reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Powiem Wam ze dla mnie to chyba najlepszy moment na odstawienie Mis przy cycu juz sie meczyl troszke pojadl puszczal i tak w kolko mnie tojuz tez denerwowalo.Mleka musialo byc bardzo malo gdyz po odstawieniu nie czuje aby cos sie dzialo w mleczarni:tak:

reklama
U nas też było bardzo mało i dlatego chyba Maks tak często się budził bo po odstawieniu nic się z moimi piersiami nie dzieje.
Mnie też było Ciężko podjąć tą decyzję.Ale zdarzało się że Maks w tych nerwach potrafił mnie ugryźć.

No to już Mis na dobre odciął się od pępowiny:tak:;-)
a ja jeszcze cycusiuję, aczkolwiek mam wrażenie że już u mnie też malusio aczkolwiek jeszcze walczę:tak:

U nas cycusiowanie już też na "wymarciu", karmię małego tylko nad ranem, ale wiem,,że mam bardzo mało pokarmu, także lada dzień a cycusie pójdą w odstawkę:tak:Cieszę się że tak bezproblemowo mi poszło te odstwianie no i wam też:tak::happy:

no i super,że ta bezproblemowo wam to idzie.Nie ma co się zmuszać i przy okazji denerwować się i dziecko.U nas też pod koniec tylko poranne karmienie,ale kiedy to było-we wrześniu:sorry:,no i też jakoś mleczko samo zanikło bez problemu.

Dziewczyny, gratuluję bezproblemowego odłączenia od mleczarni:tak:... ja się nadal waham, nie sądzę, żeby Młoda dużo oprócz potrzeby psychicznej z tego cyckowania miała, ale z lenistwa w dzień wolę jej dać cycka na zasypianie, no i wieczorem... dziś jednak wieczorem robimy 86 podejście do butli z mlekiem, bo M nieco panikuje, że sam z nią zostanie i będzie musiał sie zmierzyć z wieczornym usypianiem bez cycka:-p

Ja skończyłam wczoraj i wcale mi nie żal:-):-):-) Wykarmiłam ile mogłam i jest git:tak::tak::tak: Przyznaję, że pod tym względem Jula była bezproblemowa i odstawka poszła jak po maśle. Chyba przez stopniowe redukowanie karmień i wprowadzanie nowości. Jest dobrze:-) Trzymam kciuki za wszystkie cycujące mamusie:-D

ja sobie nie wyobrazam odstawienia jak na razie...Maly nawet nie tknie mleka sztucznego, poza tym kocha cyca nad zycie:baffled:nie wiem jak to kiedys bedzie:baffled:na razie o mleko dbam i poki co cos tam jest i Malemu wystarcza...co gorsze nie chce jesc obiadkow i tylko cyca:baffled:

reklama
Pearl musisz próbować mu dawać obiadki bo dziecko w tym wieku musi je jeść,sama pierś już nie wystarcza i może mieć przebiałkowany organizm w ten spoób.Moja sąsiadka miała takie problemy,jej córka nic nie chciała prócz cyca i miała anemie niedobór witamin itd.Na szczęście jakoś się to wszystko unormowało.
A jak byś po trszczeku dawała zupki nawet po 3-4 łyżeczki a potem dopiero cyc,czy tak tez nie chce.Jak tak wprowadzałam zupki

Do góry