reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Gosiu No chyba że tak... W szpitalu jak dziecko nie chciało ssać butelki (pani leżąca obok nie chciała karmić piersią i odpoczatku niunia na butli była) wstrzykiwali do buzki kilka kropel glukozy i podawali czybko butelke - dziecko momentalnie zaczynało ssać. Ale nie wiem czy to zachowanie nie zanika z czasem - moze to działa tylko na poczatku, nie wiem.

reklama

ps.BOBOMAMA
- doczytałam z tym antybiotykiem,jeśli masz jak sprawdz czy to nie refluks,objawy są podobne,rzęzienie w płucach,mi Jasia faszerowała tak antybiotykami a inna z dnia nadzień odstawiła i wprowadziła leki na refluks.Dostawał 2,5 ml debriatu na 20 min przed posiłkiem.Warto sprawdzić.Trzymam kciuki za Was:)
a jak to sprawdzic? da rade jakos domowymi sposobami czydo lekarza?
moja zasnela tulac do buzi pluszowa krowe ktora wczesniej pogryzla chyba pokazuje tym ze ma dosc mleka i chce mieska

a jak to sprawdzic? da rade jakos domowymi sposobami czydo lekarza?
moja zasnela tulac do buzi pluszowa krowe ktora wczesniej pogryzla chyba pokazuje tym ze ma dosc mleka i chce mieska

Pewnie próbowała z tej krowy mleko wycisnąć ;)

A jeśli chodzi o karmienie butelką to przedtem Isław pił z butli, ale teraz mu dawno nie dawałam, więc nie wiem czy nie zapomniał. U nas pomagało nakapanie najpierw kilku kropel mleka na język i wtedy zasysał.

Dziewczynki martwie sie bo od jakiegos czasu Stas gdy je badz sie denerwuje i placze bardzo sie poci... W sumie zaczelo sie to w chwili tych upalow i byc moze dlatego... Ale i tak sie martwie :(

Nie martw się-mój Maks też się poci w trakcie jedzenia. Pamiętam, że też się martwiłam przy Olku, czy to przypadkiem nie nadmiar lub niedobór witaminy D, ale jak tylko minęły upały, Mały przestał się pocić.

a mam pytanko dziewczyny
kapiecie maluchy codziennie?

My kąpiemy codziennie, bo po kąpanku sam usypia w łóżeczku :-)

Powiedzcie mi dziewczynki czy wasze maluchy tez juz podnosza główki jak leżą??? Mój juz od jakiegos czasu nie chce leżec tylko siedzieć i jak sie go pociagnie za raczki to podnosi sie do siedzenia ale powiem ze główke juz ładnie trzyma sztywny jest:)kurde nie wiem czy to nie za wczesnie na takiego malucha nawet 3 m-cy jeszcze nie ma ale on sam chce do niczego go nie zmuszam!!

Mój Maks podnosi główkę, jak go trzymam w pozycji półlezącej :-)

Margoz gratulacje, Kuba prawie zaliczył, jeszcze nie wie co z rączką zrobić

Jakieś pomysły w przekonaniu dziecka do picia z butelki? Bo mój ciągle nie chce pić tak a z łyżeczki to z chęcią.

Gosiu-może spróbuj butelki lovi, chociaż jak Kubuś juz pił i teraz nie chce, to nie wiem, czy to pomoże. Osobiście nie poleciłabym ej butelki (bo często smoczek się zasysa), ale mają tę właśnie zaletę, ze smoczki są bardzo miękkie i dzieci karmione piersią je lubią. Mój Maks na poczatku nie chciał Aventu, a lovi zaakceptowal. Teraz już pije z obu.

Ewusia-udanej imprezy :-)

A ja mam pytanie-czy Wasze dzieci też tak długo śpią? Mój Mały śpi prawie cały czas, z przerwą na jedzenie (po godzinie albo szybciej znowu zasypia). Wczoraj na przykład zasnął po 12 (w południe ;-)) i spał do 7 rano-przerwę miał godzinną, pół godzinną i pół godzinną na kąpanie).

U nas butelki TT się w ogóle nie sprawdziły, a najgorsze, że nie pasuje do nich żaden inny smoczek... do tej pory używaliśmy Aventa (balonik) ze smoczkiem Canpola, a teraz zmieniliśmy butlę na większą i mamy dr Browns. Butla jest chyba najlepsza, bo rzeczywiście nie "bąbelkuje", przez co Gabcio zdecydowanie ładniej pije. Tylko mamy z szeroką szyjką, bo do niej pasują smoczki Canpola (ulubione Gabciowe), bo oryginalne są bardzo miękkie i zbyt elastyczne i podczas picia zasysają się i trzeba ciągle poprawiać :-D ale może bardziej przypominają pierś...

Vive to pozazdrościć... mój w dzień jak śpi w domku 2-3 razy dziennie po 40-50min, to jestem przeszczęśliwa ;-) do tej pory spał na spacerach ale od kilku dni jak na 3-godzinnym spacerze zdrzemnie się 30min to świat :-) a jak wracamy to się wścieka, bo i głodny i zmęczony i chciałby i spać i jeść - a jak już uśnie, to 40-50min i koniec :-)

Ostatnia edycja:
Vive moje dziecie to praktycznie w ogole nie spi w dzien, jakies male drzemki 15 min i to tez ze dwie. Na spacerze z pol godz i ewentualnie w foteliku gdy gdzies jedziemy. Wiec szczerze Ci zazdroszcze :)

Vive mój mały tez bardzo duzo spi tzn tak srednio co 1,5 godz wstanie zje cyca pobawi sie troche i juz zaniedługo widze ze jest marudny wiec znowu daje mu cyca i idzie spac:)ale spi tylko ok 30 min i jak wstanie to cały schemat od nowa idzie normalnie jak dzien swistaka czasami mam takie wrazenie:)Smieje sie ze pewnie nudzi sie ze mna:)
a my dzisiaj cały dzien w domu siedzielismy bo cały czas tu pada i przez to siedzenie cały czas coś jadłam:(a potem dziwie sie dlaczego nic nie chudne:wściekła/y:

reklama
Dzien dobry ;) Moja jak zwykle ma poranna drzemka... ogolnie to srednio spi co poltorej godziny tak od pol do godzinki, no i jedno dluzsze spanie, a w nocy tak do od 19 do 2 bez przerwy a potem tak do 6

Do góry