reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam weekendowo :-)

Kurcze tak się cieszyłam, że nareszcie weekend i mąż pomoże mi trochę w obowiązkach a tu wstał chory niby. :confused: Bo boli go gardło.. i ma zapchany nos. Eh no i umiera oczywiście jak to chłop. Więc nici z udanego weekendu... muszę go zagonić chociaż trochę do roboty, bo małą się nie zajmie jak go rozwaliło.

Na szczęście Ala od wczoraj pogodna dziewczyna, nie daje mi w kość tak jak ostatnio i sama się trochę pobawi. No ale nie przechwalam bo same wiecie jak to jest.. :p
No widzę, że wam także maluszki marudzą, a ja myślałam, że to tylko moja ostatnio ma takie humorki.

A i miałam zapytać was mamusie.. jaki żel na ząbkowanie polecacie ?:)

Kiedyś w poczekalni u lekarza gadałam z taką starszą panią i ona stwierdziła, że facet jak ma temperaturę 36,7 to już zaczyna być umierający ;)

A na dziąsła używamy żelu dentinox i mamy jeszcze camilię, ale to w płynie jest.

reklama
my także dentinox N.
Maja chyba traktuje to jak cukierka:)) Zlizuje za kazdym razem i mlaska :) Wczoraj widziałam, że wcale nie ma nabrzmialych dziąseł ani czerwonych (ale podobno wcale wczesniej nie musza byc a bolą) i śmiałam się do niej, że oszukuje mamusie bo chce żelu polizać. Ona też sie śmiała:))

Czesc dziewczynki

U nas wczoraj byl koszmarny dzien i wieczorem mialam serdecznie dosc wszystkiego. Lenka marudzila i histeryzowala jak nigdy.
Na poprawe humoru wieczorem wybylam na babski wieczor i tak sie wybawilam ze naladowalam baterie na caly miesiac. Dodatkowo dzis sie dowiedzialam ze za tydzien przylatuje moj mezus wiec kolejny powod do radosci.

U nas zabki tez chyba ruszaja bo od wczoraj Lenka usilnie probuje pogrysc moje ramie-szczerbacz jeden tylko mi jezdzi tymi dziaslami:-) A dzis zasnela w lozeczku z nogami do gory, zaczynaja sie akrobacje przy zasypianiu.

Czarna milo cie poznac:-)

Sorbus przykro mi z powodu mamy.

Agunia widze za planujesz rozpetac mala wojne. I dobrze-swojej racji trzeba bronic.

Doriss baw sie dobrze

polis nie wiem czy pisalas, ale zadowolona z fryzjera???

A tak z innej beczki. Mój mąż za 3 tyg konczy 30 lat. Macie pomysły na jakiś oryginalny prezent. Gdybym miała wieksze możliwości urządziłabym mu w ogrodzie party, ale czesc znajomych i rodziny w tym czasie bedzie na wakacjach. Myslałam żeby mu na przescieradle wysmarowac jakiś tekst i przywitac go gdzies nim. Macie jakies oryginalne pomysły?

Ostatnia edycja:
my mammy dentinox i sachol naprzemiennie

Sacholu nie stosuje się u dzieci do 12 roku życia ze względu na zawartość salicylanów mogących spowodować zespół Reye'a

[edit] Znalazłam ulotkę: ulotka - sachol - stosowanie u dzieci powyżej 3 roku życia wyłącznie na zlecenie lekarza, poniżej 3 roku życia nie stosuje się w ogóle.

Ostatnia edycja:
Sacholu nie stosuje się u dzieci do 12 roku życia (jest informacja w ulotce) ze względu na zawartość salicylanów mogących spowodować zespół Reye'a
Ja mam nawet uczulenie na salicylany...
I niczym dziąsełek nie smaruję. Ponoć za dużo skutków ubocznych. Masuję jej trochę dziąsła i się uspokaja. No i zawsze jak jest bardzo źle można podać lek przeciwbólowy. Ja to się zastanawiam jak radziły sobie z tym nasze babcie? Pewnie skórka od chleba do życia.
W superniani raz radzono wąski schłodzony w lodówce kawałek marchewki do ssania. Adasiowi podawałam.

hej dziewczyny, wpadłam się tylko pożegnać i uciekamy na działkę :) 1wsze wakacje Filipka :) nie piszcie zbyt wiele, bym za dużo do nadrabiania nie miała ;) pozdrawiam :*

Witamy się :-D

My też dziś mamy zabawowo, bo wieczorem wesele :-D ja po fryzjerze i już mi synuś zdążył powyciągać misternie poukładane włosy :dry: śpi dziś u babci, ciekawe, czy babcia się nie rozmyśli, żeby się nim opiekować, jak ja wrócę do pracy :confused:

Na ząbkowanie mamy Dentinox, a w razie fatalnego ząbkowania Orajel Baby - ponoć rewelacja :cool2: póki co Dentinox to jak deser :sorry2:

reklama
Do góry