reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

a myślałam że tylko ja jestem tak przewrażliwiona na dotykanie łapek u maluszków, mnie najbardziej teściowa wkurzała jak przychodziła i prosto do małego, bez umycia rąk albo paliła papierosa i nawet rąk nie przepłukała. Wogóle nie lubię jak jacyś obcy ludzie dotykają szymka za rączki, ale racja jest w tym że osoby które mają swoje dzieci dotykają za nóżki, zauważyłam to.wiadomo nie uchronimy dzieci przed bakteriami, ale to nie znaczy że mamy ich w brudzie okleić.

a nam nocka niespokojnie przeszła, mały coś się przebudzał, chyba mu za gorąco było, a ja ubrałam go za ciepło, jeszcze nie nauczyłam się tutejszych nocy, w poprzednim mieszkaniu zawsze chłodno było nawet w nocy.W dodatku zjadłam przed snem placka ziemniaczanego zimnego , jak mnie w nocy ból brzucha obudził to masakra, dziś mało jem, aby nie przesadzić.

miłego dnia!

reklama
My tez tak często zasypiamy, że ja cycek na poduszcze, a młody rozwalony obok, bo odpadł :)
Mi huggiesy pasują, bo mają takie inne zapięcie. Jędrek jest bardzo długi i chudy, szczególnie na brzuszku. Większość spodni w pasie jest za duża, nawet po zmianie wewnętrznej tajemnej dziurki (odkryłam je niedawdno :) JAk śpi w półśpiochach to w nocy po pierwszym cycanku już ich nie ma.

Edit: Właśnie smarowałam dziąsełka i JEST ZĄB !!! :D

Ostatnia edycja:
Gratuluję ząbka Jullix:) U nas też wszystkie spodnie za szerokie, normalka.

my też w sobotę wychodzimy wieczorem, mąż ma urodziny więc trzeba troszkę się rozerwać.
Ninka miała wczoraj strasznego śpiocha, spała najpierw od 8 do 11, potem od 13.30 do 14 a potem od 16 do 17.30. I wieczorem też ładnie zasnęła. Tylko, że przez to spanie niewiele zjadła w ciągu dnia i o 4.40 w nocy obudził ją głód:)

Pogoda taka średnia, w ramach spaceru przejadę się do żłobka pogadać o pobycie w nim Ninki.

Hurra - gratulacje:)) Koniecznie zapisz datę:)

Ja mam taki fajny kalendarz maluszka, pierwszy roczek dziecka z Nivei. Codziennie zapisuje co robiłysmy albo co Maja umie robić juz. Fajnie bedzie to poczytac za pare lat. A ona za parenascie, albo jak sama zostanie mamą.

Gratuluję zębola Jędrkowi :-)

A my dziś mieliśmy pierwszą w pełni przespaną noc. Olek zasnął około 20 i pobudka była dopiero o 6:30, szybka butla i dospał jeszcze 1,5 godz :happy: i takie spanie to ja rozumiem.

Pieluchy to kwestia bardzo indywidualna, nam też pampersy pośmierdywały, jakiś taki ostry zapach miały i odkąd wypróbowaliśmy Dada to już przy nich pozostaliśmy.

W kwestii bakterii i dotykania dzieci, to wprawdzie uważam, że nie można wychowywać dziecka w całkowicie sterylnych warunkach, ale też mnie wkurza to dotykanie dzieci, szczególnie przez całkowicie obce osoby czy małe dzieci, które chcą zajrzeć do wózka i zobaczyć "dzidzie" :/ Ostatnio jak byłam z Olkiem w przychodni po stronie dzieci chorych, bo dostał jakaś wysypkę, to była babcia z może 2-letnią wnusią i sama ją namawiała żeby ta zaglądała do wózka, jak ta zaczęła dotykać Olka i co najgorsze złapała jego smoczek miarka się przebrała.

Co do planowania kolejnego dziecka, to ja bardzo bym chciała tak za 2 max 3 lata znowu być w ciąży ;) Sama mam duuuużo starszych braci z którym aktualnie niemal nie utrzymuje kontaktu i chciałabym żeby Olek nie miał tego problemu ;)

No to chyba wszystko nadrobiłam ;) Czekam teraz aż Młody się obudzi z drzemki, dostanie mleczko i idziemy na spacer póki nie pada :]

Czesc dziewczynki
U nas znowu leje 6 dzien z rzedu!!!

Ja od rana na nogach bo w nocy mnie zabek rozbolal i trzeba bylo biegiem do dentysty-dobrze ze mam blisko. Latam z tym zebem juz ktorys raz i dalej zle. Za chwile ide do fryzjera i robie drastyczna zmiane fryzury-zaleznie od efektu albo mi chandra przejdzie albo sie dobije.

Moj Leniuszek spi-objadla sie jak bak i padla w 3 sekundy:-)

Mi kiedys na spacerze pijak do wozka zagladal i probowal zlapac mala za reke. Odwrocilam szybko wozek i powiedzialam co o tym mysle.

Jullix gratulacje dla Jedrusia-chyba jest pierwszy z zebolem

Czesc Kochane!

Wczoraj zauwazylam, ze Stas na nozkach ma takie kropeczki ciemno - czerwone kropeczki malenkie. Jakby pekniete naczynko. Myslicie ze to moze byc reakcja alergiczna? Dostal marchewke, marchewkę z ziemniakiem no i gluten...

Gratulacje :)!
A my dziś mieliśmy pierwszą w pełni przespaną noc. Olek zasnął około 20 i pobudka była dopiero o 6:30, szybka butla i dospał jeszcze 1,5 godz :happy: i takie spanie to ja rozumiem....
Co do planowania kolejnego dziecka, to ja bardzo bym chciała tak za 2 max 3 lata znowu być w ciąży ;) Sama mam duuuużo starszych braci z którym aktualnie niemal nie utrzymuje kontaktu i chciałabym żeby Olek nie miał tego problemu ;)
Nocki to tak zdrowo zazdroszczę :)
A co do braci, masz ich dużo, czy dużo starszych, bo można tak i tak przeczytać? Ja mam młodszego o 3,5 i też prawie kontaktu nie ma. Ale jak już jest, to jest ok. Choć bliskimi relacjami to bym nie nazwała...

reklama
Do góry