reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Doriss, współczuję. Oby Maja już jutro była wesoła.

Wiecie co. Ja jeszcze o śluzowatych kupach. Tak sobie myślę, że to może przez witaminę K. Bo w sumie, to one od samiusieńkiego początku takie nie były, tylko jakoś w drugim tygodniu się zaczęły. I gdzieś mi się po głowie kolebie, że czytałam, że dzieci różnie na tę witaminę reagują. Bo już pomysłu nie mam. No chyba, że zacznę jeść chleb i wodę i wtedy sprawdzę.

Ja gdzieś czytałam, że jeśli śluz jest koloru kupy, a nie przezroczysty to "taka jej uroda" i może tak być u dzieci karmionych piersią.

reklama
Śluz jest właśnie w kolorze kupy, więc tak musi być. I tego się trzymam.

Ligotka, odkąd jest Mała, to prasuję od razu jak ściągnę z suszarki. Zawsze zalegały mi rzeczy do prasowania, a teraz pustki.

Nam pielęgniarka przy szczepieniu mówiła, żeby przyłożyć okład, o którym napisała Margoz, przykryć to folią spożywczą (tylko gazik, nic na nóżkę) i owinąć lekko bandażem.

Śluz jest właśnie w kolorze kupy, więc tak musi być. I tego się trzymam.

.

Nasz tez, wiec tez sie tego trzymam :))

Dzieki za porady. Teraz juz jest ok, spi spokojnie. Wczesniej jej altacetem posmarowałam.

Rachell my tez dajemy nadal Kidvitum. Mimo ze Maja skonczyła 3 miesiace, ale 3 dni przed miesiecznica skonczylo mi sie opakowanie i kupiłam nowe (myslalam ze przez 3 miesiace a nie do 3 miesiaca), zobaczymy za jakies 2 tyg jak przestane podawac. Ale popytam tez pediatre za tydzien. Najlepiej jakby sobie Maja strzeliła kupke u niej a ona jakos kulturalna jest i nie chce.

Mój Igor tez robi czasem kupy z śluzem. Ale jakoś nie martwię sie tym. Córka tez tak miała-u niej był to co prawda objaw alergii.Wyrosła, dziś jest ok.

Witamy.

W Krakowie taki upal, ze szok :szok:
Bylismy dzis u lekarza na wazeniu i powiem Wam, ze mi sie caly czas wydaje, ze Gabi mala troche... Ma teraz 5650 g, 59 cm i obwod glowki 39 cm. (przy porodzie odpowiednio: 3510 g, 53 cm i 34 cm) Karmiona mm. Co o tym sadziecie?

Mysiu-mój Maks ważył i waży bardzo podobnie do Twojej Gabi. Jak się urodził miał 3500 a teraz 5650 :-) Ma 60 cm i 41 cm główkę :-) Tylko on szybko przybrał na początku i w ciągu oststniego tygodnia, jak mu wprowadziłam mm (przytył 450 g w tydzień :-))

Dziewczyny czy Wam również wyświetla że "Luty- nasz wątek codzienny" jest tematem zamkniętym?moderatorki co się stało?która narozrabiała?
albo u mnie opcje padły wszystkie....

witam się

Zuzka wczoraj ciężko zasnęła,a dziś już mnie skutecznie rozbudziła:dry:

reklama
Do góry