na zdjeciu Zuzia wygladala na bardzo dluga ;)

Ufff a my juz wroiclysmy z wycieczki, najpierw male zakupy, potem u tesciow... cos mi ostatnio nerwy skacz zrobilam sobie meliske na uspokojenie, potem malutki spacerek i jestesmy

neta widze ze nasze dzieci maja wiele wspolnego ;))) tylko ja wogole nie mam pomyslu na usypianie, spi tylko w samochodzi i wozku..
margoz powodzenia na szczepieniu, my mamy za tydzien :/
Ewusia moja ma tez mniej wiecej jakies 66cm, ale na zdjeciu Zuzia wygladala na bardzo dluga ;)

My dziś wracaliśmy taksówką z przychodni i taksówkarz opowiadał, że jak jego synek był mały to nigdy nie chciał zasnąć gdy gdzieś wyjechali, ale za to zasypiał pięknie w samochodzie, no to wsadzali go w samochód, jeździli chwilę po okolicy, a potem przenosili śpiące dziecko do łóżka :)

My dziś wracaliśmy taksówką z przychodni i taksówkarz opowiadał, że jak jego synek był mały to nigdy nie chciał zasnąć gdy gdzieś wyjechali, ale za to zasypiał pięknie w samochodzie, no to wsadzali go w samochód, jeździli chwilę po okolicy, a potem przenosili śpiące dziecko do łóżka :)
tę metodę stosują moje koleżanki:)
ma wadę,jednej synek do roku bez wieczornej przejażdżki nie zasypiał,stało się to straszne,codziennie po kąpieli 30-40 min po mieście.Dziś się z tego śmiejemy ale nie polecam:))))

reklama
Tab, znam taki sposób z opowieści znajomych. Tatuś jeździł z Małą po okolicy, żeby zasnęła :-)

Na spacerze się zdziwiłam. Było ciepło, nawet bardzo. Trafiłam na moment, gdy totalnie przestało wiać. Aż się zgrzałam.

U nas z zasypianiem jak pisałam też problem. I w sumie, to już mam w nosie te wszystkie książkowe rady, żeby dziecko zasypiało w łóżeczku. Brak mi konsekwencji, to raz, a dwa, strasznie mi żal jak Tyśka się tak męczy. Więc biorę ją na ręce, trochę polulam i do łóżeczka i jak widzę, że już prawie zasypia, to znowu na ręce, żeby się mogła przytulić i wtedy zasypia.

Do góry