reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Dzięki !:zawstydzona/y: Ja już tak mam , że jak w coś wejde to od razu po uszy.
surv
pewnie, że z mikołajem :] Może jeden kupi dla ciebie a drugi dla siebie...;-)
renia
gratulujemy! Zostałas wybrana do ekspresowego powiększenia biustu z 75C dooooo <werble> 65 G (polskie). I to za free;-)
Wbrew pozorom angielskie staniczki w dopasowanych rozmiarach są lepiej dostępne od polskich. ( Wiem , że sklepy z angielskimi na śląsku są w Katowicach Tychach i jeszcze gdzieś, później dowiem się gdzie konkretnie to napisze bo teraz mam tylko kilak minutek) Polscy producenci zwykle szyją je strasznie rozciągliwe.
Przykład: kupiłam jeszcze przed "uświadomieniem" Samanthe 75G. Jak ja położe i zmierzę to co prawda ma 75 cm ale już jak ją rozciągnie to ma 90 cm w obwodzie:szok: Nie mówiąc juz o tym jak trudno znależć 65 bo 60 to już mission inpossible.

W dodatku sprzedawczynie w zwykłych sklepach są wredne. Ileż ja razy słyszałam "przecież pani nie ma 70" (a chodzę nawet w 60) albo H to strasznie wielka miska, nie na panią (pytałam kontrolnie bo wiem, że większych i tak nigdzie nie mają) i zwyczajnie trzeba się zwykle wykłucić, żeby podały to co chcemy :crazy:
Z angielskich 65 (30) E lub 60(28) FF. Jak mąż będzie kupował to proponuje Masquerade (są boskie ale lepiej brać sciślejsze czyli 60) np takie :
http://www.dopasowana.pl/search.php?firm=1216850231〈=pol&counter=1

Z informacji Na początku lepiej nie kupować za dużo staniczków z powodu istnienia tzw. "migracji". Otuż po pewnym czasie noszenia dobrego staniczka piersi maja tendencje do "rośnięcia" w obwodzie a obwod pod do zmniejszania się.
Jest to spowodowane tym, że fizbiny "zagarniają" do miseczek tkankę wypchnietą w okolice pach, pod obwód itp. Dlatego bardzo ważne jest też prawidowe zakładanie biustonosza (na początku warto sie pochylić i wtedy zapinać staniczek) i wygarnianie do miseczek piersi spod pach. Jak rozmiar się ustali to juz można poszaleć:-). To tyle bo musze uciekać ale jak jesteście nadal zainteresowane to chetnie popisze więcej.

reklama
Haszi jesli to nie byłby problem dla Ciebie sprawdzisz tez moje wymiary? 77cm pod biustem i 92cm w biuscie, nosiłam standardowo 75B przed ciążą a teraz Nawe 75C są za małe i mam problem z doborem stanika, najwygodniej jest mi teraz chodzic bez stanika bo dlugo mnie one uwierały ale to chyba niezdrowo dla ich kształtu,dzieki z góry

Dzieki Haszi.
Ja pirewszy raz w zyciu dobralam sobie stanik do karmienia. Mialam dwa biale, a byl mi potrzebny czarny, na poczatku nie chcialam z fiszbinami ale jak przymierzylam to odrazu go kupilam:tak:Jestem z niego zadowolona ma ladne koronki i odpinane klapki do karminia.Niestety nie pamietam jaki rozmiar kupowalam.:-(

Haszi normalnie imponująca wiedza w zakresie cyckowych wygód
jak możesz sie dowiedzieć o tych sklepach na śląsku to chętnie się tam wybiorę
a męża wysyłam do nexta na zakupki - głównie dla Tymka ale niech i matce kupi staniczek
dzięki rozmiarówce ang już będzie mu łatwiej;-)

Sklepy na śląsku:Katowice:- 6zmysł Pasaż Hotelu Monopol ul dworcowa 5 "wejście od Dyrekcyjnej, wchodzi się do pasażu (jak do siłowni), mijając sklepiki dochodzi się korytarzykiem do stolików kawiarnianych i na prawo do góry po schodkach - piszę tak szczegółowo, bo nie tak łatwo trafić :)" - marki Freya i Fantasie, obsługa ok.
- Al. Korfantego 2 -marka Panache w tym coś z Masquarade:-),obsługa ok
Bytom ul Dworcowa (podobno ciężko znaleźć) słaby wybór ale Mają KrisLine Gaie i KrisLine nic to specjalnego ale bywają wieksze rozmiary, sprzedawczyni raczej nie doradzi ale nie przegoni;-)
Tychy - DH Senator Jana Pawła II obsługa ok
Niestety wszedzie ceny niezbyt niskie :( najtaniej jak zwykle na necie ale tam cięzko dobrać ( chociaż można zawsze kupic kilka i zwrócić w ciągu 10 dni niepasujące wtedy oddają kasę)
dorka no i ekstra jak trafilaś na dobry karmnik od razu sie lepiej karmi, nie :-)
nea 75 FF / 70 GG i okolice tych miseczek, niestety zawsze trzeba pomierzyć żeby trafić
polskie 75J Co do sklepu to z tego co widzę najbliżej masz chyba coś w Białystoku galerii Alfa ale polskie modele i chyba rozmiarówka ciut za niska. No i w Wa-wie.
rudka Z checia sprawdzam :-) wychodzi mi 70DD w angielskim i 70 F w polskim ale jeżeli 75C ma za małą miskę to powinnaś szukać raczej 70E lub nawet F (ang.) i 70G (pol.) ale to wszystko zależy od staniczka. Czy nie mierzyłaś się czasem w ciasnym staniczku, wtedy pomiar wychodzi mniejszy, albo może za luźno pod biustem?

Właśnie co do staniczków. Ehh ponieważ my sie rożnimy więc one też muszą. I tak staniczki można podzielić na mało i dużo-miseczkowce. Wtedy kupując staniczek musimy wziąć miseczkę o rozmiar większa lub mniejszą przy tym samym obwodzie.

Są tez szeroko-fiszbinowce (Panache, CurvyKate) i wąsko-fiszbinowce (Freya, Fantasie). Jednym pasują te pierwsze innym te drugie przy czym wiekszej liczbie dziewczyn pasują wąsko ale w czasie karmienia są polecane szerokofiszbinowce (niestety troche gorzej zbierają). Ale to wszystko różni się pomiędzy modelami bo Panache tez czasem potrafi mieć wąskie fiszbiny. Ogólnie biorąc im szerszy mamy front w stosunku do baczków tym szersza powinna być fiszbina.

No i są jeszcze kroje.... ehh ale tego dużo. Fullcup- pelna zabudowana miska, half-cup, trochę niżej zabudowany, balkonik- specyficzny kształt, zwykle pionowe pszeszycia, pluge- krój do głębokich dekoltów, są też kroje do zadań spejalnych- ogromnych imprezowych dekoltów, bez ramiączek (tylko do G) itp.

Ostatnia edycja:
Dziś się dowiedziałam że w Fashion House w Piasecznie jest sklep z Freya i tam podobno jest super babka która bardzo dobrze doradza wybór staników. Wybieram sie tam niedługo to chyba sobie zakupię. Dziś sie zmierzę i będę Cię prosiła Haszi o zinterpretowanie moich wymiarów:-)

reklama
Do góry