reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L4 ciążowe

Mam pytanko do dziewczyn które aktualnie są na l4 w związku z ciążą. Długo czekacie na przelew z Zus-u. ?Wypłatę w pracy dostawalam.zawsze ostatniego dnia miesiąca. Teraz powinnam otrzymać przelew z Zus-u, A tu nic. Zdaje sobie sprawę że przez koronacyrk mogą być opóźnienia i stąd moje pytanie ile czekałyscie na przelew?

reklama
Mam pytanko do dziewczyn które aktualnie są na l4 w związku z ciążą. Długo czekacie na przelew z Zus-u. ?Wypłatę w pracy dostawalam.zawsze ostatniego dnia miesiąca. Teraz powinnam otrzymać przelew z Zus-u, A tu nic. Zdaje sobie sprawę że przez koronacyrk mogą być opóźnienia i stąd moje pytanie ile czekałyscie na przelew?
od czerwca, podobno maja byc w pon

Ja pierwsze L4 miałam od kwietnia i kasę dostałam w czerwcu. Dopiero od czerwca wypłacają mi regularnie.
P.S. załóż sobie profil na PUE ZUS i w zakładce świadczeniobiorca-zasiłki będzie informacja o zwolnieniach i datach ich wypłacenia.

Najpierw dowiedz się czy Twój pracodawca(kadry) wysłał do zusu druk z-3 z datą twojego L4. Od tego dnia jak zus dostanie ma 30 dni na rozpatrzenie. I jak dziewczyny u gory pisały możesz podejrzeć decyzję na zus pue(mozesz zalogować się przez konto bankowe). Jak druk wysłany a zwlekają i nie odbierają to możesz im wysłać wiadomość też przez konto na zus pue (u góry po prawej stronie masz odnośnik) na odpowiedź czekasz ok 2 tyg ale zawsze odpisują.
Pracodawca (kadry) muszą wysyłać każde twoje zwolnienie na tym druku z-3..
Ja raz czekałam 3 mies. i raz 1,5 mies. (ciąża zagrożona więc L4 mam od 9tc)

Najpierw dowiedz się czy Twój pracodawca(kadry) wysłał do zusu druk z-3 z datą twojego L4. Od tego dnia jak zus dostanie ma 30 dni na rozpatrzenie. I jak dziewczyny u gory pisały możesz podejrzeć decyzję na zus pue(mozesz zalogować się przez konto bankowe). Jak druk wysłany a zwlekają i nie odbierają to możesz im wysłać wiadomość też przez konto na zus pue (u góry po prawej stronie masz odnośnik) na odpowiedź czekasz ok 2 tyg ale zawsze odpisują.
Pracodawca (kadry) muszą wysyłać każde twoje zwolnienie na tym druku z-3..
Ja raz czekałam 3 mies. i raz 1,5 mies. (ciąża zagrożona więc L4 mam od 9tc)
Dzięki za radę,
Jeśli oczywiscie ma ci wypłacać zus (poniżej 20 pracowników zatrudnionych)
Dzięki za radę, właśnie zakładam konto 🙂

reklama
reklama
Do góry