• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

reklama
Inkaa, spróbuj pić herbatkę dla matek karmiących HUMANA, mi pomogła aż za bardzo, mam nawał :) Wczoraj w 10 minut "uzbierałam" 130ml mleka, mogłam więcej, ale mi się nie chciało, ręka mnie bolała:-)

Inka ja piję herbatkę laktacyjną Hipp. Piję ją bardzo nieregularnie a po każdym kubku czuję, że mleka jest więcej. A sąsiadka mi mówi, że ona ma pełne piersi po zupach ;-) No i wiem, że trzeba pić dużo wody, minimum 2 litry.
Pozdrawiam

Inka jestes pewna, że masz mało mleczka ? Bo ja np. cały dzień (oprócz czasu gdy jestem w pracy) mam miękie piersi a Oskar się najda. Mleko już teraz wytwarza się podczas jedzenia... Może skonsultuj to z lekarzem jesli jesteś pewna, że Miłoszek się nie najada....

jestem pewna :(
nie jestem w stanie już od jakiegoś czasu odciągnąć mleczka, góra to 20ml :(
jak Miłek je wieczorkiem to ciągnie ok.2 min, ciągnie ale zaraz się odrywa i płacze, po zmianie piersi wszysa się jakby nie jadł z miesiąc, popije ok 2-3 min i znów to samo. Jak próbuję coś wycisnąć to jest kilka kropel, ale nie leci tak jak kiedyś.
Rozmawiałam o tym z pediatrą, ale mam w przychodni tak beznadziejną lekarz, że ręce opadają; teraz mi powiedziała że powinnam być zadowolona bo będę miała więcej wolności i że Miłek to już może jeść wszystko m.in. chrupki kukurydziane i skórkę od chleba :szok::szok::szok:. Chodze tam tylko na szczepienia a na razie nie mam kasy by pojechać do naszego prywatnego pediatry. Chyba muszę się rozejrzeć i zmienić państwową przychodnię, bo tu nie da się wyrobić. Jak teraz byłam to niestety pierwszy raz się spóźniłam, bo dostałam krwotoku z nosa ( mam problemy z naczynkami i jak jestem osłabiona to niestety od razu dstaję krwotoku), i tłumaczę tej pani że niestety moja wina pierwszy raz spóźnienie że zawsze byłam przed czasem i.t.d. a pani pielęgniarka mi na to że mój czas wizyty minął minutę temu i lekarz idzie do domu i mnie nie przyjmie (była godz. 13). Łaskę mi zrobiły i mnie przyjęły... Dodam tylko, że było tylko jedno dziecko a one siedziały jadły ciasto, piły herbatkę i plotkowały....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a moj maly sie buntuje i coraz mniej cyca ....1-2 razy dziennie ale tylko troszeczke.......wcale bym sie tym nie martwila gdyby chcial pic z butelki a on absolutnie ..............je tylko kaszki zupki i deserki

Witamdziewczynki a ja całkowicie zawiesiłam cyca 2 dni temu. Kamil stwierdził że cyc jest tylko do gryzienia a mlekapić nie będzie.Mimo że bym chciała karmić mleka mało. Mialam z tym już problemy w 1 miesiącu karmienia i jak do tej pory sie udawało ale i tak 6 miechów dawałam cyca dla mnie to sukces, chociasz jak pomyśle o karmieniuto mi sie chce beczeć:-(:-(:-(. No cóż teraz przynajmniej moge się wziąść za odchudzanie :)

reklama
Agawa nie smuc sie! 6 miesiecy to super wynik! Specjalisci mowia ze pierwsze 6 najwazniejsze! Pewnie ze przyjemniej by bylo samemu zdecydowac o zakonczeniu karmienia ale moze tak jest latwiej i dla ciebie i dla malucha! :tak:Nie zameczaj sie bo zwariujesz!;-) Glowa do gory! :-) Powodzenia w odchudzaniu:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry