reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się i ja,
Nie wiem co się dzieje z moim synkiem. Wczoraj byliśmy na komunii mojego kuzyna, był bardzo grzeczny. W nocy spal ślicznie, zasnął o 20:30 i spał do 6:45 z 3 pobudkami na karmienie...ale zaraz jak dostał cyca to spał dalej!! :-) rano poleżał grzecznie przy karuzelce i dał mamie się ubrać...teraz znowu przysnął....no takie grzecznie dziecko że szok!
Coś pogoda zmienna dziś ale liczę na spacerek z synkiem.
Miłego dnia

reklama
witam po dłuższej przerwie, jakoś czasu zaczyna mi brakować na czytanie i pisanie :(

jtaudul wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

oj, te wypadające włosy i mnie dołują, z natury mam mało i są cienkie więc boję się co będzie potem ;-/
ja Filipowi też w wózku nie zakładam czapki, chyba że jest wiatr tak jak wczoraj byliśmy nad Wisłą i co jakiś czas go z wózka wyciągałam a poza tym wiało więc musiał być w czapce a też jej nie lubi. Ale jak jest upał, to czapeczka odpada ale czasem jeszcze uszka zakrywam jak zawieje, chociaż pieluszką.
Dziś w nocy znów mieliśmy 3 pobudki a już tak ładnie było, bo tylko o 2giej była a potem ta poranna a teraz znów o 5tej,potem o 7:30, trochę zabawy i teraz dalej śpi obok tatusia.
Pozdrawiam serdecznie

Ewusia: Ja kupowałam w sklepie dzieciecym na Starowislnej. Nie wiem jaki tam jest numer, ale idac od Rynku Gł, to po lewej stronie, miedzy przecznicami ul. Berka-Joseliwicza, a ul. Miodowa. Ja tam czesto jestem, bo to jest najblizszy sklep dzieciecy kolo mnie. I jak bylam ostatnio to tez byly sukieneczki ladne. A jakie malutkie garniturki dla kawalerow, ahh... :-)

jtaudul STO LAT, STO LAT!!!

witam sie również i ja!!!
U nas nocka mineła jak zwykle czyli pobudka po 1 potem ok 4 noi reszty nie pamietam ale chyba mój łobuz budził sie co chwilke czasem mam takie wrazenie:)
Pogoda jak narazie u mnie paskudna pada i jest zimno!!Kurde u Was w pl sa teraz upaly a ja jeszcze grzeje w mieszkaniu!!!!

A w kwestii włosów to mi naszczescie nie wypadaja ale podejrzewam ze to dlatego ze w czasie ciazy stan moich włosów tez mi sie ani nie poprwił ani nie pogorszył!Pamietam jak sie wkurzałam ze u wiekszości dziewczyn włosy w ciazy robiły sie piekne a moje były takie jak zwykle czyli nijakie:wściekła/y:
A ja dzisiaj 2 dzien sama w domu bez męża:-(a do nd tak daleko :wściekła/y:

:-(Mam małe pytanko troche z innej beczki!
Mam problem z moim suwaczkiem bo nie chce mi sie zmieniac data!!! Codziennie musze robic nowy no ale to sie raczej mija z celem i chyba bede musiała z niego zrezygnowac. Próbowałam go zrobic równiez z innych stron i jest to samo:(Moze macie pomysł co jest tego powodem albo co moge robic nie tak. Ale jak miałam suwaczek ciazowy to działał kurde irytuje mnie ta sytuacja!!!:wściekła/y:

Dzien dobry :) My juz po wycieczce... nie zgadniecie, moj maz nadal nei zalatwil karty z NFZ dla malej! Nie wspomne ze dopiero 20 kwietnie zglosil ja do ubezpieczenia! Wiec musialam w koncu zalatwic to sama! Dobrze ze mam autko i w przeciagu godziny bylam spowrotem ;) Teraz taka smieszna pogoda, zbiera sie na deszcz, wieje chlodny wiaterek ale znow jest duszno. Ale idziemy na spacer!

jtaudul Wszystkiego NAJ!!! Moze dzis maz sie zreflektuje ;)

A wszystkim mama i dzieciom milego dnia!

reklama
odbiło mi wczoraj - i kupiłam wózek :baffled:oczywiscie to byl totalny impuls - mam nadzieje że mi sie zakupoholizm na wozki nie przerzucil:sorry2: ...a tak serio - to teraz zastanawiam sie czy w ogole dobrze zrobilam bo :
1. kupiłam wózek którego w zyciu nie testowalam na zywo- MUTSY URBAN- widzialm go tylko kilka razy i szalenie mi sie spodobal
2. myslalam ze kupuje od osoby prywatnej (na allegro) bo tak wynikalo z korespondencji mejlowej, ale po zakupie (dopiero po:angry:) sprawdzilam - i okazuje sie ze gosc handluje wlasnie takimi wozkami - nawet jeden mial w tym samym czasie na sprzedaz - qrde- po raz pierwszy nie sprawdzilam od kogo kupuje - w jakis amok chyba wpadlam- dobrze ze gosc ma chociaz pozytywy
3. zestaw jest bez torby i parasolki i bez okrycia na nozki do spacerowki- jest za to śpiwór taki długi i pod kolor - za to ma fotelik maxi-cosi - i w sumie to zdecydowalo ze sie decydowalam bo ten moj mnie wkurza
4. niby jest w dobrym stanie, a le zaczynam sie obawiac ze mamy troche inne kryteria oceny stanu dobrego - ma w sumie dwa neutrale wlasnie za to ze byly np otarcia na foteliku i jakie tam uszkodzenia a on o tym nie napisal
5. zestaw byl jakis miesiac juz sprzedany- gosc stwierdzil ze kupujacy przeciagal obdbior i w ogole takie tam
- a po nocy analizuje te wszystkie fakty i troche mi sie nie podoba - bo chyba miesiac to malo na zalatwienie sporu na allegro - no chyba ze sie z tym kupujacym dogadal, ze calkowicie rezygnuje ze swojej winy - bo teraz sobie mysle ze moze ten kupujacy jak zobaczyl w jakim to stanie to wlasnie zrezygnowal...

- na szczescie kupilam z bydgoszczy
- i bede osobiscie odbierac i nawet z gosciem sie umowilam ze jak nie bedzie mi pasowac to zaplace mu prowizje jaka starcil na ten zakup i do widzenia- na zdjeciach wszystko wyglada oki - gosc napisal ze wozek jest w dobrym stanie i nosi zwykle slady uzytkowania jak przetarcia na ramie i kolkach (moj nowy wozek tez tak przeciez juz ma wiec oki) - tylko teraz sobie mysle , ze jak przeciez bedzie mial np jakies tam widoczniejsze uszkodzenia (ktore z definicji nie sa przeciez zwyklymi sladami uzytkowania) to nie bede chciala takiego wozka - to czy moge zwyczajnie wycofac sie z transakcji z racji ze towar niezgodny z opisem - ktos wie jak to jest - albo jak sie zapytac allegro jak to jest ? - a najlepsze ze moj maz nic o tym nie wie ...przegiecie na maxa, co:zawstydzona/y:...a miałam kupic łóżeczko turystyczne - normalnie odezwały się chyba we mnie wspomnienia prl, jak sie szlo po pralke a kupowalo maszynę do szycia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry